Понякога след дълга и натоварена работна седмица се чувстваме като

...
Понякога след дълга и натоварена работна седмица се чувстваме като
Коментари Харесай

Шест начина да прекараме уикенда

Понякога след дълга и натоварена работна седмица се усещаме като изстискани. Имаме единствено два дни да изключим, да релаксираме, да се заредим с позитивни страсти и да се поглезим. Ето шест метода за това.
 Изтощението, прочувственото хранене и признаците, че сме под сериозен стрес
Признаците, че сме под сериозен стрес

Когато алената лампичка светне

Уикенд за релакс

Ако имаме възприятието, че понеделник заран постоянно идва прекомерно бързо, това е късмет да забавим уикенда и да го осъществим с релаксиращи действия. Урок по йога или пилатес, дълга разходка, пътешестване отвън града, чист въздух и красиви пейзажи - по този начин си представяме уикенда за релакс.

Ползата: Докато се отпускаме и усещаме по какъв начин дишането и сърдечният ни темп се забавят, в действителност можем да изпитаме насладата от това, че сме живи.

Уикенд " Направи положително "

Да бъдем положителни с другите, да оказваме помощ и това да ни носи наслада - ето го ключът към този тип уикенд.

Можем да създадем услуга на приятелите и да се забавляваме от това. Например, да помогнем на другари, които имат потребност от това, в случай че местят багаж или се нанасят в нова къща. Ако те желаят да ни се отплатят, добре е да одобряваме единствено вино, пица и смях.

Ползата: Ще се усещаме обичани и свързани и ще се забавляваме, до момента в който оказваме помощ.

Уикендът на старите другари
 Снимка 498683

Той е за случаите, когато желаеме да се посмеем. Всичко, от което се нуждаем, е тайфа другари. След това е добре да резервираме някъде места за вечерта или да ги поканим на домашно приготвена вечеря. Може да се шляем дружно, да пием кафе, да гледаме филм или да пазарим.

Ползата: Понякога е успокояващо да знаем, че някои неща не се трансформират. Споделянето на остарели вицове и смешни случки ни припомня, че имаме история дружно и на първо място, че постоянно ни има един за различен.

Стимулиращият уикенд

Той е късмет да събудим тялото и мозъка си. Как да го създадем? Взимаме релаксиращ душ и по-късно нанасяме етерично масло по кожата си, опитваме лют сок с подправки, гледаме нов филм, четем разказ от създател, до който в никакъв случай не сме стигали.

Ползата: Ако се усещаме леко зациклили или бавни, това ще ни предизвика и ще ни извърши с готовност за живот.

Чувственият уикенд
 Снимка 498682

Фокусираме се само върху физическия релакс. Това може да е следобяд, който да споделим с само с половинката си, да си вършим разтривки, да вземе дълга гореща вана дружно или да си организираме сантиментална вечеря.

Ползата: Ще се освободим от мислите, с които е заета главата ни, тялото ни ще се усеща добре, ще заздравим връзката си.

Уикенд за правене на нещо друго

Правим нещо, което в никакъв случай до момента не сме правили. Може да обядвате в топ ресторант, да отидем на операта, да резервираме хвърчене с балон или да купим два билета за футболен мач и да споделим прекарването с другар.

Ползата: Разнообразието е подправката на живота, както се споделя. Правейки нещо ново, ние се чувствате по-млади и оптимистично надъхан и с нов тласък за живот, написа The House Of Wellness.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР