Понякога на родителите им е по-лесно да кажат дребна лъжа,

...
Понякога на родителите им е по-лесно да кажат дребна лъжа,
Коментари Харесай

5 малки лъжи, които родителите неколкократно изговарят, а не би трябвало

Понякога на родителите им е по-лесно да кажат дребна неистина, в сравнение с да протакат и да спорят с децата. Но такива неистини знаят незабележимо да се трансфорат и в чест табиет.

В продължение, Ви разкриваме пет дребни неистини, които родителите постоянно споделят на децата си, а не би трябвало.

" Обещавам ти, че няма да те боли "

С тази неистина си е послужил всеки родител най-малко един път в живота си и то най-много по време на визитата при доктор.

Крясъкът и плачът са неразделна част от имунизирането на детето и за родителите да го успокоят, постоянно произнасят тази неистина.
Вместо това, пробвайте се да обясните на детето, че малко ще заболи, само че скоро ще бъде готово и ще не помни за това.
" Паркът към този момент не работи "

Разбира се, че паркът няма работно време, само че няма потребност да казвате на детето, че е затворен или че към този момент няма никой там.
Вместо това, кажете истината, че сега има други отговорности и че просто нямате време да го заведете. Може би ще се оплаква, само че ще разбере, че не може постоянно да бъде на неговото.

" Време е за сън "

В момента е 19 часа и 30 минути, а времето за тяхното лягане е след 20 часа. Но тази неистина е доста краткотрайна, защото децата ще стартират да осъзнават понятието за време и ще стартират да имат възражения заради тази дребна неистина.
Вместо това, изразявайте се друго. Кажете им, че е време за подготовка за леглото и правете тази рутина всеки ден едновременно.

" Идвам след една минута "

Всички ние споделяме това, само че малко на брой от нас в действителност идва в точната времева рамка. Разбира се, че желанието на родителите постоянно е положително, само че тази неистина е непотребна.
Просто кажете на децата, какво вършиме, когато сте подготвени с това, тъй като има късмет това да продължи и повече от една минута.

" Тръгвам без теб "

Тази неистина въобще няма смисъл да я изговаряте, тъй като с нея едвам можете да излъжете даже дребните деца.
Вместо това, кажете на детето, че в случай че не тръгне незабавно, по-късно няма да може да гледа анимационни филми или други сходни. Децата тогава ще Ви послушат, тъй като Вашите думи имат несъмнено тегло.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР