Популацията на паяците черна вдовица в южната част на САЩ

...
Популацията на паяците черна вдовица в южната част на САЩ
Коментари Харесай

Популацията на паяците черна вдовица намалява

Популацията на паяците черна вдовица в южната част на Съединени американски щати понижава, заяви Юнайтед прес интеренешънъл, базирайки се на проучване, оповестено в протоколите на Американското ентомологично общество в понеделник. 

Причината за все по-рядкото срещане на черни вдовици е фактът, че този тип паяк става плячка на кафявите вдовици. Кафявите вдовици са привнесени в ареала на разпространяване на черните вдовици и от началото на разпространяването си във Флорида стартират агресия в градските региони. 

Черната вдовица е известна със смъртоносното си захапване, само че не е нападателна, в случай че не бъде предизвикана. В съпоставяне с нея кафявата вдовица пораства по-бързо и е двойно по-фертилна - снася повече яйца.

Кафявата вдовица е и шест пъти по-агресивна към черната вдовица спрямо други паяци. Според ентомолозите, при среща на паяци от типовете черна и кафява вдовица вторият изяжда първия в 80 % от случаите, добавя Българска телеграфна агенция. 

Черната вдовица не е нападателен тип. Надявам се да видя променено отношение към този тип паяци, споделя Луис Котикио, който е водещ създател на проучването. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР