Поради икономия в моя дом никога нищо не се изхвърля.

...
Поради икономия в моя дом никога нищо не се изхвърля.
Коментари Харесай

Ето защо аз събирам всички вестници и ги ползвам в градината!

Поради спестовност в моя дом в никакъв случай нищо не се изхвърля. Дори вестниците и остатъците от хартия и картон. Аз ги употребявам като мулч, който защищава градината от появяването на бурени и ме избавя от плевене.

Има и различен “страничен резултат ” на вестниците и картона – те по-дълго време задържат влагата, което е значимо, когато пече слънце.

Преди да ги положите би трябвало да ги подготвите, като накиснете вестниците и хартията във вода и в влажен тип ги наслоите в пет пласта на земята. Най-удобният метод да извършите това е посредством накисването на всеки вестник по настрана в кофа с вода.

Когато подредите вестниците, ги поръсете с дребен пласт почва (в противоположен случай или те ще изсъхнат, или ще отлетят), и по-късно използвайте култивиран нож за засаждане на разсад на домати, пипер, патладжан, лук и така нататък Дебелият пласт вестници ще пречи на слънцето да прониква на надълбоко, а появилите се бурени измежду разсада ще умрат. Малките бурени, които ще се появят в горния пласт на почвата,  пък могат да бъдат елементарно отстранени.

Вестниците под формата на мулч могат да бъдат употребявани за едногодишни култури, като през есента те се разлагат изцяло. За многогодишни растения можете да ги замените с картон, който се разлага в почвата по-бавно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР