Понеделник е крайният срок за размествания. Листата на ГЕРБ в

...
Понеделник е крайният срок за размествания. Листата на ГЕРБ в
Коментари Харесай

За 20 години в политиката Борисов е бил депутат само веднъж. Отказа и сега

Понеделник е крайният период за разбърквания. Листата на ГЕРБ в Ловеч пренаредена - влиза и водачът на младежите Георгиев
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов извърши обещанието си, че още веднъж няма да е, и официализира това с отвод пред ЦИК още преди името му да е оповестено публично за определен.

Нито желая да съм министър, нито народен представител, нито министър председател. Моята морална победа е върхът на това, което желаех да се случи - ГЕРБ е първа политическа мощ, заяви той на първата конференция след изборната победа.

от Народното събрание не е изненада, защото за 20 години в политиката той е седял на депутатските банки действително единствено един път - в 42-ото национално заседание през 2013 година, когато ГЕРБ бе първа мощ, само че остана съпротива на кабинета “Орешарски ”.

“Традицията ” Борисов да не влиза в парламента стартира още по времето на Национална движение „Симеон Втори"

Тогавашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи е лидер на царските листи в Благоевград и в Пловдив-област, само че подава отвод в ЦИК още преди да е разгласен за народен представител. Не влиза в Народно събрание, тъй като желае да продължи работа в Министерство на вътрешните работи, само че откакто за министър е определен аленият Румен Петков, Борисов се отдръпва.

Следва бракоразвод с Национална движение „Симеон Втори", при което генералът играе самичък на локалните избори и печели кметския стол в София. А през 2009 година вкарва в Народното събрание своя групировка - ГЕРБ. Тогава е лидер в Благоевград, само че е определен за министър председател и освобождава мястото за идващия в листата. Същата е и обстановката през 2017 година, когато е лидер към този момент в 25-и МИР в София и в Пловдив. Избира да е народен представител от града под тепетата, само че още веднъж става министър председател.

На мястото на Борисов в 48-ия парламент влизат Спас Шуманов от Пловдив и Петър Николов в 25-и МИР.

Понеделник е крайният период претендентите от две листи да заявяват избора си пред ЦИК. Но към този момент има разбърквания.

Истинска въртележка

има в листата на ГЕРБ-СДС в Ловеч. Позицията на лидера - районния ексминистър Николай Нанков, е неоспорима, само че преференции за третия и петия пренаредиха класацията и по този начин водачът на младежите в партията Георг Георгиев изпадна от втора на четвърта позиция. Със събраните си 1457 персонални гласа Иван Миховски стана втори, а Иван Грънчаров събра 1223 и също мина напред. Двамата обаче към този момент подадоха пред ЦИК отвод от депутатските си права и по този начин изпратиха в Народното събрание Георгиев.

Елисавета Белобрадова ще съставлява “Демократична България ” от столичния 23-и МИР и по този начин дава късмет за нов мандат на доктор Александър Симидчиев, освобождавайки му място в 25-и МИР.

Ивайло Мирчев ще е народен представител от Разград, а от Бургас в Народно събрание влиза общинският консултант и предприемач Димитър Найденов от “Да, България ”, който бе народен представител и в 45-ото и 46-ото Народно събрание. Найденов е съосновател на верига заведения за хранене в Бургас.

Първото бебе в новия парламент май ще проплаче в групата на Демократична България. Там народен представител от “Зелено придвижване ” от Търговище става Илина Мутафчиева, която чака първото си дете, а редом завършва и докторантура в УНСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР