Поради големия брой бежанци от Украйна и лица, търсещи убежище

...
Поради големия брой бежанци от Украйна и лица, търсещи убежище
Коментари Харесай

12 от 16-те германски провинции отказват да приемат повече бежанци

Поради огромния брой бежанци от Украйна и лица, търсещи леговище от други страни, дванадесет от 16-те немски провинции сега отхвърлят да одобряват повече лица, търсещи протекция, заяви списание „ Фокус “.

От немското Министерство на вътрешните работи обаче успокояват, че това не е нищо извънредно.

" На фона на огромния брой идващи сега дванадесет провинции са задействали блокиране на системата за в началото систематизиране ", съобщи говорителка на федералното министерство на вътрешните работи пред вестниците на Редакционснецверк Дойчланд (RND).

" Тежестта върху федералните провинции е резултат от обстановката с бежанците от Украйна и общата миграция ", добави говорителката. " Освен това сега се следи и увеличение на задържанията по балканския маршрут. "

Като цяло общият брой на хората, които са избягали от Украйна в Германия от началото на войната, е над 980 000 души, макар че в последно време се усилват приблизително с по 875 души дневно, сподели говорителката. Министерството е наясно, че няколко федерални провинции са изразили угриженост, че скоро ще доближат границите на своя потенциал.

Въпреки това краткотрайните затваряния като сегашните " не са нещо извънредно ", добави говорителката. " Освен това разпределението към момента е допустимо, защото огромните провинции не престават да одобряват хора и сега. "

Източник Българска телеграфна агенция

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР