Пореден протест срещу насилието над животни в София. Доброволци и

...
Пореден протест срещу насилието над животни в София. Доброволци и
Коментари Харесай

Нов протест срещу условията в общинските приюти за кучета в София

Пореден митинг против насилието над животни в София. Доброволци и представители на неправителствени организации се събраха пред постройката на " Екоравновесие " и клиника " Връбница ", с цел да желаят незабавната оставка на управленията и фрапантно възстановяване на изискванията в общинските приюти.

Приют като концлагер. Стотици животни, наблъскани в тесни ръждиви кафези. Разкази за смъртни случаи, заболявания и ранени четириноги. Вместо лекуване, в клиника " Връбница " ги чакат изпражнения по земята, ужасяваща миризма и битка за храна до гибел.

" Клетките се мият, без да се вадят кучетата. Пръскат се животните с ледена вода на -15 градуса. Другото, което е - кастрират се животни и се изхвърлят още под анестезия с кървящи рани. Десетки случаи имаме документирани, в които животните умират в страдания, задачите в кръв и вода - мокри ", изясни Методи Димитров, доброволец.

Протестиращите желаеха мнение от Столичната община и незабавни дейности по казуса. Пожелаха още да видят с очите си изискванията и да разходят кучетата.

" Събота и неделя е времето, когато животинките могат да излязат от приюта, да се разходят и да усетят човешка милувка ", сподели Антонина Стоянова, доброволец, предава Българска национална телевизия.

До клиниката обаче бяха позволени единствено двама представители на неправителствени организации. Гледките, на които се натъкнаха, са притежание на обществото от години, само че ограничения липсват. По закон клиниката би трябвало да прави кастрация на животните, само че нерядко кучета остават в нея с години.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР