Понякога прекаляваме с изискванията си към партньора, в други случаи

...
Понякога прекаляваме с изискванията си към партньора, в други случаи
Коментари Харесай

На какво имате право в една любовна връзка?

Понякога прекаляваме с условията си към колегата, в други случаи пък не желаеме задоволително.

И до момента в който някои условия са си чиста рекламация от наша страна, то има някои съществени неща, които с цялостно право можем да желаяме във връзката си. Ето кои са те:

Обич

Партньорите могат да показват своите топли усеща един към различен както с думи, по този начин и посредством дейности.

Но физическият израз на обичта, да вземем за пример обятия, целувки, масаж на гърба или държане за ръка, е извънредно значим за сантименталните взаимоотношения.

Необходимо е сътрудникът да те харесва като човек и да може да ти демонстрира това по подобен метод, че ти в действителност да го усетиш.

Състрадание

Когато изпитваш болежка, имаш цялостно право да очакваш, че сътрудникът ти ще бъде “меко място за рухване ” (по думите на Фил Мак Грол). Той би трябвало да бъде по-внимателен с теб, когато те боли.

Партньорът не е длъжен да чете мислите ти или да страда дружно с теб, нито да се усеща по същия метод.

Необходимо е само да го е грижа, че на теб ти е зле.

Уважение

Добрият сътрудник засвидетелства почитание – към теб като човек и към твоите граници.

И макар че може да не е склонен с теб, уважителният сътрудник не би те нарекъл с обидни думи, нито би ти се подигравал, даже единствено с цел да те “дразни ”.

Един оправдателен сътрудник познава и уважава мощните ти страни, милосърден е към слабостите ти и не нарушава границите ти предумишлено.

Съобразителност

Внимателният сътрудник мисли за това по какъв начин ще ти се отрази държанието му. Той не е задължен да ти дава всичко и да прави всичко, което поискаш, само че е належащо да се замисля по какъв начин наподобяват нещата през твоите очи.

Ако сътрудникът ти не прави това, той по-скоро те третира като неодушевен предмет, който няма потребност от грижи и храна.

Време

Всяка една връзка се основава на споделено време. Разбира се, от време на време се постанова сътрудникът да бъде надалеч от теб.

Но в случай че той/тя има време за теб рядко или напряко в никакъв случай, както и в случай че непрекъснато понижава времето, което прекарвате дружно, несъмнено имаш мотив да се запиташ какъв брой още от личното си време би желал да отделиш в опити да преследваш подобен сътрудник.

Заинтересованост

Логично е да очакваш от колегата си да има по-голяма заинтригуваност от теб спрямо другите хора. Поне някои от твоите занимания, отзиви, мисли и усеща е належащо да го интересуват.

Партньор, който не е заинтригуван от теб като човек, е изцяло допустимо да е във връзката с теб, единствено с цел да не си седи самичък – и в случай че това е по този начин, несъмнено е належащо да извършите нещо по въпроса, тъй като и двамата заслужавате нещо по-добро.

Интимност

Интимността не е равнозначна на секса. Интимността в действителност значи да позволиш да бъдеш опознат и да искаш в действителност да опознаеш колегата.

И то на по-дълбоко равнище от информацията дали е по-активен рано заран или избира да си ляга късно вечерта.

Истинската фамилиарност включва опознаването на прочувствената и уязвима същина на другия.

Щедрост

Истински великодушният сътрудник се радва, когато може да ти помогне, да те успокои или да откри метод да те поддържа. Не е нужно сътрудникът да ти прави материални дарове или да те води на първокласни почивки.

Да дадеш себе си напълно във връзката е най-големият вероятен подарък. Партньорът е великодушен толкоз, колкото ти предлага поддръжка, помощ, утешение и най-много себе си.

Това, че имаш правото да очакваш тези неща, не значи, че постоянно ще ги получаваш във връзката. Това значи, че е наред да си ги поискаш, както и да е от голяма важност за теб, в случай че сътрудникът ти не ти ги дава.

Разбира се, сътрудникът ти може и би трябвало да чака същите неща и от теб, по тази причина не се фокусирай само върху настояването, а и върху даването.

Инфо: zdravaistoria.com

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР