Поради голямото поскъпване на енергоносителите и суровините, силното поскъпване на

...
Поради голямото поскъпване на енергоносителите и суровините, силното поскъпване на
Коментари Харесай

Работниците на завод „Арсенал“ излизат в отпуск заради скъпия ток

Поради огромното повишаване на енергоносителите и суровините, мощното повишаване на металите на интернационалните пазари, извънредно високия пик на силнозаразния вид " Омикрон " са главните аргументи всички служащи и чиновници в казанлъшката оръжейница " Арсенал АД " да излязат в заплатен годишен отпуск от през днешния ден 17 януари до 11 февруари 2022г., предава БГНЕС и напомня, че в предприятието работят близо 9 хиляди души от района.

При изявено предпочитание от служащия или служителя се позволява използването на неплатен отпуск с признание на трудов и застрахователен стаж. На употребилите неплатен отпуск с признание на трудов и застрахователен стаж ще бъдат предоставени ваучери за храна и здравноосигурителни вноски за сметка на работодателя. При неотложна индустриална нужда на цехове, звена и сектори ще бъдат направени и одобрени описи за работа. Предприетите дейности са съгласувани сред управлението на ``Арсенал`` и двете синдикални организации в предприятието – КНСБ и КТ „ Подкрепа “.

 

Скъпият ток стана причина още две общини да спрат уличното осветяване в избрани интервали от денонощието. Въвели са и режим на отоплителните уреди в административните звена.

Едната е Вълчи дол.  “За град Вълчи дол улично осветяване ще има /през стълб/:​​​​​ от 17:30 до 00:00 часа и от 17:30 до 00:00 часа. За останалите обитаеми места в общината: от 17:30 до 21:30 часа от 17:30 до 21:30 часа “, заяви общинският уебсайт.  “Общата стойност на платената фактура от община Вълчи дол за разходвана електрическа енергия през месец ноември 2021 г. е 58 384,47 лева, до момента в който за октомври 2021 е била на стойност 20 951, 47 лева Направената прогнозна сметка за цената на ел. силата за 2022 г. е в подобен размер от 700 000 лева Уличното осветяване е една от дейностите, чиито разноски се покриват напълно от локалните доходи, а приходите в общинския бюджет са минимални. Драстичното увеличение на цената му води и до ограничение на средствата, планувани за други действия. Нашата община не разполага с спомагателен финансов запас, с който да компенсира разноските “, обясниха още от управата на Вълчи дол.

Другата община е Ардино. Сметката за декември там е към 54 000 лева, колкото е приблизително за шест месеца общо през годината по-рано. Населените места в Ардино ще бъдат осветени единствено 4 часа в денонощието – вечер от 18 до 21 ч. и заран от 6 до 7 ч.

Още по тематиката:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР