Поръчките, цените и заетостта в сектора на услугите в Европа

...
Поръчките, цените и заетостта в сектора на услугите в Европа
Коментари Харесай

Секторът на услугите в Европа затъва, но нарастват очакванията за растеж с идването на ваксината

Поръчките, цените и заетостта в бранша на услугите в Европа са паднали през ноември, в резултата на тежките последствия от отчасти блокиране поради ковид, съгласно месечно изследване. Но доверието " се усъвършенства видимо " във всички страни, написа Bloomberg.

Това, значително, е обвързвано с насърчителните вести за създаването на ваксина. Масовото стартиране на имунизациите може да постави завършек на обстановка, която осакатява бизнеса. Барове, заведения за хранене и по-малки магазини са затворени в продължение на седмици в доста елементи на еврозоната, в опит да се овладее пандемията и то във време, което би било най-натовареното през годината.

Това понижи показателя на IHS Markit Purchasing Manager за услуги до 41,7 от 46,9 през предходния месец, което алармира за най-дълбокото стесняване от май. По-широката съставна мярка за интензивност също понижа.

" Обнадеждаващо, упованията за напредък се покачиха, защото създаването на ваксини подхранва оптимизма, че животът може да стартира да се възстановява през 2021 година ", сподели Крис Уилямсън, основен икономист на IHS Markit. Това ще помогне на търсенето, " макар че се чака високата степен на нерешителност да продължи известно време ", сподели той.

Спадът не е толкоз мощен, колкото по време на първата вълна на пандемията, значително заради по-леките блокирания. Производството продължава да се разраства с помощта на мощните резултати в Германия, най-голямата стопанска система в района.

Въпреки очакванията за 2021 година, обстановката остава нестабилна. Икономиката на еврозоната евентуално ще се свие през това тримесечие, а специалисти и политиците предизвестиха, че несигурността остава доста висока.

Очаква се Европейската централна банка да ускори паричните тласъци през идната седмица, с цел да помогне на стопанската система, като покупките на активи и дълготрайните заеми се преглеждат като съществени принадлежности.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР