Популярна напитка за коледните празници е ароматното греяно вино. То

...
Популярна напитка за коледните празници е ароматното греяно вино. То
Коментари Харесай

Как да си приготвим ароматно греяно вино за Коледа?

Популярна напитка за коледните празници е ароматното греяно вино . То е обвързвано с немските и австро-унгарските обичаи. И през днешния ден е неделима част от празничната софра в доста западни страни. Насладете се на празниците и се отпуснете с чаша ароматно греяно вино. Ето по какъв начин да си го приготвите:

Рецептите за греяно вино са многочислени и за другите желания и усети. Има предписания за подготвяне на напитката в алкохолен и безалкохолен вид. Подходящи типове червени виновност са портвайн и бордо, само че може да го приготвите с алено вино по ваш избор.

Традиционно греяно вино

Традиционното греяно вино се подготвя от алено вино, като му се прибавят най-различни ароматни подправки, плодове, захар или мед. Сервира се горещо, само че може и единствено леко загрято.

За да си го приготвите са ви нужни: литър алено вино, 2 супени лъжички кафява захар, ябълка, кора от портокал и лимон, пръчка канела, малко джинджифил и няколко карамфилчета. Всичко това се смесва, виното се загрява, само че без да доближава температура на шупване и се оставя на спокоен огън за към час, с цел да се ароматизира.
 вино ThinkStock/Getty Images-->
Греяно вино с чай

Сгрейте аленото вино на котлона и прибавете две пакетчета чай с ябълка и канела. Оставяте да престои, с цел да се смесят ароматите.  

Люто греяно вино

В кафениче сипете чаша вино и го сложете на котлона. Добавете черен пипер и сега, в който виното заври, махнете от котлона.
 вино ThinkStock/Getty Images

И още:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР