Пореден протест в Хонконг срещу управляващите. Десетки хиляди младежи отново

...
Пореден протест в Хонконг срещу управляващите. Десетки хиляди младежи отново
Коментари Харесай

Пореден ден на протести и сблъсъци в Хонконг

Пореден митинг в Хонконг против ръководещите. Десетки хиляди младежи още веднъж излязоха по улиците, с цел да поддържат общата стачка.

Протестите избухнаха преди два месеца поради противоречив закон за изгонване на обвинени в Китай. Хонконг е някогашна английска колония, китайски регион със специфичен статут. Мирните първоначално демонстрации още веднъж прераснаха в конфликти със силите на реда и вандалщини.

Азиатският финансов център е обзет от политическа рецесия, откогато на 9 юни избухнаха антиправителствени митинги, откакто управляващите пробваха да прокарат закон, допускащ изгонването на хора в Китай, с цел да бъдат съдени за закононарушения.

Снимка: EPA

Към 17:30 ч локално време (12:30 ч българско) полицията беше арестувала 82 души, най-големият брой арестувани протестиращи за ден от началото на демонстрациите.

Протестите продължиха до късно. Демонстрантите бързо се местеха от едно място на друго, с цел да избегнат полицейските елементи за битка с вълнения, съобщи ДПА.
Насилие след следващия ден на митинги в Хонконг Група въоръжени и маскирани нахлуха на железопътна гара в нападнаха жители, 45 души са ранени
На няколко места в Хонконг станаха яростни стълкновения, при които протестиращите хвърляха тухли и палеха огньове пред полицейски сектори.

Сблъсъци имаше и сред протестиращи и други поданици.

Снимка: EPA

В Норт пойнт на остров Хонконг групи локални поданици влязоха в сблъскване с протестиращи, които пробваха да повдигнат барикади.

Протестиращите и локалните поданици хвърляха разнообразни предмети в меле, което продължи до 20 ч. вечерта (13 ч. българско време).

Повече от едно на брой видеа от тези конфликти, качени в „ Туитър”, демонстрират жителите да отвръщат с еднометрови тояги при нещо, което наподобява като координирана офанзива, и на никое място не може да бъде забелязана полиция, отбелязва ДПА.
Полицията на Хонконг разгони протестиращи със сълзотворен газ Десетки хиляди стачкуващи блокираха придвижването в градския регион Коулун
Днешните манифестации се състояха в поддръжка на обща антиправителствена стачка в града, която бе свикана за през днешния ден. Според уредниците 27 000 души през днешния ден са си взели годишен отпуск или почивен ден по болест в границите на стачката.

Също през днешния ден говорителка разгласи, че от началото на митингите полицията е арестувала 420 души. За двата месеца са изстреляни и 160 гумени патрона и 1000 гранати със сълзотворен газ, добави тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР