Поръчка за тестове и лични предпазни средства по възможно най-кратката

...
Поръчка за тестове и лични предпазни средства по възможно най-кратката
Коментари Харесай

Тестове и лични предпазни средства за над 2 млн. лв. договаря ВМА

Поръчка за проби и персонални защитни средства по допустимо най-кратката в закона процедура е на път да завърши Военно-медицинската академия. Неин шеф е ръководителят на Националния действен щаб за битка с ковид – ген. майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски.
Поръчката с предмет „ Периодична доставка на лабораторни проби за диагностика на ковид COVID-19 и персонални защитни средства за предварителна защита от заразяване, за потребностите на ВМА и подчинените й структури ” е оповестена на 12-ти март. Осем дни по-късно изпълнителите са определени.
При обща планирана стойност 1 799 800 лева без Данък добавена стойност двата контракта, които следва да се сключат, са с цена 23 хиляди лв. по-ниска.  
Да подадат оферта са поканени софийските компании „ Биолаб “ ООД, „ АСМ 2 “ ЕООД, „ Лион “ ЕООД, „ Гюс “ ООД, „ Елта 90М “ ООД и „ Агарта – ЦМ “ ЕООД.
Само последните две са дали отговор на поканата и са взели участие в процедурата.
За реализатор на първата обособена позиция – Реактиви и консумативи за детекция на SARS-CoV-2 (2019-nCov), е избрана компанията „ Елта 90М “ ООД с шеф Тодор Замфиров. Ценовото й предложение е на стойност 1 037 650 лева без Данък добавена стойност (1 245 180 лева с ДДС).
По втората позиция – за доставка на персонални защитни средства, се е отзовала единствено компанията „ Агарта ЦМ “, еднолична благосъстоятелност на Ценка Маринова. Нейната оферта е за 739 135 лева без Данък добавена стойност (респ. 886 962 лева.).  

Припомняме, че на постоянния вечерен брифинг началникът на спешния щаб генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски съобщи, че записаните случаи на инфектирани с ковид у нас са към този момент 201, като за през днешния ден новите са 11.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 23 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР