Понеделник, 16 априлРезидентът Радев потвърди, че планира посещение в Москва

...
Понеделник, 16 априлРезидентът Радев потвърди, че планира посещение в Москва
Коментари Харесай

Из делниците на един луд

Понеделник, 16 април
Резидентът Радев удостовери, че възнамерява посещаване в Москва в дните към 24 май. По този мотив Евгени Дайнов разяснява: „ Ако в тази обстановка Радев в действителност отиде в Москва, то това е неговият край и като президент, и като политик. След това ще бъде канен единствено в Занзибар и Виетнам. Само че и България ще го отнесе, тъй като в действителност ще е потвърдила, че слуховете за " троянския кон " въобще не са пресилени. Тия в президентството ум имат ли? “
За страдание, Генчо е прав. Президентът на Франция Макрон предизвести: „ В Европа ще вървим напред с тези, които желаят да вървят напред. Няма да приемем компромис с полезностите си поради тези, които желаят да останат в периферията на историята. “
И имам злокобното чувство, че и ние ще сме от тези в периферията. Ако Борисов продължава да си върти задника по четирите направления на света, до момента в който съветските шпиони и тукашните рублофили все по-агресивно работят за изваждането ни от НАТО и Европейски Съюз!
Днес, 16 април, се навършват 93 година от най-кървавия терористичен акт на ХХ век - атентата в църквата „ Света Неделя ”, финансиран и подкрепят от военното разузнаване на Съюз на съветските социалистически републики и осъществен от военната организация на Българска комунистическа партия. Загиват над 200 души, а над 500 са ранени. Убити са доста военни, депутати, жители, в това число и деца.
По данни от Национален статистически институт 34% от българските семейства не имали и не усещали потребност лек автомобил. 38% от семействата нямали домакински компютър и интернет и не усещали потребност да имат.
Без кола – иди-доди, само че без компютър и интернет по какъв начин се живее в нашия век? Това не го разбирам. И въобще, да ви се оплача братя, в последно време се пипвам, че много неща не разбирам. Възможно е да одъртявам и по тази причина да не разбирам някои работи, само че е допустимо и работите да се усложняват и към този момент да надминават моята антична начетеност. Не знам. Например, един другар ми се оплакваше оня ден. Имам, вика, три деца и трите са от друг пол. А е елементарен човек, помощник в университета, жена му е дори учителка. Пък различен един ми се жалва: „ Загубил съм, вика, усет към всевъзможен различен тип секс, с изключение на с жена. “ На моето нямо, само че доста изразително „? “ той единствено махна с ръка. Останах задълго в разсъждение. Знам за един тип секс. Досещам се за още един. Чел съм, че имало и безконтактен секс – практикували го индийските йоги и българските пенсионери. Чел съм също, че великият Челентано бил почнал на козичка. Което в Сицилия не е нещо невиждано. Но тоя моя човек има единствено котка…
Ей, пенсиите, тъй като ви загатнах. Внимавайте, братя от последната възраст, внимавайте какво си пожелавате! Да не стане като оная пенсия, дето си мечтаела да има по какъв начин да прави секс по цялостен ден… И най-после се преродила в заек в Долни Богров…
КЕВР сподели нарастванията, които ЕРП-тата желаят. ЕВН и " Енерго-Про " малко са си редуцирали мераците, обаче ЧЕЗ продължава да упорства на 51% повишаване на нощната цена и 5% за дневната, което би довело до 18% общо повишаване на тока!
 Това в случай че стане, некой ще изЧЕЗне. Дали ще е Иванчо от КЕВР или ще е Борисов, следва да забележим.
Иванчо се кълне, че нямало да допусне съществено повишаване. Но от наблюденията, които имаме върху Иванчо Иванов, сме останали с усещането, че не е от хората, дето ще си ритнат трудовата брошура.
След ЕРП-тата и топлофекациите по страната пощръкляха. Софийската желае 4.05% нарастване. Обаче наглеците в Бургас, Варна, Враца и Разград не кандисвали на по-малко от 20%. В Габрово пък желали 63%! Ало, Габрово, във вашия балкан е цялостно с дряновици, бе, що дремете?!
„ Инвестбанк, написа „ 19 минути “, единствената банка в България, която не мина стрес-тестовете през 2016 година и против която се водеха каузи за пари, които са минали по неизвестен път от сметките на клиенти в други сметки, беше определена за нов собственик на ТБ Виктория. “
Изрично наблягам, че единствено изтъквам. Ако не е по този начин, да си дава отговор Борето Ангелов. Немам ни време ни пари да се осъждам с Петя Славова. А тя като те засъди… Питайте сътрудника Бакалов да ви разправя каква диария е тая… Те множеството банкери са такива.
Пък в „ Прас Прес “ написа, че Нинова била сътрудник на Държавна сигурност с псевдоним Лайкучка. Водещ офицер ѝ бил Ташко Ерменков. Но не мога да се закълна, че е правилно.
Вторник, 17 април
Естонският министър на администрацията Яак Ааб подал оставка поради шофиране в нетрезво положение. Нетрезво в тази ситуация е мощно пресилено. В Естония законът разрешава до 0.2 ‰. А тестът на министъра посочила 0.28 ‰. Което е на половина от позволеното у нас. С една дума, индивидът е пил една детска бира и карал с двайсетина километра над позволеното и незабавно оставка. " Съжалявам за станалото. Такова държание е неприемливо. “
Тоя па! Недопустимо?! Ако това е неприемливо, какво да кажем за случая с господин шефа на Българска национална телевизия Коко Каменаров. На 23 юни 2016 година в 4 часа сутринта ченгетата го хванали с 1.65 ‰, доказани и от кръвна проба. Което си е 2-3 напитки за възрастни. Вие, несъмнено, няма от кое място да сте чули за тази преживелица, защото медиите у нас са изцяло свободни и си пишат каквото желаят, само че за това особено не желаеха. Та на 2 ноември 2017 година Каменаров е наказан на година и три месеца условно, санкция 600 лева, а книжката му е отнета за 1.5 година Пред съда Каменаров пледирал почтен. Пил разтвор от билка Златен корен, с която се лекувал „ за стимулиране на метаболизма и загуба на тегло ”. Билката се разтваряла в медицински алкохол. И него ден Каменаров взел двойна доза. (Според нас, тази билка се разтваря доста сполучливо и в уиски.) Докато Каменаров се лекувал у дома, жена му била на празненство някъде. И към два часа през нощта му отправила телефонно позвъняване, което доста го разтревожило. И той хукнал с колата да я прибира както си бил мощно налекуван (по прилика с Чапай и Петка, които се начитаха…) Радина можела, естествено, да вземе такси, само че щяло да излезе по-скъпо, а те събирали пари за нов тостер. Е, това последното може и да съм си го измислил, само че всичко останало е чистата истина.
Оставка! Оставка!
Кметът на „ Младост “ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова са задържани с голям рушвет и държани с белезници над 5 часа на кръстовището на бул. " Васил Левски " и ул. " Гурко " пред Спортната палата. Милицаите през това време броили парите, на една бохча, опъната напряко на улицата. 70 хиляди евро в копюри по 100 евро. Седем пачки. Което, в случай че не си полицай, лишава 20 мин., преко сили 30. Те несъмнено, са можели да запечатат пакета и да ги броят след това. Но са желали незабавно да ни осведомят за точната сума. От прокуратурата оповестиха, че целият подкуп бил 250 хиляди евро, платим на анюитети редом с осъществяването на услугата.
 По някаква случайност на мястото на ареста се оказали няколко малките екрани. И лицето (умишлено пресилвам!) Антон Тодоров също било там. Случайно. Абсолютно инцидентно и по покана на прокуратурата…
Прокурор Гешев: „ Не ние сме решили от кое място ще мине кметицата, това си е неин избор. В момента, когато успяхме да я настигнем, наоколо към този момент чакаха следователи, химик, физик, фотограф… “
Седели си и си чакали, зер може някой да им забрани! Може би „ прокурор “ е дума, на която би трябвало също да се потърси място в сравнителните степени за тъпотия, не ли?
Ама и тая кметица огромна овца излезе! Тръгнала и тя заедно Петко с мъжете… Ако си самичък левент на коня, в случай че над теб не седи мощният чадър на партията, в случай че прокуратурата и националната милиция не те пазят, ти си длъжна да си честна, ма, како!
Тази кметица е народът в деяние. Нека не се лъжем, по никакъв начин не са малко измежду нас тези, които са почтени и некорумпирани просто тъй като не са имали късмет в живота.
Ох, но и тези, дето я ожалиха… Кметовете от ГЕРБ крадели, само че тях никой не ги закачал, а арестували нея, беззащитната…
Да я пуснат ли, какво?!
Дайте, братя, да не объркваме свинщината с рушвета със свинщината с ареста. Макар и свързани, това въпреки всичко са разнообразни проблеми.
Посредник по договорката бил Петър Дюлгеров, някогашен кмет на „ Младост “. Той си удържал 20% и останалите 56 хиляди предал на кметицата.
Ето какво четем за този образец в архивите на доктора с дата 3 май 2010 година:
„ В столичния кв. “Младост ” имало отчетно-изборно заседание на районния ГЕРБ. Свалили политическо доверие от кмета Петър Дюлгеров. Рекли му: „ Голям шарлатанин излезе, бе! ” И други комплиментарности. Ген. Люцканов рекъл: “Това лице още не е върнало парите, които ние, членовете на ГЕРБ в “Младост ”, събрахме между тях, с цел да си купи два костюма по време на предизборната акция. ”
Разбирате ли?! Той нямал костюм, с цел да излезе пред гласоподавателите си, разкъсан бил като карпатски вълк!...
Мошеник е! Запомнете от мен: човек по риза не може да е почтен! А, в случай че не е шарлатанин, ще стане! Бедният не остава за дълго почтен, в случай че успее да докопа порядъчен пост! “
Думите ни напряко граничат с ясновидство…
Сряда, 18 април
Червен популизъм! Ама популизъм да видите! Депутатската заплата да се отвърже от междинната за страната и да се фиксира на 2976 лева В момента е 3540 лева Кажете ми кое от милионерчетата в Българска социалистическа партия разчита на заплатата? Та че и да усети, че му се губят 500 лв..
А когато от ГЕРБ припомнят, че през март 2014 година точно по искане на ръководителя на Народно събрание Михаил Миков от Българска социалистическа партия беше вдигнат мораториумът върху депутатските заплати, Нинова вика: „ Аз не давам отговор за дейностите на Миков… “
Да, де, но Миков беше ръководител на Народно събрание, водач на Българска социалистическа партия! И партията е едно такова нещо, че всичко, което нейните водачи вършат, се написа на партийната сметка. Това не ви е Япония с всеки нов император да почва нова епоха…
Цветанов не е склонен да се понижават заплатите на депутатите: " По-добре да получават заплата от страната, в сравнение с да станат хрантутници на избрани стопански кръгове… " Ако, вика, на някой му са доста парите, да подарява за щедрост. В ГЕРБ по този начин правели. Оставяли всеки месец по 500-700 лева в партийната каса и със събраните пари помагали на „ хората в потребност " …
Като стигнах до последното изречение - " Няма събота и неделя, в която аз да не съм в страната, като депутат на база тези пари, които получавам, нито един път, където съм отишъл, не съм се възползвал от командировъчно… " - си дадох сметка, че Цецерон ме е оставил да подкрепям оплитам да не падне.
И щях да запитвам какво ядат трите му щерки и жена му, само че се отказах…
Излиза, че психическата граница, под която депутатите почват да продават съвестта си, е 3500 лева
Да им дадем тогава по 4000 за по-сигурно!
Миналата седмица Тихомир Безлов от ЦИД обясняваше, че България е отпред в хазартните игри в Европа. Оборотът в хазартния пазар за 2016 година достигнал близо 3 милиарда лева Срещу което хазната е получила мизерните 177 млн. лева За съпоставяне цигарената промишленост имала оборот от 3.5 милиарда, само че плащала съвсем 3 милиарда под формата на акцизи и Данък добавена стойност. „ От години, разправя Безлов, хазартното лоби в България съумява да опази бизнеса си от заплащане на по-високи данъци… Моята догадка е, че заплащат на хора… “
Според мен на депутати заплащат.
Миналият път стана дума за лобито на вносителите на остарели коли. В Народно събрание лобита да искате… Знаете ли в какъв брой лобита може да взе участие един народен представител? В колкото му разрешава съвестта, само че тя нормално не го лимитира.
Вицето Захариева направи едно изявление във връзка ареста на кмета на „ Младост “, което не се хареса в някои среди: „ Мисля, че малко се трансферираха границите през вчерашния ден... "
Цацата и Пламен Георгиев, шефът на новата комисия за битка с корупцията, доста се възмутиха. Но те не се възмутиха от това, което Захариева сподели, а първо го обърнаха наопаки и тогава се възмутиха. Както ни учеше Рамадан Гогов Таков в часовете по латински в Механото, reductio ad absurdum. Обърни изказванието с хастара на открито, да не наподобява на нищо сходно и то става елементарно за опровержение. Захариева не беше съгласна с метода на осъществяване на ареста, с цялата ненужна показност, с предварителната подготовка на сцената. Все неща, от които всички се възмутихме. И това имаше поради, че са минати някои граници. А Цацата и неговият сол… по какъв начин се споделяше, забравих, изкараха, че Захариева и държавното управление надали не са срещу битката с корупцията, че се опитвали да им турят граници в тази битка и други такива дрън-дрън!
Това, пита Цацата подло, позиция на министър Захариева ли е или на цялото държавно управление. Демек, и Борисов ли мисли по този начин. Щото, в случай че и той мисли така…
Христо Иванов изясни: „ Реакцията на Цацаров в смисъл " а твоят началник подготвен ли е да заплати цената за твоето волнодумство " ми е добре позната от времето, когато като министър на правораздаването си позволявах да нарушавам омертата… до болежка нормалната реакция на Цацаров, който е привикнал да припомня заплашително, че държи в шах Борисов. “
Ами държи го, да! И от време на време го пита: „ Нали нема да ни боли? “… Като оня, дето отишъл на ортодонт, само че за застраховка стиснал доктора за деликатностите…
Христо Иванов приключва малко злокобно: „ И занапред да кажа - както упорствам да се съблюдават правата на Иванчева, по този начин и ще упорствам за съблюдаване правата на Борисов, Пеевски и Цацаров, когато пристигна неизбежният ден да ни ги покажат по тв приемника, проснати на асфалта (надявам се живи). “
Надява се живи, само че не изключва и да не са чак толкоз живи… Лично ние единия го чакаме на брега на Перловската река и няма по какъв начин от там да мине жив…
OFFNews демонстрира фотоси, които се разпространявали в Туитър, на които се вижда по какъв начин ще наподобяват тоалетните на " Волгоград Арена ", който се строи за Мондиал 2018.
 Точно както споделя героят на Селин когато попада в Америка, където тоалетните били с нисички преградки… И той открива „ жизнерадостния комунизъм на срането “, извинете, откъс. Но това надминава даже и жизнерадостния комунизъм… Това е напряко като в римските тоалетни…
Четвъртък, 19 април
Колегата Терзиев изяснява в „ Сега “ за какво, съгласно него, водачите на Съединени американски щати, Англия и Франция не съобщили на Борисов, че през нощта на 14 април ще ударят Сирия. И той на 15 се чудеше по какъв начин да изясни какво става и за по-сигурно се скри и пусна министрите да ъкът-мъкът… Не било от боязън, че може да съобщи информацията на Москва. Защото самите американци уведомили Путин освен, че ще удрят, ами и къде тъкмо ще удрят.
„ Единственото свястно обяснение… може да бъде, че той просто е бил " пропуснат ", тъй като никому не е пристигнало мислено, че би трябвало да го информира… “
Толкова за огромния международник, геостратег, обединител на Балканите и дрън-дрън бабината им трънкина на пишман апологетите. Истината е, че никой не го ебава за слива.
 Попадна ми тази фотография на Лилето и не можах да я премълча. Мисля, че тъкмо подобен каяфет е имал поради
Уйлям Бароуз, когато споделя в „ Голият обяд “: „ Клем и Джади минават, облечени като капиталисти от комунистически стенна живопис. “ Точно по този начин рисуваха преди време капиталистите. Сн. в. „ Банкеръ “

Академичният съвет на СУ „ Кл. Охридски “ решил изпитите за медицинския факултет да се организират не в университета, а в Медицинския университет – София и по неговия формат. Проф. Тони Спасов от Факултета по химия и фармация вика: „ Срам за СУ!... При съществуване на най-утвърдените в България факултети, които пишат учебниците по химия и биология… “
Представяте ли си?! Да имаш Биологически и Химически факултети и да си пратиш студентите да държат изпити по химия и биология в различен ВУЗ! За това има единствено една дума и ще я кажа без срам – идиотия! Студентите лудичики ще станат да припкат в единия ВУЗ да подават документи, в другия да държат изпити… Всъщност, на кой му дреме за студентите?!
Пък в Раковски арестували половината РПУ заедно с началника. " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи ги проверява за корупция. Подозренията са, че прикривали закононарушения и изнудвали обвинени. Привиквали обвинените и им обяснявали: Можем да те проверяваме, можем и да не те проверяваме. Ти какво предлагаш? По-точно колко…
Само в Раковски да е… Казвал си съм ви какво споделяше един от героите в „ Порно ” на Ървин Уелш? (Жестока книга! Да я прочетете, в случай че не сте, има я в Читанката!) Та тоя пич споделяше: „ Полицаите са нарушители със забавено развитие… ” И като се замислите, ще видите, че е прав. Работата им допуска да са в първите редици на хайдушката евристика, само че мозъкът им не им го разрешава.
Петък, 20 април
Цецерон рекъл че набирането на средства в акцията на Радев ставало на мрачно. Щото акциите на ГЕРБ постоянно са изцяло транспарантни. Да подсещаме ли по какъв начин през 2009 година с Борисов сякаш си ипотекират жилищата против заем, с който да провеждат изборите. После се оказа, че Борисов няма никакъв заем на свое име, а Цецерон е теглил 59 хиляди евро, с цел да си купи апартамент. И както трябваше да го изплаща 30 година, тихомълком го погаси за няколко месеца… Та такива транспарантни работи правеха ГЕРБ.
С горното по никой метод не желая да кажа, че акцията на Радев е била транспарантна. Искам да кажа единствено, че всичките са непрозрачни.
По-сложно стоят нещата с другото обвиняване, което Цветанов насочи на Радев – че „ желае да извади България от Европейски съюз и НАТО “.
И за жалост Цветанов е прав. Радев настойчиво ни тика към противоположната страна на разсъдъка и интелекта, тика ни натам, където към този момент сме били и където към този момент един път банкрутирахме.
Бившият министър на защитата Велизар Шаламанов удостоверява: „ Може да се направи извод, че в черновата на заключителния документ от вчерашния КСНС има сигнали, че е належащо да преосмислим участието си в НАТО и Европейски Съюз поради настоящата обстановка. “
На обвиняванията на Цветанов, Радев отговори много злобно: „ Неслучайно упорствам за по-добро обучение. Явно господин Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Но най-лесният метод да окарикатурим европейската концепция това е тя да се асоциира с хора, които от заран до вечер декламират някакви европейски полезности, без да са доста наясно какво значат “.
Обвинява го в ментална ретардация. (Ако бях сигурен, че никой няма да ни чуе, щях да кажа, че го е нарекъл простак.)
 И аз няма да възразя. Нито за него, нито за някои други. Вижте ги тези на фотографията и в случай че първата дума, която ви пристигна на мозъка не е „ идиоти “, идете се прегледайте. Тъпи, та чак вдлъбнати!
Цецка Цачева мълча, мълча и току нищо не сподели. „ Доколкото знам, вика, ще бъде осъществена инспекция в прокуратурата във връзка с превишаване на права поради акцията против кмета на " Младост " Иванчева. " От прокуратурата незабавно ѝ обадиха, че доколкото пък те знаят, тя нищо не знае: " В прокуратурата не е разпоредена и не се прави каквато и да е проверка… “
Ако не сте забелязали, ние нямаме министър на правораздаването. Имаме празно място. На мястото седи един човек, само че все пак мястото наподобява празно, пусто даже… Ако безличността (безличността като темперамент, като разсъдък, като визия…) трябваше да има име, то безусловно щеше да е Цецка. Край нея в партията има и доста други тъпанари, само че всеки от тях има някакъв цвят, някакъв единствено негов си идиотски сексапил. А тя горката нищо си няма, нищичко. Цецерон да вземем за пример. Колорит в региона на ораторското изкуство. Такъв не можеш го измисли. Такъв може единствено да се роди...
Захариева включи деликатно на задна: „ Продължавам да смятам, че за задържането на Десислава Иванчева леко са преминати границите, само че e похвално, че се демонстрира, че органът работи. “
Да, очевидно волнодумството ѝ не се е харесало на началника ѝ.

To be continued
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР