Понеже е лято, темата за морето и плажа присъства неизменно

...
Понеже е лято, темата за морето и плажа присъства неизменно
Коментари Харесай

Как да се храним здравословно на плажа

Понеже е лято, тематиката за морето и плажа участва непроменяемо в множеството ни диалози с другари, в мислите ни и даже в сънищата ни.

Сред нещата, с които се сблъскваме, когато най-накрая се озовем на морския бряг с крайници заровени в пясъка, е храната. По плажовете на родните курорти от години обикалят шумни продавачи, които носят я котел с топла царевица, я чувал с гевреци, само че би трябвало ли да ядем това?

Храненето на плажа може да бъде друго — прелестно и в същото време здравословно. Вместо да се тъпчете с тестени произведения и сладкиши, по-добре хапнете пресен плод.

Вместо пакет солети да вземем за пример — вземете си пликче с нарязани на пръчици моркови. Бета-каротинът, който придава на морковите техния оранжев цвят, прави кожата блестяща и пази клетките от свободните радикали.

Друго лакомство, което можете да промените с нещо здравословно, е сладоледът. Вместо него, хапнете любеница. Тя е сочна и лека и не натоварва стомаха, както млечните артикули. Ликопенът в динята въздейства благотворно на кожата и ѝ придава гальовен розов тен, като в това време обезпечава по този начин нужната ѝ хидратация.

Друга доста добра концепция за здравословна закуска на плажа е гроздето. Сещали ли сте се да замразите гроздови зърна? Докато се потите под жарките слънчеви лъчи на плажа, гроздето ще достави на организма ви нужните му антиоксиданти и дружно с това ще ви разхлади.

Заради горещината организмът ни се нуждае от повече течности. Вместо обаче да посягате към газираните питиета, по-добре се придържайте към елементарната вода. За да е по-вкусна, можете да я "застроите със свежи плодове и пресни ментови листа.

Вместо да си купувате плодови сокове в кутия, за многообразие си купете или направете фреш от пресни плодове. 100% естествен сок е цялостен с антиоксиданти, а не с непотребна захар.

Ако пък се нуждаете от сила, вземете си ядки, вместо да посягате към калоричния шоколад.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР