Понякога не си даваме сметка за това, но храненето има

...
Понякога не си даваме сметка за това, но храненето има
Коментари Харесай

Хранителни продукти, които са полезни за кожата

Понякога не си даваме сметка за това, само че храненето има директно отражение върху метода, по който изглеждаме. Нездравословното хранене може освен да докара до разнообразни болести, само че също е извънредно нездравословно за здравето на кожата ни и провокира преждевременното й състаряване. Сред най-вредните за кожата от храните са пърженото, захарта, солта, кофениът.

Съществуват и храни, които се грижат за еластичността, блясъка и здравето на вашата кожа, с цел да я поддържат свежа и млада.

Водата. Пийте вода през целия ден, с цел да се поддържате хидратирани. Тя играе най-важната роля в битката с процеса на стареене. Пийте я, с цел да поддържате функциониращите органи и стави във форма, да поддържате метаболитните процеси и да хидратирате кожата си.

Нарът съдържа витамини и антиоксиданти и оказва помощ при битка с уврежданията от слънцето.

Шоколадът съдържа флавоноиди – антиоксиданти, които оказват помощ за хидратацията на кожата и я поддържат в добър тонус.

Екстра върджин зехтинът съдържа омега 3 и мастни киселини, които са потребни за кожата.

Боровинките са богати на антиоксиданти и спомагат за поддържане на разтегливост на кръвоносните съдове и намаление на кръвното налягане. Антиоксидантите, какъвто е расвератролът, ни защищават от прибързано стареене, тъй че добавяйте по половин чаша боровинки или други дребни плодчета без костилки към киселото мляко или зърнената си закуска.

Зеленият чай спомага за попречване на увреждания на кожата от ултравиолетовите лъчи. Оранжево-червените зеленчуци съдържат доста Бета каротин, ликопен и други растителни пигменти, които придават хубав и здравословен загар на кожата.

Рибата се грижи за младостта на лицето ни поради наличието на омега-3 мастни киселини, които понижават възпалителните положения и чистят и най-малките кръвоносни съдове от неприятния холестерол. Това способства за по-доброто кръвоснабдяване на кожата и надлежно – за по-жизнения й тип.

Зелените листни зеленчуци като спанак и къдраво зеле са противовъзпалителни, борят се против стареенето и съдържат витамини К, А, С и Е.

Пуешкото месо е богато на цинк и селен, които заздравяват имунната система и се борят против възпалителните процеси в организма.

Червените плодове (домати, любеница червен грейпфрут) съдържат ликопен, нужен за здравето и младостта на кожата.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР