Понеделник, 17 юли Отмина една знакова седмица. След дълго напъване

...
Понеделник, 17 юли Отмина една знакова седмица. След дълго напъване
Коментари Харесай

Из делниците на един луд

Понеделник, 17 юли

Отмина една знакова седмица. След дълго напрягане прокуратурата снесе обвинителен акт за банкрута на КТБ. Цялата драма може да бъде систематизирана с думите на премиера: „ Синджирът си пристигна, козата я няма “. Козата, активите на КТБ, са трансферирани в офшорни зони, от където няма по какъв начин да бъдат взети и върнати на кредиторите на банката. С една дума, битият си е обичай, останалите да се радват, че са минали тънко…

Но за КТБ по-късно. Да следваме хронологията на събитията.

Прокуратурата образувала досъдебно произвеждане за зулумите в НДК. Когато на 12 юни 2017 година за пръв път оповестиха за това произвеждане, от управлението на двореца обясниха: „ До момента не са изисквани нито документи, нито информация от изпълнителния шеф Боршош. Той не е викан като очевидец. “

Тогава, както вероятно помните, ги успокоихме, че не е викан „ като очевидец “, тъй като евентуално ще го викат напряко като обвинен. В софийските културни среди е необятно известно, че Боршош не е подобен, че да гледа като очевидец по какъв начин едни милиони, много милиони, го заобикалят. И, както постоянно става, от нашите уста в Божиите уши. Тия дни самият Боршош разгласява във Facebook призовка, в която го приканват да се яви в ССлС на 20 юли в качеството на обвинен.

Като извънредно Боршош излезе от послание. Както споделяше месарят Татко Кюлц, „ Всичко си има край, единствено суджукът има два края! ” Оказва се обаче, че суджукът има и трети край, само че и за него по-късно.

В късата си, само че изключително бурна кариера на шеф на НДК Боршош премери сили с трима министри и ги тръшна и тримата.

Веждито призна, по какъв начин на едно съвещание на Министерски съвет споделил на премиера и сътрудниците си, че има терзания за НДК. После отпътувал в отпуск, а като се върнал открил, че към този момент не е принципал на двореца. НДК е трансферирано към Томислав Дончев. Той на няколко пъти изискал доклади за активността, само че Боршош не го избръснал. И той к’во, затраял си… Миналия месец и Лилето се опита да премери сили с господин шефа, и също претърпя проваляне. Което идва да покаже какво? Че в отбрана на Боршош се е намесил фактор, по-силен от министрите. Иначе няма по какъв начин да си разбираем за какво вместо министърът да смени шефа на НДК, шефът на НДК си сменя принципала. 

„ Не четете история, четете биографии, тъй като това е животът без теории. ” Допирните точки в биографиите на Борисов и Боршош могат да дадат някои значими отговори. Боршош е един от 27-те видни спортисти и интелектуалци, издигнали Борисов за кмет на София. И, съгласно откровенията на банкера-беглец, индивидът, който управлявал дяловете на Борисов в „ Уикенд “.
Василев твърди, че Борисов имал дялове и в ТВ7: „ Присъствал съм на диалози, в които излиза наяве, че 37% от в. „ Уикенд “ са владеене на Бойко Борисов, трансферирани с банково джиро… 15% от ТВ7 също… “

Вземайки поради този факт и анализирайки състава на Съвет за електронни медии можем да стигнем до извода, че дамската терца на ГЕРБ (Бетина, София, Розита) без проблем ще избере за началник на Българска национална телевизия на мястото на Анкова тъкмо този претендент, който бъде посочен от Борисов и Пеевски. Според в. „ Сега “ това ще е Емил Кошлуков. Той е бил изпълнителен шеф на Тв 7, а след това и водещ в Канал 3 на Пеефски. Освен това, както към този момент напомнихме, Кошлуков е първи по време, който предложи Борисов за кмет на София. Инициативният комитет се появи през 2005 година, а Кошлуков предложи Борисов още през 2002 година Първи по време – първи по право.

Та Кошлуков е с най-големи шансове, в случай че, че е от Пазарджик. Всъщност, уважаеми съграждани, в тая кушия участваме с две магарета – Кошлуков и Гарелов. Което евентуално значи, че имаме двойно по-голям късмет от другите градове и села.

На вниманието на госпожа Фандъкова: Данните от годишно изследване за качеството на живот подреждат София на 116-о място измежду 231 изследвани градове в света. Баш в центъра, в средата, дето се вика. Обаче тази „ златна среда “ в международен мащаб ни подсигурява последното място измежду градовете от Европейски Съюз. Казано просто, София е най-лошият за живеене град в Европейски Съюз, следвана от Букурещ. Класацията е направена по няколко критерия - политическа непоклатимост, бизнес и обществена среда, опазване на здравето, обучение, престъпност, превоз и инфраструктура.

Най-доброто място за живеене е Виена. 

Ех, Виена, Виена… Дето викал оня, който пратил тъща си на екскурзия във Виена и там я блъснала кола, „ Друго си е Виена! “

От 2006 година до момента столицата се ръководи от ГЕРБ. За тия 11 години можеха да се трансформират доста неща. Ама не можаха… Знаете ли за какво? Защото се краде, бе! Как може да сте толкова… недосетливи?!

Вторник, 18 юли

180 година от рождението на Левски. Много думи споделиха политиците, и доста хубави. Те на думите в никакъв случай не са били стиснати. Цветанов написа във Facebook: „ Уверен съм, че във всеки от нас гори пламъкът на Левски и всеки от нас ще работи в името на България! "

Нинова беше още по-развълнувана: " Липсваш ни, Апостоле! Имаме потребност от твоята непорочност, мощ и мъжество. Поклон! "

„ От всички герои на една ера, споделя Захари Стоянов, единствено тия биват истински герои, които се затрупват под руините на това здание, което са се мъчили с години да разрушат ”. Ако Стамболов беше хванат и обесен, до момента в който е бягал преоблечен като ханъма след Старозагорското въстание, през днешния ден историята щеше да го е турила до дясното коляно на Левски и Ботев. Това си е закон на историческата памет, който и през днешния ден работи. Ако да вземем за пример Костов, Господ здраве да му дава, беше починал през 2000 година, през днешния ден щеше да е в историята като най-успешният министър председател на прехода. Ако Бойко Борисов…

Не, това най-добре да не го споделяме. Особено пък в този момент, когато се приказва, че щели да пускат Сретен Йосич предварително от затвора… Некои, като моят ФБ-приятел Нелко Начев, единствено на него разчитат: „ Страшен плач за 4 тона суджук! А за едни 4-5 милиарда ни стон, ни вопъл?! Последната ми вяра остана Сретен Йосич! “ Но ние не сме податлив да се бъркаме в Божиите работи. Тя си има лист и знае кой и кога…

Ало, пенсиите, „ Монитор “ написа, че " решаването на кръстословици подмладява мозъка ". Английски учени анализирали данни за 17 000 души на възраст над 50 години и открили, че тези, които постоянно вземат решение кръстословици, судоку и други словесни пъзели, се концентрират по-добре, мислят по-бързо и по-логично, имат по-добра краткосрочна памет. Изобщо мозъкът им се подмладявал баре с 10 години.

И за какво ви е този по-млад мозък? Дали ще ви помогне да решите житейската кръстословица? Например водоравно с пет числа. Сещате ли се? Жокер - 181.50 лева Водоравно, щото въпреки всичко ви държи над водата…

Вижте, братя, Волтер го е споделил доста от дълго време: „ Когато на един човек не му върви в един свят, той намира шанса си в различен. “ Просто би трябвало да се пробва. Ето в този момент чета за един дедо поп, който починал, след което се върнал от оня свят и разказал какви хубавини ни чакат там.

79-годишният католическия духовник от Бостън Джон О‘Нийл получил масиран инфаркт. Лекарите не могли да го спасят. Метнали му белия чаршаф и го подкарали към моргата. Обаче той внезапно скочил! 48 минути откакто бил починал. И освен, че бил жив, ами към този момент бил и здрав. Ето какво споделя за извънтелесните си прекарвания: „ Първото, което почувствах беше безспорна обич, последователност и добрина! Около мен струеше ярка светлина, която ме водеше нагоре към небето! Усещах възприятието на обич все по-силно, когато най-сетне видях Господ. Голямата ми изненада беше, че Господ беше жена! Тя ме прегърна и тогава усетих абсолютния мир в душата си – възприятие, което не може да се опише с думи! Без да промълви нито една дума, Господ ми сподели, че имам още работа на земята, и след секунда се разсъниха! “

Господ е жена?! Това може да изясни доста неща, не ли?!

Не желая да ви обезверявам, братя, само че не мога да не направя единственият логически извод от този роман. Ако Господ търпи измежду нас некои хора, като да вземем за пример Боко, Цеко, Тетка, Сидеров и така нататък, то е тъй като те имат още работа. Разбирате ли? Не е свършило!

Следва на стр. 2
Страница на публикацията: 0102
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР