Популярен видеоклип, показващ как две деца в основно училище колят

...
Популярен видеоклип, показващ как две деца в основно училище колят
Коментари Харесай

Шестокласници се учат как се коли и готви кокошка


Популярен видеоклип, показващ по какъв начин две деца в главно учебно заведение колят кокошка в Кения, провокира голям брой реакции в обществените мрежи.

По време на урок навън за придобиване на на практика умения деца от шести клас се учат по какъв начин да сготвят пиле, осведоми бТВ.

Едно от децата притиска птицата, до момента в който друго нервно държи нож. Учителят, с изключение на да дава директиви, снима с телефона си урока.

След умъртвяването на кокошката изяснява на децата да я сложат в тенджера с вряща вода.

В същото време детето изпуска птицата, а обезглавеното тяло стартира да бяга.

Когато главата на пиле бъде отрязана, то може да тича няколко минути, защото за къс интервал от време в гръбначния му мозък и нервната система работят.

19-секундният клип приключва със смеха на учителя, до момента в който крещящи деца тичат след кокошката, предава Би Би Си.

Видеото провокира неодобрение в обществените медии като доста хора показват угриженост за сигурността на децата, макар че надали някой повдигна въпроса за пилето, защото в селските региони на Кения гледката на заклани кокошки е постоянно срещана.

Децата в начално и главно учебно заведение са имали голям брой на практика уроци – от правена на плашила до продажбата на артикули на пазарите.

Поддръжниците на образователната стратегия, основана на компетентности, споделят, че това е усъвършенстване на остарялата система, основана на доктрина и изпити, защото приготвя децата по-добре за живота и намирането на работа в XXI век.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР