Поради влиянието на множество кризи и фактори на нестабилност, перспективите

...
Поради влиянието на множество кризи и фактори на нестабилност, перспективите
Коментари Харесай

ООН очаква да продължи забавянето на световната икономика

Поради въздействието на голям брой рецесии и фактори на неустойчивост, вероятностите пред международната стопанска система за тази година не са оптимистични, се показва в оповестения наскоро от Комисията на Организация на обединените нации за обществени и стопански действия отчет за икономическата обстановка и вероятности за 2023 година

„ Изминалата 2022 година маркира близо половината от интервала, нужен за осъществяване на задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване до 2030 година Световната стопанска система обаче е подложена на съществени удари като продължение на пандемията от COVID-19, войната в Украйна и породените от нея продоволствена и енергийна рецесия. На този декор доста страни са изправени пред риск от икономическа криза през 2023 година Очакванията са за 1,9-процентов световен растеж, рекордно невисок от десетилетия “, се споделя в отчета.

Докладът предвижда, че икономическият растеж в Съединени американски щати и Европейски Съюз ще спадне. В Съединени американски щати поради увеличението на лихвения % и намаляването на приходите, чистият наличен приход на семействата ще се свие, а оттова и потребителските разноски.
Заради продължаването на военният спор в Украйна краткосрочните стопански вероятности на Европейски Съюз също ще се влошат.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР