Пораженията по сграда в украинската столица Киев след въздушните удари,

...
Пораженията по сграда в украинската столица Киев след въздушните удари,
Коментари Харесай

Германия и САЩ предоставят на Украйна системи за противовъздушна отбрана

Пораженията по постройка в украинската столица Киев след въздушните удари, нанесени от Русия
Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното денонощие.
До дни Германия дава на Украйна системи за противовъздушна защита
До няколко дни Германия ще достави на Украйна първия от четирите зенитно-ракетни комплекса Ирис-Т СЛМ (IRIS-T SLM), заяви немската министърка на защитата Кристине Ламбрехт, представена от Ройтерс.

„ Подновеният ракетен обстрел против Киев, както и против доста други градове, демонстрира какъв брой е значимо Украйна бързо да бъде снабдена със системи за противовъздушна защита “, се споделя в изказване на Ламбрехт. „ Руските набези с ракети и безпилотни самолети тероризират най-много цивилното население. Ето за какво в този момент предоставяме поддръжка, изключително с оръжия за противовъздушна защита “, добави тя.

Вчера Русия нападна градове в няколко украински области, убивайки цивилни и прекъсвайки електрозахранването и отоплението, очевидно отмъщавайки си за гърмежа на съветския мост, свързващ Русия с Кримския полуостров. Руският президент Владимир Путин разгласи гърмежа за терористична офанзива.

Германия осъди съветските удари по украински градове и даде обещание да помогне за възобновяване на вредите, нанесени на гражданската инфраструктура. Щефен Хебещрайт, представител на немския канцлер Олаф Шолц, заяви през днешния ден, че в телефонен диалог Шолц е уверил украинския президент Володимир Зеленски, че Г-7 е солидарна с Украйна.
Байдън даде обещание на Зеленски съвременни системи за противовъздушна защита
Американският президент Джо Байдън е заречен на украинския си сътрудник Володимир Зеленски „ да продължи да дава на Украйна това, от което се нуждае, с цел да се отбрани, в това число съвременни системи за противовъздушна защита “, се показва в изказване на Белия дом.

По време на телефонния диалог сред двамата водачи американският президент изрази също съболезнования на сътрудника си след масираните съветски удари по Киев и други украински градове.
Зеленски: Украйна не може да бъде сплашена и спряна
Украинският президент Володимир Зеленски увери, че страната му не може да бъде сплашена от масираните съветски ракетни удари, които повредиха значима енергийна инфраструктура и взеха минимум 11 жертви, съобщи Франс прес.

„ Украйна не може да бъде сплашена. Само още повече да бъде обединена. Украйна не може да бъде спряна “, сподели Зеленски в прочувствено видеообръщение, публикувано в обществените мрежи и записано от мястото на един от съветските ракетни удари на кръстовището сред улица „ Володимирски “ и бул. „ Шевченко “.

Украинският президент даде обещание „ още по-жестоки “ боеве за съветските сили на фронта
Украйна стопира износа на електричество за Европейски Съюз след съветските ракетни удари
Украинското министерство на енергетиката разгласи, че стопира износа на електричество за Европейски Съюз след съветските ракетни удари по енергийната й инфраструктура, съобщи Ройтерс.

„ Ракетните удари, засегнали топлоцентрала и няколко електрически подстанции, принуждават Украйна да спре износа на електричество от 11 октомври, с цел да стабилизира енергийната си система “, заяви министерството в изказване на уеб страницата си.

Русия нанесе предходната нощ най-мащабните си удари по Украйна от началото на спора, като съгласно президента Владимир Путин те са самобитен отговор на атентата на Кримския мост.

Украинският министър на енергетиката Херман Халушченко съобщи, че офанзивите по енергийната инфраструктура са „ най-сериозните от началото на войната “. В изказване по малкия екран той уточни, че съветските ракетните удари са имали за цел да създадат „ снабдяването с сила, колкото се може по-трудно “.

През юни украинското министерство на енергетиката разгласи, че се надява износът на ток за Европейски Съюз да донесе на страната доходи от 1,5 милиарда евро до края на годината. Евросъюзът е главният пазар за тока на Украйна от началото на войната.
Украйна разгласи за търсене Медведев и други свързани с Путин политици
Украинската работа за сигурност ССУ е оповестила за търсене някогашния президент на Русия Дмитрий Медведев, като го е присъединила в лист с търсени лица, формиран преди повече от половин година, оповестиха международните организации. В листата са включени и доста други членове на съветския политически хайлайф.

Според оповестената през днешния ден заповед Медведев е упрекнат в посягане против границите и суверенитета на Украйна. Съгласно член 110, от украинския Наказателен кодекс за сходни прегрешения може да бъде наложена присъда до 15 години отнемане от независимост или пожизнен затвор, отбелязва организация УНИАН.

Не е ясно за какво Украйна не е разгласила листата по-рано или за какво е решила да го разгласява в този момент, отбелязва Ройтерс.

Медведев, който в този момент е заместник-председател на Съвета за национална сигурност на Русия, през вчерашния ден на процедура разгласи, че Русия ще нанесе ответни удари поради детонацията на Кримския мост, напомня ДПА. Той назова детонацията терористична офанзива, на която Русия ще отговори с „ заличаване на терористите “. След днешните тежки ракетни офанзиви против Киев и други огромни украински градове той съобщи, че това е единствено началото. Украинската страна в настоящия си тип е непрекъсната опасност за Русия, по тази причина политическото управление на прилежащата страна би трябвало да бъде изцяло отстранено, акцентира Медведев.

Освен Медведев в листата са и множеството от членовете на съветския Съвет за сигурност. Включени са и други членове на съветския политически хайлайф, като министърът на защитата Сергей Шойгу, ръководителите на двете камари на съветския парламент Вячеслав Володин и Валентина Матвиенко, Николай Патрушев, секретарят на Съвета за сигурност, както и говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Медведев беше считан за съвсем сдържан по време на президентския си мандат от 2008 до 2012 година, когато замени поста си с Владимир Путин, който стана министър-председател, напомня Ройтерс. През последните години обаче някогашният президент направи някои от най-твърдолинейните изявления за Украйна.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР