Популизмът, национализмът и иредентизмът заплашват отново да балканизират Балканите, казва

...
Популизмът, национализмът и иредентизмът заплашват отново да балканизират Балканите, казва
Коментари Харесай

Еврокомисарят за миграцията Димитрис Аврамопулос е загрижен от нова балканизация на Балканите

Популизмът, национализмът и иредентизмът заплашват още веднъж да балканизират Балканите, споделя еврокомисарят по въпросите на миграцията в изявление за гръцката държавна организация АНА-МПА, наблягайки, че е значимо да не се върнем в мрачното минало, заяви МИА.

Димитрис Аврамопулос разяснява, че всички желаят положителен свършек на процеса на интеграция на Западните Балкани в Европейски Съюз, тъй като районът е от стратегическо значение за съюза и тези страни принадлежат на европейското семейство, само че би трябвало да се създадат още доста значими стъпки.

„Популизмът, национализмът и иредентизмът заплашват още веднъж да балканизират Балканите. Важно е да не се върнем в мрачното минало. Не укривам, че съм угрижен, само че има и оптимистични сигнали. Властите в тези страни би трябвало да схванат, че е належащо да се мисли и да се работи в европейски дух. Страни като Гърция може да играят основна роля за построяването на мостове, които ще приближат Западните Балкани към европейското семейство“, споделя Аврамопулос.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР