Поради влошаването на епидемиологичната обстановка в страната, на фона на

...
Поради влошаването на епидемиологичната обстановка в страната, на фона на
Коментари Харесай

Обявиха три седмици пълен локдаун в Турция

Поради утежняването на епидемиологичната конюнктура в страната, на фона на повишаването на броя на случаите на зараза с COVID-19, и за понижаване на броя на броя на смъртните случаи, президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разгласи решение за налагането на цялостен локдаун в страната, който ще влезе в действие от 19 ч. на 29 април и ще продължи до 5 ч. на 17 май, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.
Всички работодатели ще преустановят активността си или ще преминат към работа от вкъщи, като се изключи тези, в детайли изброени в циркулярна заповед на вътрешното министерство. Търговските вериги за хранителни артикули ще бъдат отворени през седмицата от 10 ч. до 17 ч. и ще бъдат затворени в неделя. Кафенетата и заведенията за хранене ще оферират единствено услуги за доставка по домовете. Всички междуградски пътувания ще могат да се осъществят единствено в позволителен режим, като публичният превоз ще работи с 50 на 100 от потенциала си.
Резервациите в хотелите и местата за настаняване няма да дават съображение за неспазване на наложените ограничавания. Освобождаване на задгранични жители от наложените ограничавания се отнася само за ползващите туристически услуги. Чуждестранни жители с позволения за престояване, със статут на краткотрайна протекция или претенденти за протекция и притежателите на статут, ще бъдат обект на наложените ограничавания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР