Понеделник, 15 януариБанго Васил. Почнахме деня с химна на циганите

...
Понеделник, 15 януариБанго Васил. Почнахме деня с химна на циганите
Коментари Харесай


Понеделник, 15 януари
Банго Васил. Почнахме деня с химна на циганите – Еде

Понеделник, 15 януари
Банго Васил. Почнахме деня с химна на ромите – Едерлези. Решил сме, с изключение на всички други личностни промени, тая година да станем и по търпелив – към ромите, към педерастите, към третия пол, към лъмбър половите, към сапио половите, даже към феновете на котки… Към всички. Ще забележим дали ще успеем. То наподобява елементарно, само че за нас най-малко не е. Защото, както обича да споделя доктор Филипов, човек е минал избран път и нищо не може да промени изминатия път. А ние не постоянно сме вървял по пътя, който води напряко към толерантността. Примери няма да даваме, щото ни е прелестно да си спомним. Пардон, неприятно…
И като стана дума да ромите, та да ви кажа за следващата кражба. Опит за кражба. В заповед на Министерството на околната среда, подписана от министър Нено Димов, четем: „ Намалявам с 10,390 дка площта на Природен парк „ Витоша “ посредством изключване на поземлени парцели... заради липса на изискуемите качества на парцелите за включването им в рамките на предпазената територия... “
Заповедта на министъра беше оповестена в Дъждовни води на 2 януари, ден, за който може да се допуска, че и да има някой трезвен, надали ще се хване да чете, камо ли пък да чете Дъждовни води.
Но се намерил един „ способен и информиран човек “, който разпратил заповедта до медии и публицисти и се подвигна звук. И Нено Димов небрежно я изтегли и даде обещание да назначи повторна инспекция за изясняване на случая " с оглед оптималната отбрана на публичния интерес “.
Което обаче не значи, че заинтригуваните лица са се отказали дефинитивно от далаверата. Една вярно проведена и добре стимулирана инспекция може да потвърди всичко. Като нищо може да потвърди, че площите в действителност към този момент не са в предпазените територии.
Още малко на адрес Витоша планина. От " Да, България ", ДСБ и " Зелените " желаеха проверка на контракта с компанията на Цеко Минев " Витоша ски ", която експлоатира лифтовете за Витоша, тъй като не си изпълнявала отговорностите. Председателят на Оценка за съвместимост Елен Герджиков от ГЕРБ обаче изясни, че в контракта, подписан през 2007 година, в това число от съветниците на ДСБ, не били заложени съвсем никакви отговорности за новия притежател. И той можел да си работи както си желае.
Познайте от първия път по времето на кой кмет е подписан този безумен контракт! Именно, Бойко Борисов, шестдесети кмет на София, управлявал от 10 ноември 2005 до 27 юли 2009 година
„ Витоша ски “, както и „ Юлен “, е благосъстоятелност на кипърска офшорка с титуляр някой си Георгиус Георгиу. През 2015 г сътрудниците от „ Биволъ “ се разходиха до Никозия, с цел да се срещнат с този митичен паралия. Оказа се, че той е обществено слаб и живее в сутерена на непретенциозен блок в предградията.
Цеко Минев, както и Цветан Василев, си е пазарувал бизнеси и парцели с заеми, които си е отпускал от банката. И на следващия ден, в случай че нещо се случи с ПИБ, ще вървим да гоним на Георгиус цървулите. Както споделяше Тери Пратчет, „ Когато банките банкрутират, тези които гладуват, рядко са банкерите. “
Та дано повторим, Борисов е сключил малоумния контракт с „ Витоша ски “.
Борисов е и министър председателят, който продаде „ Булгартабак “ на Цветан Василев и Пеефски през 2011 година, (Казват, оставил малко и за себе си.) След банкрута на КТБ и развода сред Василев и Пеефски, Булгартабак остана на дебелото момче, което съумя за 6 година да го бастиса. Продаде комерсиалните марки, закри софийския цех, заводът в Плевен бил останал с 12 души личен състав, 60% от служащите в Благоевград напуснали след общителна покана от страна на управлението. В централата на Булгартабак, разправят, се подмотавали двайсетина души. Този „ съумял младеж “ унищожи пазар за 3.6 милиарда лева единствено вътре в страната. Един български Гордън Геко („ Уолстрийт ”), само че с потури и бухалка в ръка.
Но дано сме обективни, без помощта на другия пеликан, който е отпред на страната, това нямаше по какъв начин да се случи. Пример: Решението на АП, че затварянето на софийския цех не е затваряне, а пренасяне на произвеждане. Абсолютно без значение решение. Най-много да е взето по рекомендация на премиера. И всичко това става пред необятно затворените очи на основния прокурор. Изобщо тези трима шишковци си вършат каквото си желаят в страната, а ние гледаме с равнодушие, вместо към този момент да хванем гьостерицата от кое място дебелия край. Вие, де, ние сме летописец, единствено ще ви отразяваме…
Ех, народ, народ, по кое време ще станеш народ?!
 Другите нации за нема нищо скачат на протест. Черните братя в Претория и Йоханесбург опустошили магазини на шведския колос за облекло H&M поради расистка реклама. На уеб страницата на компанията се появила фотография на чернокожо момче, което носи зелен суичър с надпис " Coolest Monkey In The Jungle " ( " Най-готината маймуна в джунглата " ). Което разярило майм…. извинете, чернокожите жители на Южна Африка и те поломили няколко магазина. Шведите смъкнаха рекламата и се извиниха, но кел изгода. Представяте ли си ние да пуснем сходна реклама с ром какво ще ни създадат западните природозащитници!
Вторник, 16 януари
Вчера трябваше да тръгне делото " EVN ", обаче се отсрочило поради отсъствието на юрист. В него обвинените са Трайчо, Дянков и Прокопиев. Трайчо е упрекнат за приватизация на миноритарен пакет от сдружението, а Дянков по тази причина, че не бил вкарал парите от приватизация в Сребърния фонд. По-сложна е работата с Прокопиев. Той е упрекнат, тъй като в качеството си на началник на работодателска организация се изказал, че поддържа ограниченията, препоръчани от държавното управление, с цел да бъде избягнато увеличение на налозите и свръх недостиг в бюджета. Неговото закононарушение е вербално, по този начин да се каже.
„ Чак не ми се има вяра, вайка се Прокопиев, какъв брой обратно във времето сме се върнали, когато истината беше монопол на ръководещата партия, а институциите се използваха единствено за принуда. "
Не ми се вярва… Каква я мислехме, каква стана, а, господин Прокопиев? Дали през 2009 година мутрата не се укрепи на власт с ваша помощ, с вашите министри, с вашата икономическа експертиза?
Ирония на ориста... По него време (преди изборите през 2009 г.) ние с господин Пеефски и неговата майка воювахме всекидневно от страниците на „ Монитор “ против Боко Тиквата. А господин Прокопиев му помагаше да сглобят бъдещия кабинет. Язък, че е интелигентен и просветен човек! А не знае нещо толкоз обикновено. Че елементарният човек е опасност за всички, дори и за тези, на които е другар. Хората са споделили, че от магарето би трябвало да се пазиш откъм гърба, от бика начело, а от елементарен човек отвред.
Още не сме нахранили обществено слабите Каракачанов и Валери Симеонов, дето живеят с по 1000 лв. на месец, и се задава по-тежък случай. По причина, че Елена Йончева продължава да рови към Делян Добрев и в този момент пита от кое място родителите му са намерили пари да построят цех за пелети, Делян беше заставен да показа покъртителната истина за това по какъв начин живеят той и родителите му. " Живея чартърен, а родителите ми са потънали в заеми. “
Порка мизерия…
Каракачанов и Симеонов ще се оправят някак си. Кой около ремонта на самолетите, кой около градежа на ски пистите… Но на Делян би трябвало да помогнем. На мнение съм да създадем една ДМС акция. Няма да обеднеем, в случай че пратим по едно левче на DMS Delian.D. Много е значимо да се постави Д, с цел да не отиде при П. Нищо чудно и той да се окаже мощно нуждаещ се. Оня ден рече, че имал единствено „ Монитор “ и „ Телеграф “, а те, както всички се досещате, са губещи.
Делян се оплака, че бил преследван при остарелия режим, не му давали да спортува, щото дядо му лежал в Белене. Делян Д., не П. На П. дядо му е бил полковник от Държавна сигурност.
За репресирането на Добрев би трябвало да се ревизира, тъй като, доколкото знам, той на 10 ноември още е пишкал на тенекиена кутия да му тропка. А комунистите правилно беха зверове, само че през 80-те години режимът беше омекнал и пеленачета не се преследваха.
Някой би трябвало да заяви към този момент в ГЕРБ, че тематиката за дядо-антикомунист беше преексплотирана от Борисов и към този момент е банална и дори смешна. Това се видя когато Тетка Цачева се опита да ни промоцира своя дядо по президентската акция. И Добрев в този момент няма да бере дивиденти от дядовия си…
Виц-премиерът Валери Симеонов става все по-смешен в мерака си да „ услужи “ на Цеко Минев и „ Юлен “. Вика: „ Вторият въжен превоз в Банско е благотворителност… Истината е, че там има компания, която се ангажира да го направи, без да има облага от това. Никой не изяснява и не се замисля за това. “
Не е по този начин. Ние да вземем за пример се замислихме. И отхвърлихме това изказване като несвързано с основния мозък. Освен, в случай че вторият въжен превоз не вози гратис или с понижение за обществено слаби…
На Валери обаче не му дреме от неналичието на логичност. Веднъж преиначил обстоятелствата, продължава напред с манталитета на вестникар. Редно било концесионерът да получи някаква отплата за своята щедрост. Лично той щял да го компенсира, като му спомага лифтът да стане час по-скоро.
За какви ли пари става дума? Знам единствено, че патриотите не са от евтините мъже.
Сряда, 17 януари
Речта на Зеления човек пред Европейския парламент мисля да не я разясня. Мазохистично ми се вижда. Дебели неистини и маймунджулъци: „ Както, вика, сме се заели в този момент с корупцията, до 2-3 години ще се оправим и то добре ще се справим… “
А нека! Айше, а нека си девствена…

 Имаше един лаф за синята слива, която билачервена, тъй като още е зелена. Та и Бойковата е нещо подобно… Снимка Христо Комарницки.

Оня ден неговите депутати гласоподаваха на първо четене дружно с Движение за права и свободи закона на Пеевски и Ментата за доограбването на КТБ! Гласуваха си като съдружни сътрудници.
Цялата история с тая тирада може да се заключи с думите на един Евгени във Фейса: „ Демонстрирахме на процедура, освен пред Европа, а и пред света, нещо, за което единствено се приказва, само че никой не подозира, нито силата, нито смисъла му. За първи път светът може да види онлайн и в действително време въздействието на резултата на ДънингКрюгер… “ (Простият не може да разбере какъв брой е елементарен.)
Правителството подвигна линията на беднотия със 7 лв. и тя към този момент е 321 лева! Смята се, че с 321 лева един човек може да задоволява минималните си витални потребности: да си набави минимума калории, които би трябвало да приема, с цел да живее, да отоплява жилището си, та да не замръзне, да е в положение да си заплати тока и водата…
Около 2 млн. българи, измежду които 1.5 млн. пенсии, са под тази линия, някои доста под. Те няма по какъв начин да одобряват нужните за оцеляването калории, нито да се отопляват, нито медикаменти купуват. И все пак оцеляват…
Лошо, господин министър председател, неприятно е нацията да се състои от една трета под линията на бедността и една трета, която със напън държи главата над тая линия. Останалата една трета живее в София. И също се дели на три, само че на малко по-висока база. „
Лошо е за нас, за премиера даже е добре. Беден човек и гладно магаре се ръководят най-лесно.
Колегата Огнян Стефанов написа във „ Фрогнюз “: „ Един Дебелушко дължи доста пари на значими съветски клечки. Трябвало да се разплати с тях до Нова година. Не го направил. Важните съветски клечки били ядосани. Очень ядосани, блядь. А когато те се ядосат, току виж свършили това, което цяло едно общество не съумява да свърши с демократични и законови средства… “
Колега, дай нещо по-конкретно, бе! Умрях от мраз на брега на Перловската река и все нема и нема… Честно казано, аз нямам рекламация дали ще са руснаци, чеченци, българи, турци… Просто желая да се свършва и да си се прибера на топло…
Четвъртък, 18 януари
Корнелия Нинова заяви, че по тяхно искане в секретното деловодство на Народно събрание са постъпили три документа: отчет на ДАНС, отчет на прокуратурата и писмо от финансовия министър Горанов. В тях се твърди, че има опасност за финансовата сигурност на страната, а оттова и за националната сигурност. И тези заключения са изпратени на Борисов още през август 2016 година и той не е подхванал нищо.
В отчета на ДАНС се казвало, че системата на Българската акцизна централизирана осведомителна система (БАЦИС) била тотално пробита. От 340 външни и вътрешни точки е влизано в нея и са манипулирани данни за акцизни артикули. Смята се, че броят на изтритите или манипулираните записи е над 300 000. По този метод камиони, тирове и цели композиции изчезвали от радара, а вредите за хазната от Движение за права и свободи и акцизи били милиарди.
„ Искаме, вика Нинова, истината да стане притежание: за каква корупция става дума, за какво министър-председателят година и седем месеца не е взел ограничения, покровителства ли се тя на най-високо ниво в страната? “
И въобще, братя и сестри, всички пътища водят към Рим, в случай че ме разбирате. Затова министър председателят нищо не е подхваща по тези отчети. Неговата битка с контрабандата е вербална, едни огромни приказки за едни милиарди, които били вкарали в бюджета… За да не се видят едни други милиарди, които не се вкарват в бюджета.
Буда беше споделил: " Можеш да направиш две неточности по пътя към истината: да не го извървиш целия и изобщо да не тръгнеш по него. " Наш Буда прави и двете неточности по едно и също време.
Слави Трифонов разгласи че на 2, 3 и 4 февруари ще организира кастинг за бъдещи политици. Желание за присъединяване досега били изявили 3777 души. Хора от друг пол и възраст, приключили разнообразни университети, в това число и най-престижните в света.
Само 3777 души… Трябваше а се разгласи като кастинг за министри и висши управителни карти. Тогава да видите какъв брой народ щеше да се събере. Защото политик нищо не значи. В края на краищата и Радан е политик, не ли? Но за министри е друго. Дето споделяше бай Хаджийски, у нас една партия може да остане без членове, само че без претенденти за министри в никакъв случай. Така е било, по този начин е и в този момент! Докога - не мога да ви кажа. Сигурно до последния българин.
И с кастингът на Славчо ще стане, както споделяше други Черномирдин, „ Хотели по какъв начин лучше, а получилось по какъв начин всегда ”. Още една партия като многото. Възможно е на един добре проведен кастинг да бъдат определени умни и образовани българи. Въпросът е какво ще се случи с тях, когато ги засмука турбуленцията на действителната политика. Защото и до момента в политиката са попадали умни и образовани, почтени и честни хора. И един не излезе подобен, какъвто е влезнал. Тоест, то не е въпрос… Хвърлят ли те в лайната, няма по какъв начин да излезеш чист.
Не, работата към този момент не може да стане с нови лица в политиката. Много нови вкарахме, само че нищо друго не се получи. Нов народ би трябвало, хора, които са подготвени с всекидневно изпитание да държат политиците в правия път. Казвам го единствено за чиста съвест, не че се надявам.
Петък, 19 януари
Властта май смъкна маската за градежите в Банско. Досега разправяха, дори Борисов се кле пред Екологичен потенциал, че керемидка няма да се построи, а единствено един въжен превоз. Алпиниста Боян Петров предложи, щом е по този начин, в проекта за ръководство на парк " Пирин " да се запише градежа единствено на втория въжен превоз. И еколозите ще мирясат. Но министър Димов отхвърли това предложение. И за какво го отхвърли? Явно тъй като желанията напълно не са да се строи единствено въжен превоз.
Охлю-Бохлю, покажи си рогцата…Така пеехме като деца, когато намерим някой охлюв, с цел да се покаже от къщичката си. Така някои медии припяват и на Кошлуков, откогато стана програмен шеф на Българска национална телевизия, в очакване да си покаже рогата. И той си ги сподели. Чета, че подпукал " Денят стартира с просвета ". Поискал им проект за фрапантна смяна на структурата и тематиката на предаването, да придадат „ начин на живот звучене " на предаването, а за културата да се приказва на " известен език ". Което, в случай че вярно разчитаме посланието, значи в предаването да откри място Цветелина Янева и жанровите ѝ колежки. А стилистиката да се равнява по тази на хамалите от „ Каналето “. Кошлуков дал период две седмици да удвоят рейтинга на предаването, в противоположен случай кой от кое място е. Което е неуместно, тъй като, когато искаш едно предаване да има рейтинг, отиваш и му го купуваш, а не се заяждаш с екипа.

 Цялата драма почнала от това, че екипът на „ Денят стартира с просвета “ имал дързостта (наглостта?) да предложения Емил Джасим (активист на " Да, България " ) в предаването. Кошлуков дал ясно да се разбере, че това се преглежда като политическа проява, в случай че че той бил поканен като историк и учител по тематиката за проучване на комунизма в междинното обучение.
Даже не е проява, ами напряко провокация към Кошлуков и към неговия наставник. Нима не са забелязали гневната война, която вестниците на медийния империалист водят с „ Да, България “? И други провокации вършат, като да вземем за пример с повтарянето на тематиката за свободата на словото. Направили, апелирам ви се, 20-минутен спорен панел " Бялата книга за свободата на словото ”, в който нито един път не напсували Прокопиев, Донев и Дончев. И, мисля, че не е нужно да съм чак Лещански, с цел да кажа, че на тия момчета и девойки едвам в този момент им почват ядовете.
Колеги, елате на брега на Перловската река, да създадем един хепънинг, бе! Като сме повече, може Господ да чуе молбата ни.

To be continued
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР