Поп и джаз легендата Тони Бенет почина на 96 години. Бенет

...
Поп и джаз легендата Тони Бенет почина на 96 години.
Бенет
Коментари Харесай

Почина джаз легендата Тони Бенет

Поп и джаз легендата Тони Бенет умря на 96 години.

Бенет беше прочут с песни като The Way You Look Tonight, Body and Soul и (I Left My Heart) In San Francisco. Публицистката Силвия Уайнър удостовери гибелта на Бенет, като сподели, че той е умрял в родния си град Ню Йорк.

Музикантът е приет за " най-хубавият артист в бизнеса " от звезди, с които е работил като Арета Франклин, Франк Синатра и Лейди Гага.

През 2016 година той бе диагностициран с заболяването на Алцхаймер.

Като един от последните велики артисти от салоните в средата на 20-ти век, Бенет постоянно споделяше, че упоритостта му през целия живот е била да сътвори " азбучник с шлагери, а не хитови записи ". Той издава повече от 70 албума, получава 19 награди " Грами " и се радва на дълбока и трайна любов от страна на почитателите и сътрудниците си.

По време на осъществяванията си Бенет не разказваше личната си история, а оставяше музиката да приказва - на Гершуин и Коул Портър, Ървинг Берлин и Джером Кърн. За разлика от своя другар и наставник Синатра, той по-скоро интерпретираше дадена ария, в сравнение с да я въплъщава.

Ако в пеенето и обществения му живот липсваше огромният драматизъм на Синатра, Бенет привличаше с лек, вежлив фасон и извънредно богат и устойчив глас.

" Харесва ми да развличам публиката, да я накарам да не помни проблемите си ", споделя той през 2006 година " Мисля, че хората... се трогват, в случай че чуят нещо, което е откровено и почтено и може би има малко възприятие за комизъм... Просто ми харесва да карам хората да се усещат добре, когато извършвам. "
Бенет постоянно е хвален от своите сътрудници, само че в никакъв случай не е имал по-голямо значение от това, което Синатра споделя в изявление за списание Life през 1965 г: " За моите пари Тони Бенет е най-хубавият артист в бизнеса. Той ме вълнува, когато го виждам. Той ме развълнува. Той е артистът, който реализира това, което композиторът е замислил, а евентуално и малко повече. "

Той освен оцелява във възхода на рок музиката, само че и устоя толкоз дълго и добре, че си печели нови почитатели и сътрудници, някои от които задоволително млади, с цел да бъдат негови внуци. През 2014 година, на 88-годишна възраст, Бенет счупи личния си връх като най-възрастния жив реализатор с албум № 1 в класацията на Billboard 200 за " Cheek to Cheek ", дуетния му план с Лейди Гага.

За Бенет, който е един от дребното реализатори, които с лекост минават сред поп и джаз, сходни съдействия са част от кръстоносния му поход за запознаване на нова аудитория с това, което той назовава Великата американска песнопойка.

" Нито една страна не е дала на света толкоз велика музика ", споделя Бенет в изявление за списание Downbeat през 2015 година " Коул Портър, Ървинг Берлин, Джордж Гершуин, Джером Кърн. Тези песни в никакъв случай няма да умрат. "

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР