Популярният в цял свят производител на електроника Sony влиза в

...
Популярният в цял свят производител на електроника Sony влиза в
Коментари Харесай

Sony влиза в таксиметровия бизнес

Популярният в целия свят производител на електроника Sony влиза в бизнеса с таксиметрови услуги и споделени пътувания, предава Bloomberg. Японската компания ще сътвори джойнт венчър с шест локални таксиметрови компании, които ще се изправят против международния водач Uber, който към този момент води диалози с други компании.

Главният изпълнителен шеф на американската компания ще посети Япония, с цел да подчертае значимостта на таксиметровия пазар, който се прави оценка на към 16 милиарда $. Базираната в Сан Франциско компания не съумя да получи парче от него поради строгите регулации, само че в този момент води договаряния с венчър с таксиметровата компания Daiichi Koutsu Sangyo Co.

Sony пък готви алианс с Checker Cab Group, Daiwa Motor Transportation Co., Hinomaru Kotsu Co., Kokusai Motorcars Co., Kotobuki Taxi Co. и Green Cab Co., който общо имат към 10 000 автомобила в региона на Токио. Технологичната компания ще създаде нужното приложение, зад което ще стои изкуствен интелект. Sony ще вгради и услуга за цифрови разплащания.

А към платформата ще могат да се причислят и други компании.

Sony претърпя тежък интервал, само че в последна сметка съумя да се възвърне, откакто реструктурира своя бизнес с потребителска техника и предсказва рекордни доходи. Компанията няма опит в споделените пътувания, само че от дълго време употребява изкуствен интелект за вътрешните си планове. Тя има и финансово поделение, което включва и застраховки на коли. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР