Понеделник, 30 юли Вицепремиерът удавник съм аз… Нова градска песен

...
Понеделник, 30 юли Вицепремиерът удавник съм аз… Нова градска песен
Коментари Харесай

Из делниците на един луд


Понеделник, 30 юли

 Из делниците на един вманиачен (23-27 юли)  Из делниците на един вманиачен (16-20 юли)
Вицепремиерът удавник съм аз…
Нова градска ария

Засечка в интервенция „ Спасяването на редови войник Цеко “! Тричленка на Върховен административен съд анулира измененията в Плана за ръководство на Национален парк „ Пирин “, признати на 29.12.2017 година с процедура по изнудване от страна на Валери Симеонов. („ Или одобряваме, или държавното управление пада! “ – бел. В. Сидеров.)

Според висшите съдии са нарушени Законът за запазване на околната среда, Законът за предпазените територии, Законът за биологичното многообразие, липсва екологична оценка и оценка на въздействието върху околната среда и така нататък

Валери упорства страната да апелира решението на Върховен административен съд. Попитан от кореспондент на „ Сега “ какво ще направи, в случай че Министерски съвет (Борисов) откаже да апелира, Валери вика: " Ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя ".



Комарницки, 2013 година, прозрения, които граничат с ясновидство

Започвам да го одобрявам бачо Валери! Вижте единствено каква самокритичност! Обикновените хора се задоволяват да си вържат един камък на шията. А той цяла релса. Знаете ли какъв брой тежи една релса? Много! Как тълкувате това, с изключение на като самопризнание, че главата му е толкоз куха, че единствено с един камък няма да потъне?

На въпрос ще се срещат ли с природозащитниците, с цел да потърсят компромис, Валери вика: " Ние сега имаме проблем със правосъдно решение, а не с природозащитниците ".

„ Ние “? Ние с Цеко? Или ние с Бойко? Или ние с Цеко и Бойко?

Критикуват Борисов, че знае единствено само число, но вижте какъв брой е неразбираемо множественото! И безконтролно! Наказателен кодекс не признава ние, там няма групова отговорност.

Оня ден, на 27 юли, на 61 година се спомина вестник „ Култура “. Издателят спря парите. От септември ще излиза месечно списание “Култура ” с нов екип и нов основен редактор. Копринка Червенкова и екипът ѝ ще вършат нов вестник, в случай че намерят финансиране.

Кой крив, кой прав, не е наша работа. Но няма по какъв начин да подминем нелепото пояснение на Гого Лозанов пред “24 часа ”: „ Имаме и политически разминавания с издателя. Все отново това е християнска фондация, до момента в който вестникът е много светски… ”

„ Доста “? Ама не изцяло…

200 година след раждането на Джордж Джейкъб Холиоук и 170 година след раждането на термина „ секуларизъм “, Гого Лозанов се оплаква от религиозна цензура!

Еми смешно е, не ли?

Ще си призная почтено, че като вестникар постоянно съм завиждал на сътрудниците от „ Култура “. Особено в ония години, когато тиражите на вестниците се брояха в десетки хиляди. Те реализираха невъзможното – да познават съвсем всичките си читатели поименно. Това беше и си остава голям триумф. Може би единствено „ Дневник “ се приближи до него, преди да спре хартиеното си издание.

Между другото тоя пич, Холиоук, са го разкарвали из града окован като кметицата на „ Младост “. Защото се изказал богохулно по време на една лекция: „ Не имам вяра, че такова нещо като Бог съществува… бих оставил всемогъщия Бог на половин заплата “. И бил задържан и разкарван с вериги из целия град за наставление.

От земеделското министерство оповестяват за нови ограничения против чумата по свине. Северната ни граница ще бъде напръскана с вълча урина. Но това ще е единствено спомагателна мярка. Основната си остава оградата. Пораженов изясни, че тя ще бъде подсилена със спираловидна режеща тел вид „ Бруно “ по рекомендация, която министрите създали на последното съвещание на Министерски съвет. Доколкото разбрах, предложил го е министърът на културата Боил Банов. Но може и да не съм схванал.

 Народната милиция също се включи в мероприятието по препикаването на границата… Сн.: Росен Стефанов

Обърнете внимание, че ние одобряваме на съществено вълчата урина, а не като некои да се подпич…, пардон, подиграваме. Проблемът с нея е, че мъчно се добива, а другояче е доста ефикасна.

Вторник, 31 юли

Днес в Царево се открива „ Световен симпозиум по мановия мед - 10 години по-късно ". Ключовият спорен панел " Опрашване, опрашители и екосистемни услуги " ще бъде открит от комисаря по цифровите технологии Мария Габриел. Не споделям нищо, да не си помислите нещо! Просто ви осведомявам.

Когато през юни изправиха кметицата на „ Младост “ Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова пред съда и ги държаха през цялото съвещание със закопчани с белезници на гърба ръце, като примерно серийни убийци, написахме, че на мястото на съдийката щяхме да разпоредим да им се постави и по една маска като на Ханибал Лектър. Щото може и да хапят…

 И в този момент като гледаме по какъв начин я разкарват Иванчева из града с белезници и вериги на краката, нямаме какво да прибавим - „ Престъпник! Абсолютен нарушител! “ Помните ли? Лошото е, че прокурорските свинщини ги плащаме след това ние. По закона за отговорността на страната. А би трябвало те персонално да дават отговор за свинщините си! Ето през вчерашния ден чета, че Димана Ранкова, е осъдила прокуратурата да ѝ заплати 48 000 лева обезщетение поради водено против нея следствие, настрана лихвите за няколко години и 6400 лева за юрист.

По мотив тази срамна проява на силата на страната против слабостта на една жена, Арман Бабикян написа: „ Пазете прангите на Иванчева, господа!... Прангите ще трябват… Прангите носят отплата, а не правдивост. Ето това е ужасно! “

Да, де, но елементарен човек мъчно се плаши…

На 30 септември измежду българската диаспора в региона на Вардар ще се организира референдум. Ще се опитам да ви кажа и защо ще е този референдум, въпреки че по никакъв начин не е елементарно да се разбере. Защото, и това го споделям като квалифициран социолог, за пръв път виждам по този начин дефиниран въпрос в допитване: „ Дали сте за участие в Европейски Съюз и НАТО с приемане на контракта сред Р Македония и Р Гърция ”. Македонска социология. Ако желаете да знаете, даже и по това можете да познаете, че са българи. И като такива постоянно гледат и това до края, и душата в парадайса. Хем в НАТО и Европейски Съюз, хем без промяна на името! Та чакам изненади. 

Сряда, 1 август

Те го пристигна и август. Синоптиците споделят, че ще имаме хубаво време краткотрайно. И след това отново дъжд. Егати сбъркания сезон! Направо джендър! Щото естествената му роля е да е топло и изсъхнало, а той го играе влажен и хладен… Както сподели госпожа Кателина, за такова лято не си коства да отслабваш. Представяте ли си да сте почнали от Нова година да се самоинквизирате, към този момент да сте влезнали в обичаните си бански и да не изглеждате в тях надиплена като кървавица, съумели сте да закопчаете тесните дънки, онази обичана дребна черна рокля, въпреки и леко опъната по телото, въпреки всичко към този момент ви стои добре… И всичко това да се провали тъй като вали! И вместо да си печеш задника на плажа, да кесиш през целия ден по капанчетата на бира и цаца. Дето същото можеш да го правиш и в центъра на София. И, за разлика морската цаца, столичната цаца е прясна. Който не има вяра, ще го заведа в една механа в Бойкоборисовата градина да види. Само че може след един и половина, по-рано не може. Защото готвачът върви на курсове за готвачи, които свършват в един.

Между другото бъдете малко по-деликатни със фотосите от морето. Не че ще ви тревожа, само че през днешния ден разприятелих двама, пуснали фотоси от Малага, и трима от Коста дел Сол. Само на съображение хубаво време ги унищожих!

Както и да е. Отплеснах се…

Д-р Николай Михайлов вика: „ Корнелия Нинова е храбра и поредна в съпротива, само че друго е да упражняваш власт, тя обичайно мъчно се упражнява от БСП… “

Докторе, иди на лекар! Или си доста зле с очите, или с ушите. Не ми се желае да си мисля по-сериозни работи, въпреки че има съображение. Храбра Конелия?! Всички видяхме по какъв начин скочи за измененията в Закона за горивата! Как с гола гръд поведе майките на децата с увреждания! Всички видяхме по какъв начин с помощта на нейната храброст и пожертвователност бяха спрени измененията в Закона за приватизацията. Видяхме…

Видяхме грънци!

 Смелата Корнелия кани Борисов на открито, с цел да се схванат като мъже

Видяхме и разбрахме, че, в случай че в българският парламент, в българската политика въобще няма жива съпротива, повода е основно в Българска социалистическа партия и храбростта на нейния водач. Ама то по какъв начин да си самоуверен с такова минало…

Данните на Българска народна банка за положението на банковата система за първите шест месеца демонстрират, че облагата им е 801 млн. лв., което е със 140 млн. лева повече от първото полугодие на предходната година. Тази облага е образувана главно (517.8 млн. лева.) от високите такси и комисиони, които трезорите събират от жители и компании. Тихомълком са се нараснали таксите за обслужване на сметка, за изтегляне от гише, изтегляне от банкомат, за преводи и каквато друга банкова услуга се сетите. И се получава неуместната обстановка, че колкото повече падат лихвите, толкоз повече се усилват облагите на банките.

Как се не налапаха, бе?! И политиците им оказват помощ. Нали помните по какъв начин ограничиха кешовите заплащания?! За да пълнят гушите на банкерите.

Пак ще кажа. Не сме от кръвожадните, само че в случай че в миналото стане някоя патаклама, протест некой, въстание, крещя незабавно, откакто приключим с политиците, да почнем банкерите! Хубаво е овреме да имаме явен проект, не ли?

Проф. Кръстьо Петков, господ да го елементарни, сподели по-лани: „ В България за 25 година престъпен преход в гилдията на банкерите навлезе всякаква сган. Те са способни да приложат без задръжки целия боеприпас на гангстерските банди - измами, изнудване, рекет, закани, убийства даже. Така че словосъчетанието „ банкстери ” идеално пасва на българската действителност… ”

Направо заспива!

Четвъртък, 2 август

Ало, пенсиите, имам научно известие за вас, само че не знам от кое място да го стартира. Защото е малко… А, бе, внимателно е. Сигурно ще е най-добре да карам напряко, пък вие ще прощавате… „ Подмладяват вагини в „ Майчин дом “, написа „ Монитор “, флагманът на медийния империалист Пеевски. За пръв път в държавно лечебно заведение ще се прави операцията подмладяване на вагина.

Истината е, че зам.-министърът на здравето разкрил нова генетична лаборатория в АГ-то. В нея, подразбрах го апропо, ще се правят и значими за здравето проучвания, като спектрален скрининг за рак на шийката на матката, за рак на гърдата, фетална морфология и така нататък и тъй наречените Обаче на сътрудниците им се сторило най-интересно подмладяването на вагината и на това подчертали.

Май би трябвало да престана да назовавам работещите в „ Монитор “ сътрудници. Някои от тях от дълго време са минали на противоположната страна на публицистиката и е угодничество да ги назоваваме сътрудници. Оня ден немският вестник „ Виртшафтсбалт “ разгласил публикация за Пеефски, илюстрирана с подигравка на Христо Комарницки. И Христо автоматизирано станал воин на „ следствие “, дружно със „ затихващия “ „ пасквилен “ вестник " Прас-Прес “. 

 Това са медиите на Пеевски. Ако би трябвало да персонифицираме виновността за краха на българския щемпел, няма да сбъркаме, в случай че турим и Пеефски наред с Тошко Тошев, Петьо Блъсков, Юлий Москов, Славка Базукова. Може би него, с оглед мащаба на делото му, крачка пред другите.

Но въпреки всичко, Пеефски е метафората на злото. Той не написа собственоръчно гадостите. Само показва с дебелото си пръстче жертвата и помиярите свършват мръсната работа, те измислят и написват гадостите за сътрудниците си. Та в този смисъл да кажем едно огромно отлично на Любомира Будакова, гл. редактор на " Монитор ", на Васил Захариев, сътрудник Викторов от Държавна сигурност, основен на " Телеграф ", едно огромно отлично и на другите помияри, които, скрити зад необятния, пардон, дебелия, тил на Пеефски, безнаказано мърсуват. Анонимно, подло калят всеки, който си е разрешил да не хареса „ нашия издател “. И по тази причина приканвам към този момент да спрем да премълчаваме имената на ибрикчиите на Пеефски. Като начало Будакова и Захариев, а след това и другите. Стига към този момент сме ги оправдавали с това, че си вадят хляба. Имаха цяло десетилетие да измислят по-почтен метод да си го вадят.

Ако си мислите, че инцидентно преходих от вагината към „ вагиналната “ публицистика, бъркате. През 2010 година Карбовски и пица-поетът Тома Марков (къде се загуби този човек?!) показаха обща стихосбирка в Hill clinic, където, в случай че не се неистина, за пръв път у нас започнаха да оферират услугата „ ободряване на вагината “. С този пърформанс (имаше и мацка по вагина!) поетите желаеха да кажат, че има технология за ободряване на вагината, само че няма технология за ободряване на литературата. Та и аз взех решение да ги изплагиатствам. Вагината може да се освежи, в публицистиката все същите стари… вагини.

Между другото, около проявата на Карбовски подразбрах, че освежаването коствало 8000 лева, а за 2000 лева уголемявали G-точката. За освежаването, не мога да взема отношение. Което не съм го видял с очите си, не съм. Но уголемяването на G-точката е цялостна шмекерия. Учените още спорят има ли я въобще, практиците още я търсят, а тарикатите събират пари за уголемяването ѝ. Ама той тоя свят се крепи на балъците, не е загадка.

Не знам какъв съвет да ви дам. Дали си коства да инвестирате в нова вагина на остарялата госпожа. Съществуват отзиви, ние никога не го споделяме, че рециклираното си е рециклирано. Но това са работи, които надминават персоналния ни опит и начетеност. Всеки самичък би трябвало да си реши. Като си си привикнал с една вагина, за какво би трябвало да я сменяш? И тук желаех да ви изтъквам думите на моя другар Селин, че във вагината има открития за всяка възраст, само че направих информация и се оказа, че до момента съм ви го казвал седем пъти. Което значи, че и най-простите измежду вас към този момент са то запомнили, не ли?

Малий, какво кабрио „ Алфа Ромео “ за 8000 лева гледах оня ден… Червено, очите ми останаха…

Както и да е.

Докато обмисляте инвестицията, братя и сестри, да ви припомня безсмъртните думи на Наталия Кобилкина, които би трябвало да си напишете на тавана. Защо на тавана? Ами помислете малко, няма всичко да ви сдъвквам! „ Мили дами, няма за по кое време да се пазите! Лицето остарява, вагината остарява... Няма време! Има ли мъж, бягай да правиш секс… “

Има ли мъж… Сякаш са под път и над път?!

Уважаеми мъже! Един Бат Ванчо на село преди време викаше: " Ядеш не ядеш, на зъбите времето минава ". Казах ви го малко иносказателно, тъй като си изчерпах лимита от ненормативна лексика за през днешния ден. Той не споделяше зъби…

Петък, 3 август

Природозащитниците от " За да остане природа в България " приканиха Борисов да не апелира решението на Върховен административен съд за Национален парк „ Пирин “. Природозащитници, а такива безсърдечни. Ами нали Валери ще си върже една релса на врата и ще скочи в морето, бе? Това ли желаете, да се удави?!

В послание на синода на БПЦ, който ние отхвърляме да назоваваме свети, четем: „ Благодарение на великия Божи промисъл посредством мъдростта и съвестта на болшинството конституционни съдии, беше взето заслужено и конституционносъобразно (дедо поп в ролята на Конституционен съд!) решение за отменяне на добилата известност така наречен Истанбулска конвенция… “.

По-нататък синодалните старци приканват свещениците от всички църкви и манастири от диоцеза на БПЦ да насочат усърдна молитва срещу приемането на конвенцията от Народно събрание.

Всичко дедо поп втаса, единствено гъз…, пардон, брадата си не среса. Наскоро прочетох някъде едни думи на Свети Йоан Златоуст, които затвърдиха убеждението ми, че светите хора не са в църквата, камо ли в синода: " Ако си пристигнал в Църквата да търсиш святи хора, направил си неточност. В Църквата би трябвало да търсиш единствено Бога ".

А в случай че ме питате мен, ще ви кажа, че, в случай че търсите бога, би трябвало да го търсите в себе си, не в църквата. Така споделя една антична алегория. Че господ се скрил вътре в индивида, тъй като знаел, че индивидът в никакъв случай няма да се сети да го търси там.

Стига съществени работи! Знаете ли какъв ден е през днешния ден? Не? Колко сте задръстени… Днес е IBD - International Beer Day! Ден на бирата. Наизуст знаем датите на този празник до 2060 година По-нататък допускаме, че няма да ни интересува. Ако ни прелеят, прелеят… Лани денят на бирата беше на 4 август, тази година е на 3, следващата година ще е на 2, през 2020 година ще е на 7 август и така нататък По-лесно ще е да запомните, че е постоянно в първият петък на август. Празникът е учреден през 2007 година в Санта Круз, Калифорния. Но за разлика от простотиите с тиквите, няма никаква причина да не честваме и ние този ден с братския американски народ.

Айде да приключвам, че какво ме чака, не ми се мисли… Госпожата има рожден ден, та съм поканен на барбекю. Поканен в смисъл да го пека, де… Лошото е, че тя ще кара и няма да може да пие. Та аз ще би трябвало да поема и нейния дял, с изключение на моя, който по начало е троен.

Както ви споделих предишния път, булката също е зодия Лъв. Обаче то при нея е без значение. Веднъж се заговорихме нещо с един прочут. И от дума на дума почнахме да си споделяме като мъж на мъж. Първо за тъщите, след това и за булките… И той ме пита по едно време: " А, бе, жена ти каква зодия е? ". Аз обаче не го разбрах. Не, бе, крещя, тя е македонка, от Гоцето. А, по този начин ли… И повече не попита за зодията. Та желая да кажа, че е значимо по кое време си се родил, само че по-важно е къде. Да не си помислите, че се окайвам! Не, лаская се! С месторождението на булката се лаская. Защото с месторождение в пазарджишките села до момента не съм чул някой да се похвали…

To be continued
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР