Пореден екшън, свързан с Боянското блато. Граждани препречиха с телата

...
Пореден екшън, свързан с Боянското блато. Граждани препречиха с телата
Коментари Харесай

Граждани препречиха с телата си пътя на багери до Боянското блато

Пореден екшън, обвързван с Боянското тресавище. Граждани препречиха с телата си пътя на багерите, отишли да прокопават канал за отводняване на езерото. Екозащитници, които имат за своя идея спасяването на екосистемата, настояват, че близо година и половина върви процедурата по оповестяването на Боянското тресавище за предпазена територия поради неговите жители от предпазени биологични типове. Докато това се случи обаче, на мястото може да изникне градеж, и то изцяло легален, заяви Нова тв.

Представителите на комитета за отбрана на Боянското тресавище са безапелационни, че няма да правят отстъпка от желанията си.

" Това, което бяха замислили, щеше да наводни половин София. Искаха да пуснат водите на това тресавище, чиято повърхност е 7 декара, по канализацията на града. Щеше да се унищожи екосистемата, с цел да се строят едноетажни къщи ”, съобщи Веселин Тончев.

" Районната администрация е направила всички действия със Столичната община за оповестяване на обекта за воден. Имаме писмо от " Басейнова дирекция ", в което се споделя, че е почнала процедура по оповестяването. Кога ще стане това – въпросът е към тях. Констатирано е, че вчерашните действия са противозаконни и ще бъдат формирани актове ”, съобщи инж. Теодор Петков, кмет на столичния регион " Витоша ”.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР