Пореден протест на граждани от Дружба – 1“ ще се

...
Пореден протест на граждани от Дружба – 1“ ще се
Коментари Харесай

От БСП–София подкрепят протестиращите граждани от „Дружба“

Пореден митинг на жители от „ Дружба – 1 “ ще се организира през днешния ден от 18 часа. Вчера десетки поданици на столичния квартал се събраха на импровизиран митинг до бл. 121, при езерото, тъй като забелязали, че се приготвя слагането на ограда в зелената повърхност.
 Мая Манолова на митинг в Дружба тази вечер, сезираха я преди 2 година за затворена алея  Планът на Българска социалистическа партия: Победа на Мая Манолова в София по формулата с Румен Радев
Те изрично се оповестиха срещу готвения градеж на 5-етажен блок. Подобен опит имаше преди две години на същото място, само че тогава бе осуетен от протестиращите. Теренът е частен и се намира в непосредствена непосредственост до езерото в „ Дружба “.

Общинският консултант от Българска социалистическа партия Борис Цветков, който също се включи в акцията, съобщи, че до момента притежателят на парцела е направил няколко нарушавания. Първото е, че е сложил тежка ограда с циментови колове и мрежа с височина два метра. По закон всеки притежател може да огради терена си, без особено позволение, единствено с ажурна ограда. Освен това вложителят е почнал да реже елементи от дърво, което се намира наоколо до терена. За това нарушаване му е формиран акт. Санкцията е сред 1000 и 5000 лв..

Цветков напомни, че към този момент е внасял в общината оферти за отчуждаване на терена, дружно с два сходни противоречиви парцела към езерото в " Дружба ", само че те са останали без реакция.

За днешния митинг жителите от „ Дружба – 1 “ са поканили институциите в лицето на районния кмет и националния омбудсман.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР