Попаднах, за беда, на интервю от предизборната кампания на една

...
Попаднах, за беда, на интервю от предизборната кампания на една
Коментари Харесай

Гениален проблясък: Да обвиниш опонент по време на предизборна кампания, че си прави предизборната кампания

Попаднах, за неволя, на изявление от предизборната акция на една от партиите. В него гостът, въпреки и не доста прочут, не бе и доста интелигентен (не че известността подсигурява обратното). Гостуването му включи нормалният набор от двайсет клишета, които са в оборот от двайсет години. Но най-интересното е, че той фактически се затрудни да ги изговори.

Щом произнасяше несъмнено факсимиле, по лицето пробягваше напрежение, което издаваше върхово интелектуално изпитание. Например в случай че ставаше дума за негов конкурент и негови дейности, той заявяваше, че " това, което прави моя конкурент, е просто предизборна акция ". Това умозаключение изписваше на лицето му подобен страдалчески тип от изпитание да го артикулира, че такива високи равнища на централизация не би трябвало да бъдат позволявани - от грижа за здравето. И от грижа за клишетата. 

Обикновеният фен изпада в усложнение. Той желае да чуе нещо свястно. Но вижда претендент за президент или народен представител, който твърди, че в случай че неговият конкурент прави нещо, то той го прави, тъй като е в предизборна акция. А неговият конкурент - не е вчерашен - отвръща - че в случай че го упрекват за сходно нещо, то е единствено тъй като обвинителите му са в предизборна акция. Това наложително поставя щемпел на лъжа върху всичко, което споделя.  

Въобще, постанова си да си представим следното: месец преди изборите действителността ненадейно се размива. Познатото става непознато, хоризонтът - мъгла: добре доши в света на предизборната акция. Политиците знаят, че каквото и да кажат, то е бърборене (заради предизборната кампания), феновете знаят, че каквото и да чуят, то е единствено поради необятно отворените пердета на предизборната акция. А най-после, откакто всички в границите на месец сполучливо се преструват, че действителността съществува, а не е сменена от предизборна акция, отиваме да гласуваме. 

На това гласоподаване измерваме успеваемостта на афишите. Коя предизборна акция ви хареса повече? В едната имаше парламентарен съд, включване на антитела като маркер за документ - това беше доста добре. В другата предизборна компания Радев пък бе разгласен за нещо като The Night King (Нощният крал от " Игра на тронове " ), който подвига цените на тока и природния газ с едно копче в президентството. В третата предизборна акция пък стана добре пристигнало изказването за " Коя е вашата татковина " и в този момент се събират гласове по тематиката: да проверим коя е родината. Но каквото и да чуете, то има смисъл единствено в случай че приемем, че не е казано по време на предизборна акция. Но какво да вършим - предизборната акция продължава и безжалостно натрупа декори един върху различен. Питайте съперниците. 

 

Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР