Понякога в желанието си да ме обидят ме наричат гербаджия,

...
Понякога в желанието си да ме обидят ме наричат гербаджия,
Коментари Харесай

В навечерието на кампанията

Понякога в желанието си да ме обидят ме назовават " гербаджия ", без да си дават сметка, че това не ме наскърбява. Но дали съм подобен? Да членувам в ГЕРБ или да работя нещо за тази партия? Не. Да ми оказва помощ ГЕРБ в бизнеса? Не, по-скоро на няколко пъти в предишното са ми пречили. Някой мой другар там да ми е направил услуга в извънредно редките случаи, когато съм изискал? Не. Дали одобрявам ГЕРБ и дали ги поддържам? Да. Да, тъй като намирам Борисов за интелигентен човек и ярка персона в политиката, каквато не се появява всеки ден. И тъй като той, както и други в партията, са набожни хора и имат вярно отношение към Църквата, а за мен това е значимо. Сигурно има и друго, поради което си заслужава да бъдат подкрепяни, само че за мен това е водещо - виждате ли какъв брой са простички политическите ми условия!

Вчера обаче от медиите научихме, че Борисов дал указания на партийните си структури по места, в случай че се стигне до балотаж със съответното присъединяване, да поддържат " Промяната ". Дайте да забележим. Сигурен съм, че доста хора поддържат ГЕРБ основно поради това, че наподобяват от малко малко християнска партия. Съответно доста хора са срещу " Промяната " не толкоз поради несръчност и корумпираност (тези качества не са сензационни в българската политика и се срещат навсякъде), а тъй като са явно безбожна организация, подкрепяна от модернисти и атеисти. Не се чешете по главите - ще се учудите за какъв брой доста гласоподаватели отношението към християнството е определящо, нищо че никой не приказва за него.

Когато ГЕРБ направиха " сглобката ", си рекохме: това е остроумен ход на Борисов. Той желае да вкара " Промяната " във властта, с цел да пречупи възходящия ѝ тренд. Да ги остави да се окафявят, да лъснат пред всички по какъв начин за нищо не стават, с изключение на да кадруват и да раздават публични поръчки на свои компании. Ще минат няколко месеца, " Промяната " ще падне от единствено себе си и нещата ще продължат по естествения метод. Така си рекохме и по тази причина последните изследвания демонстрират, че ГЕРБ подвигат процентите - тъй като към момента ги считаме за съпротива и опция на " Промяната ", за остроумен състезател, който лукаво изчаква своя час.

Но за поместна поддръжка на " Промяната " на балотажи демонстрира нещо напълно друго. Показва, че ГЕРБ освен не изчакват " Промяната " да се провали, с цел да я отстранят трайно, само че даже я поддържат и предизвикват във властта. Какво ли ще се случи с процентите, когато гласоподавателите осъзнаят това?

Нещо такова демонстрира и шокиращата кандидатура на Хекимян за кмет на София, която ГЕРБ оповестиха доскоро. Защо Хекимян? Защо не Георги Георгиев, който най-малко знае какво става в Общината? Защо не Росен Желязков, който от 2003 до 2009 беше секретар на Общината? Защо не някоя знакова политическа фигура, някой професионален партиец? Защо не в последна сметка Стоян Братоев - шефа на метрото, - за който на няколко пъти се опитахме да им подскажем и който е необикновен специалист по всички градски въпроси, с изключение може би на префърцунените пърформанси и съоръжения на мястото на мавзолея?

Защо най-накрая, в случай че в действителност не могат да посочат логичен претендент, не поддържаха Вили Лилков, както би направила всяка естествена дясна групировка?

Сигурни ли сме, че в случай че в този момент някой изненадващо накара Хекимян да изброи 14-те комисии на СОС, той ще успее? Каква стойност носи неговата кандидатура? Експертна? Политическа? Ще донесе на ГЕРБ гласове, които те другояче не биха спечелили? Нищо от това. Защо тогава Борисов постъпва по този начин? Аз, с простата си глава, се сещам единствено за три благоприятни условия: а) заречен е на някого да не пречи на " Промяната " ; б) желае по противен метод да се изгаври с гласоподавателите си; в) двете дружно.

Много хора не желаят да виждат " Промяната " и сходни на нея мимолетни планове във властта, тъй като колкото и да са мимолетни, всеки от тях е притежател на една обща наклонност - идеология на глобализацията, секуларизма, модернизма, левия демократизъм и диктат на неразбираеми капитали през безусловно безконтролния неправителствен бранш. Много хора гласоподават не за ГЕРБ, не за Българска социалистическа партия или Движение за права и свободи, не за " Възраждане " или Има Такъв Народ, а за това " Промяната " да не влезе във властта. Оправданията, че сега " Промяната " има държавно управление и че ГЕРБ ги търпи, единствено и единствено да не пристигна следващо служебно държавно управление на Радев, са мотив, който няма да трае дълго. Ето, през днешния ден виждаме, че ГЕРБ освен нямат желание да се разправят с " Промяната ", което се чака от тях, ами с всички сили им оказват помощ да се окопаят освен в изпълнителната, само че и в локалната власт. Какво е това? Принуда? Предателство? Безумие?... Богохулство?

ГЕРБ сигурно щяха да останат моята партия, в случай че в София бяха подкрепили Вили Лилков, който е моят претендент за кмет. Сега остава вярата, че с тази кандидатура - на Антон Хекимян - ГЕРБ няма да стигнат и до балотаж. Увеличава се вяра обаче Вили Лилков да стигне и тогава ГЕРБ ще имат опция да се поправят, като го поддържат. Известно е, че Лилков лишава доста гласове от " Демократична България " - гласове на хора, които не приветстват гей парадите и се скандализират, когато кланове от Държавна сигурност посегнат към политическата власт (или когато, както изобретателно означи проф. Михаил Константинов, внукът на Химлер изиска да стане кмет на Берлин), в този момент, след издигането на Хекимян, Лилков ще отнеме доста и от ГЕРБ. Защото същинските десни софиянци може и да са лоялни към един път направения избор, само че също по този начин са правилни и на политическите си убеждения и на нравствените си полезности.

В петък би би трябвало публично да се открие предизборната акция, въпреки че някои претенденти прекомерно безочливо към този момент я откриха от дълго време. Дано възприятието за комизъм се окаже повече от омерзението, с цел да ѝ се насладим уместно, с вярно пиво в ръка. Освен това мисля, че Картаген би трябвало да бъде опустошен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР