Популярният бивш рефер в Премиър лийг Марк Клатенбърг смята, че

...
Популярният бивш рефер в Премиър лийг Марк Клатенбърг смята, че
Коментари Харесай

Мнението на специалиста: Реферът на Ливърпул - Евертън беше перфектен

Популярният някогашен рефер в Премиър лийг Марк Клатенбърг счита, че съдията от дуела сред Ливърпул и Евертън Стюарт Атуел се е справил чудесно със противоречивите обстановки по време на дербито в неделя. “Червените ” се постановиха с 2:0, като в срещата имаше някои дискусионни положения.

Според Клатенбърг арбитърът вярно не е отсъдил дузпа в интерес на “карамелите ” през второто полувреме, когато имаше единоборство сред Антъни Гордън и бранителя на домакините Жоел Матип. “Това не беше задоволително за углавен удар ”, уверен е англичанинът в постоянната си графа в “Дейли Мейл ”.

Според него атакуващият състезател на Евертън по принцип си основава известност на футболист, който симулира.

В конфликта на “Анфийлд ” имаше и две обстановки за евентуални червени картони. При едната Ричарлисон натисна жестоко с крайник Джоран Хендерсън, а при другата Садио Мане посегна с ръка в лицето на Мейсън Холгейт. И при двата случая Атуел се задоволи единствено с жълти картони. Клатенбърг е на същото мнение.
 Ричарлисон, Алисон Бекер
“В случа с Ричарлисон нямаше потребност от освен това от публично предизвестие, решението беше вярно. Мане пък постъпи глупово да рискува изпъждане в миг, в който Ливърпул печелеше. Стореното от него сподели, че той е раздразним, само че това не може да се окачестви като демонстрация на принуждение и жълтият картон също е задоволителен ”, добави Клатенбърг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР