Понеделник, 26 март Доналд Туск обобщи срещата Турция-ЕС във Варна

...
Понеделник, 26 март Доналд Туск обобщи срещата Турция-ЕС във Варна
Коментари Харесай

Из делниците на един луд

Понеделник, 26 март

Доналд Туск заключи срещата Турция-ЕС във Варна без тая-оная: " Не взехме никакви решения и не постигнахме никакви взаимни отстъпки. Върховенството на закона, свободата на пресата, двустранните връзки с Кипър или Гърция, както и военната интервенция в Сирия си остават справедливи проблеми. Само напредъкът по тези въпроси може да усъвършенства връзките ни. "

Но въпреки всичко е пресилено да се споделя, че срещата е неуспех. В дипломацията, както и в живота, има предписание – не престават ли диалозите, има вяра нещата да се оправят. Но спрат ли - всичко може да се случи. И домораслият геополитик заслужава алена точка, тъй като съумя въпреки всичко да провежда тази среща.

Разбира се, че ми беше комичен в ролята на медиатор сред Турция и Европа. И по какъв начин не? Да изразиш признателност на Доналд Тръмп, когато против теб стои Доналд Туск, си е комично отвред. И най-малко името на пияното си приятелче трябваше да запомни, не да му вика Жан-Клон ли, Жан-Клюн ли, не чух добре. Но ориста сама си избира героите. Не знаем дали в този миг не ѝ е необходим тъкмо палячо.

 Снимка Хр. Комарницки, в. „ Сега “

Министър Захариева вика, че България не счита, че е подходящо да гони съветски дипломати поради случая " Скрипал ". Страната ни е солидарна с Англия, само че сходни ограничения към този момент не се постановат.

А пък Фрог нюз научил от дипломатически източник, че съветски дипломати пратили по чиновник на Министерство на външните работи хабер на българското държавно управление – в случай че изгоните наши дипломати, чакайте компромати. Ставало дума за документи, компрометиращи високопоставени български политици в далавери по „ Южен поток “, АЕЦ-Белене и други Демек, за корупция на най-високо равнище. Че има корупция там, има. Обаче следите водят както до високопоставени български, по този начин и до високопоставени съветски политици. Да не кажа най-високо… Та кой знае.

За нещастието в Кемерово нямам сърце да разясня. Просто ще изтъквам казаното от Богомил Бонев във Facebook, което ми се коства много тъкмо: „ Ке́мерово е другото име на Майдан… Това е терористичен акт и сред обвинените са западните служби. Най-вероятната догадка, както те обичат да споделят. Личи си по многочислените уеб сайтове на съветските соросоиди. Директно упрекнаха Путин. Всичко това се връзва в една верига с отравянето на Скрипал, от което Русия няма никаква изгода, със свалянето на малайзийския аероплан над Украйна, с убийството на всякакви безвредни опозиционери. Класическа многоходова интервенция по дискредитирането на Путин. “

Чак не ми се има вяра, че не е шега…
 Много е вярна поговорката, че с какъвто се събереш, с подобен си се събрал… Няма по какъв начин руско-българският жител Георги Гергов да ти е кум и ти да не прихванеш русофилската краста. Бонев, в случай че помните, беше министър в кабинета на Костов и то тъкмо по времето, когато отказахме кулоар на съветските самолети. Голяма трансформация е претърпял.

Ето това се споделя да пръднеш с голи уста. Ох, обаче това няма да го разберете, в случай че не го обясня. През 2004 година поетът и учител в СУ Ани Илков даде воля на своята персонална и на цялото ДСБ ненавист към Бонев във в. “Седем ”. В рима, както се поставя на стихотворец, и без доста да се церемони. Той, в случай че помните, викаше на комунистите “червени педерюги ”, което заслужава почитание.
Ако не беше толкова смотан кюстендилски кривундел,
щех да те извикам на двубой
………
Потен, червендалест, леко мръднал,
във въздуха с голи уста е пръднал…
Но бърка поетът, за някои неща доста бърка. Бонев е от Радомир, не от Кюстендил.
Вторник, 27 март
Къде го чукаш, къде се пука… 17 страни към този момент са оповестили, че гонят съветски шпиони в символ на взаимност с Англия. А Борисов разпореди на посланика ни в Москва Бойко Коцев да се прибере в София за съвещания.
Голям таш…, пардон, подбив. Правителството се гърчи като глист на синапова клонка, и все пак всички са удовлетворени – и посланикът на Съединени американски щати, и тоя на Русия, а британският ни схваща и ни съчувства…
Анатолий Макаров: " Считам, че позицията на България в тази обстановка е доста рационална и добре претеглена - първо да се получат доказателства, а след това да се взима решение, а не обратното… "
Ерик Рубин: „ Мисля, че най-важното е да се даде явен знак, че нашите страни са дружно в поддръжката си за Англия. И отговорът тук, в България, също показва подкрепа… "
Ема Хопкинс: „ Има доста страни като България, за които заради географски, стопански и енергийни аргументи е доста мъчно да вземат такова решение. България участва в тази реакция на интернационално ниво, за което ние сме доста благодарни… “
Просто колкото да се удържам да не си помисля, че Борисов е огромен посланик. Наистина едвам…
Световноизвестният мъдрец, езиковед и публицист Юлия Кръстева е била помощник на Първо основно ръководство (външно разузнаване) на Държавна сигурност с псевдоним Сабина, излиза наяве от решение на Комисията по досиетата. Кръстева е била записана като помощник през юни 1971 година, или пет години откакто отпътува да следва в Париж със стипендия на френското държавно управление.
Много мътна история, само че съгласно нас сюжетът още не се е разгърнал. Той ще протече на няколко стадия. На първи стадий Кръстева е сътрудник на Държавна сигурност, разузнавач на българското разузнаване. После ще се окаже, че е вербувана и от френското разузнаване. Българското разузнаване ще разбере, че е станало за кашмер и ще изиска да си отмъсти. Дали ще се стигне до чадър (Новичок), не мога да съм сигурен, по-скоро не. За разлика от Русия ние сме в Европейски Съюз. Но пък за аналогия с Русия и у нас ръководят ченгетата…
Сряда, 28 март
България ще експулсира съветски дипломати, загатна Цецерон по тв приемника. Вдругиден обаче ще разберем, че е направил това изявление без да пита, на своя глава Борисов. Или към него миг и на Борисов още не му е било ясно по какъв начин ще постъпи.
Но в петък ще стане ясно, че никой няма да гоним. Не ни е в характера. Колегата Йово Николов припомня, че в новата ни история един единствен път сме гонили съветски дипломати – през март 2001 година държавното управление на Иван Костов гони трима поради шпионаж и саботиране на присъединението на България към НАТО.
Между другото, оня ден срещнах Цецерон в Музикалния спектакъл на представлението „ Царицата на чардаша “. (Не ме питайте какво съм правил там, имах основателна причина!) Цветанов на оперета! Малко показно хванати за ръка със брачната половинка като влюбени…
Изследване на Алфа Рисърч демонстрира, че в просовиденията на АФИС от предходната седмица, има нещо правилно. Българска социалистическа партия застига ГЕРБ. По-точно назад, ГЕРБ съвсем настига Българска социалистическа партия. Партията на Борисов си остава първа мощ, само че зад нея биха застанали 23.1% от гласоподавателите. За Българска социалистическа партия биха дали своят вот 20.5%.
57% от българите били на мнение, че държавното управление е забъркано по някакъв метод в продажбата на ЧЕЗ на пазарджишката „ Инерком “. Обаче това не разклащало доверието на симпатизантите в ГЕРБ. Кабинетът запазвал доверието, което имал през декември. Само критиците му се били нараснали с 4%.
То бива когнитивен дисонанс, бива, но това към този момент е напряко бивол курбан. Нали помните какво беше когнитивен дисонанс? Да откажеш да приемеш действителността, тъй като тя опонира на построените ти показа за нея. Разправяй им, в случай че си немаш работа, че некой си е мутра, че е окрал страната, че източва еврофондовете, че унищожава и краде бизнеса на хората… Те си остават глухи. За да не си признаят, че са сбъркали. Щото, нали, българинът съвсем в никакъв случай не бърка...
Друг доста забавен извод от проучването на Алфа е, че визитата на патриарх Кирил е изиграло доста позитивна роля за освестяването на нацията. 67% от българите правят оценка думите му като неприемливи и унизителни. Само 25%, очевидно русофили-чугуни, ги одобряват за обективни. Следствие на народополезната активност на съветския поп за пръв път след Украинската рецесия позитивното отношение към Русия е спаднало от 66% на 56%. И назад, поддръжката за Европейски Съюз се е нараснала от 50% до 58%, а за НАТО – от 38% до 44%.
Проучване на „ Тренд “ пък демонстрира, че огромна част от българите имат вяра в международни конспирации и свръхестествени сили. 66% от нашенци вярвали, че съществуват организации, които изкуствено основават заболявания, с цел да се продават нови медикаменти. А 40% вярвали в съществуването на скрито общество, което ръководи
света (илюминати, масони…)
 Но, с цел да не си помислите, че става дума за елементарни хора, ще се отклоня малко, с цел да кажа по какъв начин проф. Михаил Константинов изясни през вчерашния ден новата студена война в света, която съгласно него няма задълго да е студена. Основната причина била в това, че предстояло срутване на финансовата система. Световните задължения, вика, са хиляда трилиона, един милион милиарда… 15 пъти годишния брутен артикул на света. Т.е. цялата международна стопанска система сега е изцяло измислена и в случай че рухне, банкстерите ще пострадат тежко. Но в случай че има война, те ще кажат – а, бе, парите ви изгоряха, тъй като имаше война. И тъкмо към това бутат света – война, която да изгори парите. Но единственото, което ще създадат, е да завлекат всички в пропастта.
Не споделям, че това е типичен образец за доктрина на конспирацията. Но не споделям и противоположното.
24% от българите вярвали в съществуването на ХААРП, а 25% в кемтрейлс. Не е чудно, дори са малко. Спомняме си по какъв начин на предизборна среща във Варна Румен Радев беше запитан от будни жители за кемтрейлсите. И той отговори: „ Нямам обстоятелства и данни, че има такова напръскване. До момента настина нямам. Но в случай че в действителност тази паника продължава и към този момент тревожи доста жители, можем да организираме една инспекция. Ако има такова нещо ще вземем ограничения. ”
Вместо да каже не ме занимавайте с простотии, той ще взема ограничения! И това го писа цялата преса и го предадоха всички тв приемници. И за простите българи, т.е., за една огромна част от българите (80% съгласно Иво Христов) това е доказателство, че го има таковата нещо.
Според данните от проучването 35% от българите носят червен конец против уроки. Която цифра също ми се коства мощно понижена предвид на обстоятелството, че и министър председателят Станишев, и министър председателят Борисов постоянно се показваха с червен конец на кунката.
Българите всеобщо вярвали в вълшебства, чукали на дърво, плашели се от черна котка… И въобще в суеверието си народът се оказва изцяло заслужен за премиера си. Защото Борисов е религиозен като старица. С аления конец не се разделя от години. Като му минава котка път, се завъртал три пъти, преди да продължи, а в случай че е с кортежа, карал защитата да се върне и да мине по друга улица. Ставал постоянно с десния крайник напред, в понеделник не се бръснел, не си режел ноктите и не давал пари на заем… За похлупак върви и на врачки. Гадателката Щерона Ваклушева се похвали, че тя му е поставила аления конец. Тази Ваклушева преди време избавила Тодор Живков. Готвели му атентат с тротил в подметките. Обаче тя сънувала сън и се обадила на сътрудниците му. И на Костов помогнала. Направена му била магия и от там му се получила неприятна кръв. Госпожата развалила магията и му споделила, че не би трябвало да яде месо. Та по тази причина Костов е вегетарианец. Като признателност той ѝ дал на $14 хиляди, с които тя построила параклиса " Св. Пантелеймон " в с. Мирово, където в този момент приема клиентите си.
Представяте ли си, жители, до каква степен са стигнали нещата?! Врачка гадае в православен параклис. И евентуално си заплаща, щото дедо поп си мълчи…
Четвъртък, 29 март
" Към този миг не считаме, че би трябвало да изгонваме дипломати или механически лица от Руската федерация. Направихме Съвета с всички служби, представители на президентството, извикахме на съвещания посланика ни в Русия… Показали сме своята цялостна взаимност към Англия. Оттам нататък би трябвало да запазим канала за връзка ", съобщи премиерт Борисов.
И по този начин комунистите на Борисов изгубиха единственото си преимущество пред комунистите на Нинова – към този момент няма по какъв начин да минат за прозападните комунисти, еврокомунистите, които доста прогресивни хора избираха, с цел да не попадне властта в другите комунисти, които желаят да ни водят в Евразия!
ГЕРБ би трябвало да се прекръсти. Европейското развиване би трябвало да се размени с евразийско. А евентуално и развиване би трябвало да отпадне. Щото какво развиване е да се връщаш там, откъдето идваш?!
Но, доколкото познаваме Борисов, не е свършило, доде не свърши. Всяко решение е предпоследно. Като го натиснат още малко… И след това отново ще се питаме за какво трябваше и солта, и багра, и еба…, пардон.


Над постройката на Вътрешна македонска революционна организация в Сливен паралелно с българското знаме гордо се вее и руското…

Френският „ Нувел обсерватьор “ написал, че Вътрешна македонска революционна организация е забъркана в престъпна търговия с български паспорти, а водачът й и негово протеже в Агенцията за българите в чужбина прибирали десетки милиони евро от тая спекулация, вследствие на която стотици македонци, албанци и косовари влизат нелегално в Европейски Съюз. И по този мотив Велизар Енчев вика: „ В кабинета има проведена незаконна група, търгуваща с европейски паспорти. “
Не сте прав, господин Енчев. Не сте прецизен. Целият кабинет е ОПГ – проведена незаконна група. И вътре в цялото има подгрупи със характерна специализация: ток, огради, паспорти… Всякакви.
А за паспортната мафия във Вътрешна македонска революционна организация се знае от много време. Когато през 2015 година Борис Вангелов Борисов, юрист на Вътрешна македонска революционна организация, беше определен за началник на Агенцията за българите в чужбина, макар, че не отговаряше на нито едно от условията за поста, БГНЕС писа: „ Съществува паспортната мафия с десетки хиляди лв. дневен оборот. Известно е, че един от офисите за сходна активност е в централата на ВМРО… Всъщност, партията на Каракачанов затваря своя обръч и основава монопол към процеса за придобиване на българско поданство, като овладя още една входна врата – Дирекция " Миграция " на Министерство на вътрешните работи. Неин шеф стана дългогодишният водач на Каракачанов Йотко Андреев. ”
През 2017 година Борис Борисов е към този момент народен представител от Оперативна програма, а мястото му в ДАЧП заема Петър Харалампиев, който е ръководител на сдружението „ БГ Патриот “, част от обединението Оперативна програма.
Та Велизар се заканва да сезира Брюксел. Нека, въпреки че надали Брюксел не знае.
Деси Банова и президентът Плевнелиев се сгодили, персонално момата се похвали пред " На кафе “ и сподели годежния си пръстен като доказателство. Щото хора всякакви, некой може да не повярва… Предложението било доста сантиментално и било направено не къде да е, а във Виена. Ех Виена, друго си е във Виена, както се споделяше в един анекдот. Всъщност, тоя анекдот беше печален, за един, дето му блъснали тъщата във Виена и тя умряла. За разлика от приятеля му, чиято тъща била блъсната във Варна, само че оживяла. Което в действителност е тъжно…
Честито на младите! Нека нищо не помрачава щастието им. Макар че некои завистници пробват към този момент да го помрачат, като злословят нещо за баджанаци… Гадняри!
Ама и по този начин да е, какво?! Споделял сме ви и различен път, че ние, като почитател на доктор Алекс Комфърт, един от идеолозите на половата гражданска война, считаме, че рано или късно човечеството ще осъзнае, че целомъдрието не е по-голяма добродетел от недохранването.
Между другото, първата крачка направи не какъв да е, а персонално папа Франциск. В изявление за La Repubblica папата сложи под въпрос съществуването на пъкъла, във типа, в който го разказват поповете към този момент 2000 година " Адът не съществува, изгубването на душите на грешниците – това съществува ". Тоест, неверните души изчезват, никой не ги изтезава хиляди години задето нарушават десетте писани и още един милион неписани Божи заповеди. Като да вземем за пример седмата Божа заповед - „ Не прелюбодействай! “
Мисля, че и Борисов и другите крадци могат да си отдъхнат. Значи и за нарушаването на шестата заповед – Не кради! – няма да се пържат в пъкъла.
Петък, 30 март
Френската банкова група " Сосиете женерал " продава бизнеса си в България - Експресбанк, написа " Капитал ". ЧЕЗ, Теленор, а в този момент и Societe Generale… Изглежда, че не могат да оценят по достолепие стабилността у нас. Такава непоклатимост не се намира на всички места. И ниските налози не ги впечатляват…
Разбира се, те се изтеглят от Централна и Източна Европа, сиреч от някогашния руски блок, а освен от България. Но това не е смекчаващо болката събитие, а тъкмо назад. Колкото по-голямо е блатото, в което потъваме, толкоз по мъчно ще се измъкнем.
Българската войска, вика Каракачанов, е в цялостна подготвеност да реагира, в случай че китайската галактическа станция Тянгун 1 падне в България. Шансът това да стане бил 0.01%. При това състояние не ми е ясно за какво ще подвигаме цялата войска в бойна подготвеност. Какво може да направи армията, с изключение на да гледа към небето и вероятно да вика: „ Пайсааааа! “ Не знам, по този начин си мисля с елементарния си ум. Същото можем да вършим и ние цивилните. Още повече, че шансът да ни удари парче от станцията по тиквата бил по-малък от вероятността да ни удари гръм два пъти през една година.
Вероятността да ви удари гръм е 1 към 700 000. Не знам какъв брой огромна е вероятността да ви повтори, само че знам, че е по-малка от вероятността да ударите кьоравото, до момента в който търкате талончета. Например шансът да уцелите шестица от 6 от 49 е едно към 13 983 816, да го закръглим на 1:14 млн. Та си търкайте, не че съм срещу, само че не го правете под дърво и когато гърми. И в интервала 31 март и 4 април хвърляйте по едно око нагоре, до момента в който търкате…
Радан Кънев написа във Facebook, че в случай че и Костов си беше турил преди време гъза до дувара като Борисов, през днешния ден нямало да сме член нито на НАТО, нито на Европейски Съюз и нямало да ни се постанова да демонстрираме взаимност със западните ни сътрудници, тъй като нямаше въобще да имаме такива. „ Разбирам, вика Радан, логиката " Такива са публичните настроения ". Разбирам и аргумента " Той Бойко по тази причина е на власт, а вие сте на кучето в г*за - тъй като знае да не рита против ръжен... "
Не е учудващо, че индивидът, който беше кадърен да назова премиера „ Бай Хуй “ употребява израз като „ на кучето в г*за “. Странното е, че в един напълно къс пост е използван два пъти и един път е сменен с сходен идиом на британски.
Както и да е. Накрая Радан приключва с предизвестие към премиера: „ И нещо за Бойко - да знаеш, че народите не помнят тия, на които ръкопляскат. Ще ти не помнят всички остроумни лафове, и всичките разрушени " автомагистрали и естакади ", и председателството с псевдоремонта на НДК, и него ще не помнят. Ама шубето ти ще се помни, дружно с резултатите от него. “
Точно по този начин. Ще стане като с оня везир, дето пръднал в джамията.
Само този му акт се запомнил. Всичките добрини, дето бил направил, се забравили… Та и с Борисов по този начин ще бъде запомнен. Кой Борисов? Оня, дето се насра от боязън пред Москва?
А към Радан имам предложение в идващия си пост да откри място на израза „ изхвърли се като чекия на изсъхнал пясък “. Той има огромни евристични благоприятни условия в сериозен, а за какво не и в самокритичен, дискурс.
Та те по този начин тая седмица.

To be continued
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР