Популярният уеб сайт XDA Developers внимателно анализира ранната компилация на

...
Популярният уеб сайт XDA Developers внимателно анализира ранната компилация на
Коментари Харесай

В Android Q ще бъде вграден пълния аналог на Face ID

Популярният уеб уебсайт XDA Developers деликатно проучва ранната компилация на мобилната операционна система Android Q и обясни, че Гугъл има намерение да интегрира в своята нова Оценка за съвместимост поддръжката на различаване на лица, аналогична на Face ID в iOS.

В Android Q ще бъде непосредствено осъществена поддръжката на камерите и датчиците, употребявани за идентифициране на потребителя по лицето. Тази технология не разрешава на други хора да отключват мобилното устройство, а въпреки това, дава опция за неговото отключване без досег и допиране – належащо е потребителят единствено да се покаже пред датчиците.

Редица Android смарт телефони към този момент имат сходни лицеви скенери, само че има проучвания, които демонстрират, че те не са задоволително надеждни. Освен това, производителите би трябвало независимо да създават софтуера, нужен за работата на тези датчици. След излизането на Android Q, това няма да се постанова, тъй като нужният код ще е включен в мобилната операционна система.

В Android Q бе открита и опция за смяна на иконките, шрифтовете и главните цветове на интерфейса. Във фирмените потребителски интерфейси за Android към този момент има сходни настройки (например в OxygenOS и EMU), само че в чистия Android до момента сходна опция не бе вградена.

Очаква се и алтернатива за програмисти, която ще задейства пробен десктоп режим при второстепенните екрани, която може да се отнася за аспект в жанр Samsung DeX.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР