Поради липса на сериозни доказателства за извършено престъпление Бойко Борисов

...
Поради липса на сериозни доказателства за извършено престъпление Бойко Борисов
Коментари Харесай

Пускат Борисов тази вечер! МВР не е предоставило сериозни доказателства за арестуването му

Поради липса на съществени доказателства за осъществено закононарушение Бойко Борисов ще бъде пуснат от ареста довечера, оповестява Епицентър.бг. Министерство на вътрешните работи не е показало нужните материални доказателства против някогашния министър председател. Липсват секретни документи против Борисов, Горанов и Арнаудова. Хората на министър Бойко Рашков не са поискали непрекъснат арест за нито един от тримата, защото няма съображение за това - няма задоволително данни за закононарушение, още повече за изнудване. Юристи споделят, че изнудването е доста мъчно доказуемо.

Към материалите са приложени сигнали на очевидци по делото на Васил Божков, които обаче не споделят нищо значително за изнудване и рекет от страна на Бойко Борисов, за което се пробва да го упрекна Министерство на вътрешните работи. " В материалите на Министерство на вътрешните работи няма нищо. Нескопосана работа ", бил коментарът на източници от прокуратурата пред уеб страницата. Заради неналичието на секретни документи наблюдаващият прокурор не може да вземе решение за покачване на обвиняване и за вероятно задържане за 72 часа. Обвинението не може да реши дали има осъществено закононарушение и дали изобщо се касае за изнудване, както са написали в преписката от Министерство на вътрешните работи.

От вътрешното министерство пуснаха прессъбщение по-рано, в което написаха, че са задържали Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов по догатки. Тъй като Министерство на вътрешните работи се аргументира за ареста със сигнала на БОЕЦ, който е отпреди две години и по този сигнал Борисов към този момент е викан два пъти в полицията, безусловно голословно е снощното му задържане по " необходимост ".

Разпитът през вчерашния ден на премиера Кирил Петков, с който той самичък се похвали, че е дал показания против някогашния министър председател, с нищо не е облекчил работата на проверяващите. Пред тях той споделил, че споделил на Лаура Кьовеши за изказванията на Васил Божков, че бил изнудван и рекетиран от някогашния министър председател и въз основата на тези изказвания и на одитния отчет на комисията към Министерство на финансите, която се занимава с евросредствата, в Министерство на вътрешните работи било взето решение, че има съществуване на корупция и на закононарушение. На базата на това решение на Министерство на вътрешните работи са осъществени снощните арести.

От дома на Борисов обаче не са взети никакви материални доказателства, защото не са открити Стана ясно още, че към този миг проверяващите служители на реда не са поискали прокурорско задържане на Борисов за 72 часа, нито са написали мнение за взимане на сходно решение. По-рано от Министерство на вътрешните работи разпространиха информация във връзка акцията против Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. От публикуваната информация по никакъв метод не излиза наяве какви са обвиняванията против водача на ГЕРБ и какви доказателства са събрали проверяващите.

От Министерство на вътрешните работи признават, че интервенцията им няма нищо общо със 120-те случая, по които работи европейската прокуратура. От Министерство на вътрешните работи показаха, че са оставили на прокуратурата сама да реши дали да желаят непрекъснат арест на тримата, което значи, че хората на Бойко Рашков преценят, че нямат неоспороми доказателсва за ареста на някогашния министър председател.

Магистрати разясниха, че замесването на името на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши ще хвърли сериозна сянка върху имиджа на България като демократична страна, в която се съблюдава правилото на разделянето на управляващите.

Комичен екшън се разиграл нощес с полицейската група, която е трябвало да арестува Борисов. Тръгвайки към къщата на някогашния министър председател, 20 минути преди да стигнат на адреса, те се обадили на НСО и ги предизвестили, че ще влязат в дома му, с цел да не се случи непредвидена престрелка. Минал обаче повече от половин час и от НСО се обадили в Министерство на вътрешните работи да питат къде е групата.

Тогава станало ясно, че служителите на реда са объркали адреса и търсели къщата на Борисов, защото не съумели да се ориентират. Наложило се от екипа на вътрешния министър да търсят по Google къде е адресът на някогашния министър председател, с цел да ориентират сътрудниците си. Това в действителност забавило идването на групата в Банкя.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР