Популярният австрийски диригент Саша Гьотцел се завръща на сцената на

...
Популярният австрийски диригент Саша Гьотцел се завръща на сцената на
Коментари Харесай

Саша Гьотцел се завръща на сцената в зала България

Популярният австрийски диригент Саша Гьотцел се завръща на сцената на зала " България " на 2 ноември. Солист на вечерта ще бъде един от най-хубавите възпитаници на именитата Ан-Софи Мутер - младият, само че към този момент прочут цигулар Елиас Давид Монкадо. Програмата включва Концерт за цигулка и оркестър в ре мажор, оп. 61 от Лудвиг ван Бетовен, Blumine. Andante от Симфония 1 в ре мажор " Титан " от Густав Малер, Трагична интродукция, оп. 51 от Йоханес Брамс и Валсът от Морис Равел.
22-годишният немско-испано-малайзийски цигулар Елиас Давид Монкадо е стипендиант на фондация " Ан-Софи Мутер " от 2023 година През 2023 година три турнета с Ан-Софи Мутер и " Mutter`s Virtuosi " го водят в Исландия, Съединени американски щати, Канада и цяла Европа. Носител е на влиятелни интернационалните оценки. Елиас Давид Монкадо ще бъде солист и на концертите на Софийската филхармония в Австрия и Германия от 5 до 9 ноември под палката на маестро Найден Тодоров.
Австрийският диригент Саша Гьотцел от дълго време си е извоювал забележителна известност както на основен началник, по този начин и на желан гост-диригент. Роден е през 1970 година във Виена, петгодишен получава първите си уроци по цигулка от своя татко, а на 11 стартира да учи диригентство при проф. Рихард Остерайхер. Вдъхновен от изкуството на Зубин Мета, Марис Янсонс и Сейжи Озава, Гьотцел става възпитаник на Озава, който го кани на фестивала в Тенгълууд. След това учи в Академията " Сибелиус ", в класа на Йорма Панула. На 24 години стартира да управлява Австрийско-Корейската филхармония във Виена, а след 2009 година застава отпред на Истанбулската филхармония " Борусан ". Артистичен шеф е на турската фондация " Музика за мир " и работи в тясно съдействие с младежите в региона на музикалното обучение, развиване и изпълнителско изкуство.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР