Популярният у нас сериал Алф“ излиза на екран през 1986

...
Популярният у нас сериал Алф“ излиза на екран през 1986
Коментари Харесай

Мъж с ръст 84 см: кой изпълняваше ролята на Алф в сериала

Популярният у нас сериал „ Алф “ излиза на екран през 1986 година, а феновете са във екстаз от благото извънземно Алф. Малцина почитатели знаят обаче кой артист е изиграл инопланетянина.

Първи реализатор на ролята е бил унгарският цирков актьор Михай Месарош – Мичу, чийто растеж е бил едвам 84 см.

Именно той се показвал в кадър, когато показвали персонажа в цялостен растеж. По това време Михай е прочут цирков актьор с представления в целия свят. И точно таз версия на героя беше най-забавната – той приличаше на дребен чорлав хуманоид с тесни плещи и големи лапи.

 Михай Месарош

В цялостен растеж Алф тичаше след котката на име Лъки и като цяло правеше всичко смешно и беше доста известен – на върха, във втория сезон, съвсем 19 милиона души гледаха всеки епизод на шоуто.

Успехът на Алфа обаче имал дребен резултат върху известността на Месарош. Името му било упоменато в надписите измежду асистентите на основния кукловод и публиката нямала причина да изтъкне „ най-малкия човек на Земята “ по никакъв метод.

Самият артист, откакто приключи работата по Алфа, заживя нормалния си живот. Няколко пъти се появява в телевизионни планове, взе участие в цирка. Той стана непосредствен другар на Майкъл Джексън и неведнъж посещаваше имението му Невърленд, а кралят на попа доста пъти гледаше циркови представления с негово присъединяване.

Михай Месарош умря през 2016 година след затруднения от инсулт на 77-годишна възраст.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР