Понякога се чувстваме ужасно поради различни причини: научили сме лоша

Понякога се чувстваме ужасно поради различни причини: научили сме лоша ...

Когато ви е трудно, направете тези 9 неща.

Понякога се чувстваме ужасно поради различни причини: научили сме лоша новина, уволнили са ни, обиди, изоставили… вариантите са много. И вие оставате насаме с нещастието си. За да не полудеете и да се спасите възможно най-бързо трябва да направите следното. Вижте вариантите:
1. Незабавно се обадете на някой, за да споделите бедата си. Най-добре на приятели. Важното е да не се вглеждате в лошото и да установите контакт с хората, които могат да ви подкрепят.
2. Пийте много вода, течности, но не и алкохол. Много важно правило е да не се напивате. Алкохолът задълбочава депресията особено ако комбинирана с цигари
3. Разнообразете погледа си. Човек, на когото му е зле е склонен да се вглежда в една точка, навътре в себе си. В такова състояние той не може да се разсее и налива в себе си едни и същи отрицателни мисли и чувства. Излезте навън там, където няма зрителни граници - таван и стени. Започнете да дишате дълбоко и да се оглеждате, като обръщате внимание на малките детайли. Може да отидете и в някой магазин, където има много хора и стока по рафтовете. Вглеждайте се в цветята, в надписите на стоките, разглеждайте всичко в подробности. Това помага не само при стрес, но и когато трябва да „превключите“ от работата си към почивка. Впрочем, да излезеш сред хора не означава да общуваш с тях, да бъдете сред тях също е терапия. Ако ви е толкова зле, че не може да излезете, направете усилие – излезе на балкона или се приближете до прозореца – огледайте света, проследете някой облак или кола, за да раздвижите погледа си.
4. Повъртете в ръцете си нещо красиво и приятно на пипане – любима играчка, шише с парфюм, четка… Може да си повтаряте: „Всичко е наред“, „ще мине“, „той е тъпак, аз съм ок“, „ аз съм най-добрият…“

 

Източник: actualno.com