Понякога една нормално растяща орхидея по някаква причина не цъфти.

...
Понякога една нормално растяща орхидея по някаква причина не цъфти.
Коментари Харесай

Чеснов деликатес за орхидеи: Обилен цъфтеж с най-хубавите цветове

Понякога една обикновено растяща орхидея по някаква причина не цъфти. Знаейки един трик, е елементарно да се промени обстановката. Не е належащо да се употребяват стимуланти за напредък и скъпи торове. Налице е на ниска цена и налично средство, което може да обезпечи деятелен разцвет.
Всичко, от което имате потребност, е да налеете инфузията с чеснова вода в орхидеята. Дългоочаквания разцвет няма да чака дълго след сходно стимулиране.
Силата на чесновата вода
Чесънът, или по-скоро инфузията от него, е потребна за стайни растения, изключително за цъфтящи растения. Ползите от чесновата вода са доста. Благодарение на нея се усъвършенства кореновата система на растението и се подтиква образуването на стъбълце. В допълнение, бактерицидните свойства на чесъна са натурален антисептик и оказват помощ в битката против заболявания и вредители.

След 2 седмици след поливане на орхидеите с чеснова вода, можете да видите цветовете.
Тайната на чесновата вода
6 скилидки чесън;
0.5 литра вода;
1/2 таблетка янтарна киселина.
За подготвяне е належащо да се разтвори янтарната киселина в гореща вода. След изстудяване, изстискайте чесъна посредством преса и прибавете към течността. Сега е належащо да се излее всичко в стъклен буркан и да се остави да се вари 24 часа.

Поливане на орхидеи
След пречистване на инфузията с чесън, прибавете в по-широк резервоар с леко нагрята дестилирана вода. Поставяме в съда с орхидеята, тъй че да се покрие с течност на 2/3. Налива се от горната страна, тъй че цялата кора се насища с влага и се оставя да престои 1-2 часа.
Вземаме орхидеи от водата и ги пренареждаме. С останалата вода може да се поливат други цветя. Можете да употребявате този способ за поливане 2-3 пъти месечно. Миризмата на чесън изчезва след няколко часа. И орхидеите получават доста хранителни субстанции и са наситени с живителна влага.


И още препоръки за развъждане на орхидеи:
Дайте ѝ светлина
Орхидеите имат потребност от светлина, по тази причина не трябва да се държат в мрачен ъгъл или надалеч от прозореца. Те обаче не търпят да са непосредствено под слънчевите лъчи. Еднакво нездравословно за тях е да ги поставите в банята да вземем за пример или на мощно огрят от слънцето балкон.
Избирайте по-скъпи
Не става дума да ги купувате от първокласни бутици, а да предпочитате такива, които се продават в положителни цветарски магазини. Понякога в огромни търговски вериги се оферират орхидеи на ниски цени, само че те постоянно са погрешно превозени и съхранявани и даже на пръв взор да наподобяват добре, бързо умират.
Инфо: lekuvai.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР