Поражение на управляващата партия Единна Русия“ на вчерашния втори тур

...
Поражение на управляващата партия Единна Русия“ на вчерашния втори тур
Коментари Харесай

Поражение на Единна Русия“ на вчерашния втори тур на изборите за губернатори в два руски региона

Поражение на ръководещата партия „ Единна Русия “ на вчерашния втори тур на изборите за губернатори в два съветски района: Хабаровския край и Владимировска област. Избирателите гласоподаваха доверие на опозиционната Либерално-демократическа партия на определяния като популист политически деец Владимир Жириновски.

На балотажа във Владимировска област либерал-демократът Владимир Сипягин получи над 57% поддръжка против към 37% за Светлана Орлова от „ Единна Русия “. Не й оказа помощ и записаното сред двата тура трогателно видео послание, в което тя призна грешките си и смирено помоли гласоподавателите за поддръжка. В Хабаровския край успеха на опозицията е още по-категорична: 69% за претендента на Либерално-демократическата партия Сергей Фургал и 28 на 100 за Вячеслав Шпорт от „ Единна Русия “.

Избори трябваше да има и в Република Хакасия. Там претендентът на ръководещата партия и сегашен губернатор Виктор Зимин се отхвърли от присъединяване в последния миг по здравословни аргументи. На първия тур Зимин загуби с 12% разлика от Валентин Коновалов от Комунистическата партия. Гласуването беше отсрочено за 7 октомври, когато против Коновалов ще се изправи класиралият се трети претендент на опозиционната социалдемократическа групировка „ Справедлива Русия “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР