Пореден мач от българското първенство е преминал през разследване след

...
Пореден мач от българското първенство е преминал през разследване след
Коментари Харесай

УЕФА: Съмнителен мач в България. Прокуратурата: няма престъпление

Пореден мач от българското състезание е минал през следствие след сигнал от УЕФА. Причината е вероятно манипулиране на резултата за залози, съобщи .

Става въпрос за дуела сред и Пирин от етапа на плейаутите през предишния сезон. Срещата се игра на 16 май тази година, а Локомотив София завоюва с 1:0. Голът падна в 37-ата минута, откакто Димитър Митков се разписа с глава.

От УЕФА са изпратили писмо до БФС, основано на отчет от Sportradar, в което се споделя, че „ има ясни и неоспорими доказателства за
залагания, че ходът или резултатът от този мач са били непозволено повлияни с оглед приемане на корупционни облаги от залагания. Доказателства от залагания в последна сметка демонстрират, че залагащите са имали предварителна информация, че ПФК Пирин Благоевград ще загуби първото полувреме. Съмнителни залагания преди мача и онлайн ПФК Пирин Благоевград да загуби първото полувреме и да бъде маркиран най-малко един гол през първото полувреме “.

На база получения сигнал от УЕФА на 6 юни БФС сезира прокуратурата.

От своя страна Софийска районна прокуратура разпорежда на Столична дирекция на вътрешните работи да извърши нужното следствие. В хода на следствието са разпитани шестима футболисти на Локомотив София, треньорът Иван Колев и административният шеф Ивайло Котев. На разпит са минали и осем футболисти на Пирин и треньорът Радослав Митревски.

На 27 септември Софийска районна прокуратура отхвърля да образува досъдебно произвеждане по сигнала, защото открива, че няма никакви данни за осъществено закононарушение от общ темперамент обвързвано с оказване на непозволено въздействие върху резултата от футболния мач.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР