Популярният във Велинград градски плаж с ресторант е запечатан заради

...
Популярният във Велинград градски плаж с ресторант е запечатан заради
Коментари Харесай

Басейн с ресторант във Велинград е запечатан заради данъчни нарушения

Популярният във Велинград градски плаж с ресторант е запечатан поради неиздадена касова записка. На търговеца, стопанисващ обекта, бяха дадени няколко часа, с цел да изнесе питателните артикули от ресторанта, преди входовете на заведението и басейна да бъдат облепени със забранителни лепенки, заяви пресцентърът на Националната организация за приходите /НАП/.

Плажът във Велинград ще остане запечатан за интервал от две до четири седмици, като по едно и също време с това компанията ще бъде санкционирана за осъщественото нарушаване. До момента близо 2000 търговски обекта са запечатани поради неиздаване на касови бележки, напомнят от Национална агенция за приходите и допълват, че близо 120 от тях са по Черноморието.

С над 100 милиона лв. са се нараснали оборотите на комерсиалните обекти по цялото Черноморие през юли 2017 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година, а предварителните данни сочат, че оборотите в летните курорти през август се чака да доближат един милиард лв..

От началото на летния сезон до в този момент по цялото Черноморие са осъществени общо 11 000 инспекции, само че с изключение на тях инспекторите на Национална агенция за приходите наблюдават за спазването на закона и навътре в страната, където са осъществени други близо 20 000 инспекции.

През тази година в лятната контролна акция вземат участие и близо 400 чиновници на "Фискален надзор ", които с изключение на, че наблюдават придвижването на артикули с висок фискален риск, правят и инспекции в комерсиалните обекти за отчитане на обороти и за издаване на касови бележки, осведомят от Национална агенция за приходите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР