Поничките са любимо сладко изкушение на малки и големи. Голямото

...
Поничките са любимо сладко изкушение на малки и големи. Голямото
Коментари Харесай

Най-скъпата поничка в света е поръсена с диаманти

Поничките са обичано сладко прелъщение на дребни и огромни. Голямото многообразие от тези десертчета ги прави подобаващи както за бързо ядене, по този начин и за една постоянна закуска. Има шоколадови понички, понички с карамел, такива с пръчици и какви ли не други, които елементарно можете да закупите от всеки магазин наоколо.

Има една поничка обаче, която не всеки би могъл да си разреши, тъй като тя е доста по-специална от всички, приготвяни в миналото. Става въпрос за най-скъпата поничка в света, която има много висока стойност поради съставките, съдържащи се в нея. Този първокласен десерт, струващ 1000 паунда, е създаден във Англия и е дело на компанията Криспи Крийм /Krispy kreme/.

Според осведомени за изработката на първокласната поничка се употребяват няколко типа защити брашна, които идват по поръчка от Далечния Изток. Самата термична обработка на сладкиша също е характерна.

Тя е разграничена на няколко етапи, с цел да може да поничката да се резервира хрупкава и в това време да се понижи наличието на нездравословни мазнини в нея. Общо три дни са нужни, с цел да добие най-скъпата поничка в света приключения си тип.

 Понички

Пълнежът на забележителния десерт също е първокачествен. Той съставлява малинова примес, наподобяваща желе, към която са добавени шампанско Дон Периньон - годишна продукция 2002 и отбрано френско вино. За да стане сместа задоволително гъста, би трябвало да престои несъмнено време на точната температура. Но високата цена на десерта не се дължи единствено на пълнежа му.

Ще познаете най-скъпата поничка в света по неповторимата ѝ украса. Десертът е декориран със пресен лотосов цвят, клончета бръшлян и изящни фигурки от бял белгийски шоколад, който е позлатен с 23-каратово злато. Цялата тази комбинация е поръсена с ядливи диаманти и 500-годишен коняк.

Сигурно се питате какъв е мотивът за основаването на изтънчения сладкиш? Поничката е приготвена в чест на английския национална седмица на поничките. Това прелестно събитие се празнува всяка година, като през тези седем дни се събират средства за английски дечица, които са в неравностойно състояние и страдат от тежки болести.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР