Пореден протест на тема строителство в София - този път

...
Пореден протест на тема строителство в София - този път
Коментари Харесай

Пак протест заради строителство в София - този път обаче заради улица

Пореден митинг на тематика " строителство " в София - този път в столичния квартал " Лагера ", ще се организира през днешния ден, 5 август, от 19:00 часа на ул. " Хайдушка поляна " №18 и 20.
Причината за митинга е нова улица северозападно от блоковете на посочения нагоре адрес. Според хората, плануванаъа в подробния организационен проект от 2001 година нова улица " минава през озеленената повърхност пред нашите блокове и инфраструктурата за нея заплашва да унищожи детска площадка и десетки многогодишни дървета, доста от които са декоративни типове, засадени в резултат на благоустройствени действия. Това пространство се поддържа от нас, с завършени цветни лехи, а на детската площадка играят децата ни. Оформилата се зелена повърхност пред блоковете ни до улица Костенец има характера на завършена екосистема, хабитат на разнообразни типове птици ".
Хората са безусловно уверени, че няма потребност от улицата и че по регулация тя е планувана да обслужва единствено Държавна организация " Разузнаване " и неизграден етажен паркинг. " В момента достъпът до ДАР се реализира през ул. Хайдушка поляна и не се осъществя транспортно натоварване, налагащо построяването на нова пътна връзка с организацията ", споделят живущите в региона, като желаят новата улица да не се строи.
" Настояваме за изменение на подробния организационен проект на местности " Славия ", " Лагера " и " Хиподрума ", признат от Столичния общински съвет (СОС) с отчет №66-02-22/05.12.2001 година В частта към нашите блокове проектът опонира на Общия организационен проект и следва да бъде синхронизиран, защото УПИ II - за етажен гараж попада в устройствена зона " Терени за озеленяване на улици, реки, дерета, открити канали и сервитути " (Тзв), в която не се разрешава никакво застрояване. В този смисъл реализацията на етажния гараж е невъзможна, което обезсмисля и прокарването на улица до този гараж, а прокарването ѝ ще прекъсне връзката на квартала с терените за озеленяване в северна посока, единствената останала по-значима зелена повърхност в тази част на квартала ", декларират протестиращите, които желаят дейности от Столична община, най-много в лицето на кметицата Йорданка Фандъкова, основния проектант Здравко Здравков, кмета на " Красно село " Христо Апостолов и ръководителя на СОС Елен Герджиков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР