Понеделник, 1 октомври Каракачанов вика, че получили три оферти за

...
Понеделник, 1 октомври Каракачанов вика, че получили три оферти за
Коментари Харесай

Из делниците на един луд

Понеделник, 1 октомври

Каракачанов вика, че получили три предложения за изтребители Ф-16, Ф-18 и „ Грипен ”. Имали и от „ Юрофайтър ” за втора употреба изтребители, само че те предпочитали нови. „ Винаги новото е по-хубаво, само че въпросът опира и до пари… И аз желая да изляза с Наоми Кембъл на вечеря, само че не мога да платя сметката… ”

Подценява се. Не имам вяра една вечеря с Наоми да излезе повече от българското поданство на 3-4 македонци. Нека са 5. Но, въпреки това, войводата и малко се надценява. Даже не малко. Шкембе челник, дето за последно е виждал с очите си, че е от мъжки пол предходния милениум, с Наоми Кембъл… Не, не мисля, че е въпрос единствено на пари.

 Не, не е единствено до парите…

Пък и не е автентично. Андрей Пантев още през 2003 година сподели:

“И аз желая да си поддържам връзка с Наоми Кембъл, само че какво да върша като против мен е Анастасия Мозер. ” И не беше мъчно човек да го разбере. Наоми беше тогава на 33 и още се ползваше с положително име в обществото. Но след това го удари през пръсти. То не беше Де Ниро, то не беше Сталоун, Бриаторе... Даже се чу, че и Бил Клинтън свалила. То не че е доста мъчно де… После се чу нещо за Уго Чавес. Изобщо вършее като комбайна.

Та, меко казано, Каракачанов пада малко просрочен, бавноразвиващ се.

Интелектуалци от придвижването " Реформи в културата " написали послание към членовете на Българска академия на науките с апел да не избират Вежди Рашидов за учен.

Творчество на господин Рашидов не дава отговор на критериите на закона – наличието му в интернационалните музеи и сбирки е нищожно и не е получило несъмнено признание; неубедително е неговото показване и в национални сбирки. Публичното му държание и морал скандализират забележителна част от културната общност. Поражда се подозрението, че сходна кандидатура е подбудена от заемания краткотрайно от Рашидов пост на ръководител на парламентарна комисия за култура… както и от пагубния за положението на българската просвета факт, че той на два пъти беше министър на културата… “

Мекичко са го споделили, Вежди търпи и по-хард метод. Но нищо, въпреки всичко някой се пробва да даде отпор на самозабравилата се дивотия!

Христо Иванов оповестява, че държавното управление е изтеглило настояването си за присъединение към банковия съюз като първа стъпка към влизането ни в Еврозоната. От „ Да, България “ попитали в ЕЦБ движи ли се нашият въпрос. И от там им споделили, че такова искане е било подадено на 18 юли, само че на 30 август министър Горанов го е изтеглил сякаш, че желае да нанесе корекции по отношение на измененията в някои български закони. Но такава поправена версия към момента не била импортирана в ЕЦБ.
И няма и да бъде. 

Тукашните тарикати бяха намислили първо да влезем в чакалнята на Еврозоната и чак след това да се присъединим към Европейския банков съюз. Хич не им се щеше да слагат банките под директния надзор на ЕЦБ, щото това с „ гнилите ябълки “ не е единствено метафора... Истината е, че и в този момент имаме две-три гнили ябълки.

Междувременно, в случай че си мислите, че към този момент сме се разплатили за банкрута на КТБ, бъркате. Съдът на Европейски Съюз в Люксембург отсъди, че блокирането с месеци на обезпечените влогове при банкрутиралата на КТБ било нелегално. Българска народна банка не е приложила евродирективата, съгласно която обезпечените депозити се изплащат в границите на 5 работни дни след затварянето на банката. Това решение дава действителни шансове на стотици инвеститори с обезпечени влогове да осъдят страната, сиреч нас, за пропуснати изгоди.

Вторник, 2 октомври

Албена Ивайлова, шеф на пресцентъра на Министерски съвет по времето на Костов, разяснява салто моралето на шефа на КЕВР Иван Иванич: „ В по-далечни времена енергийно острие на ДСБ, дълготраен народен представител опозиционер, герой против съветската енергийна инвазия… И какъв трагичен поврат! Няма различен опозиционер, който по този начин надълбоко да потопи задните си елементи в чиновническото кресло. Положи изтощени опозиционни кости на високата заплата и се кротна. И когато клетата " обичайната десница " се чуди за какво стои на 1%, да се сети за Иван Иванов. “

Не е тъкмо по този начин. Човекът се опита да стачкува. Помня, че през 2015 година даже заяви, че е наскърбен от това, че комисията е подложена на политически напън, и то „ от хора, които са казвали, че би трябвало да бъде самостоятелна ”. Но вместо, както споделят пазарджишките интелектуалци, да си вдигне гащите и да си върви, той остана още да го огорчават. А те едвам почваха да го огорчават. Към днешната дата напряко го обърнаха на търлък, в случай че ме разбирате. Пък в случай че не, още по-добре. Щото съм доста сърдит и малко вулгарен…

Казвали били?! Ами те са длъжни да го кажат! Щото са демократи, не за друго. Пък и по този начин си написа в статута на КЕВР – самостоятелна държавна комисия. От там нататък вие си отговаряте за независимостта.

Направо като оная госпожа, дето я питал съдията по кое време е била изнасилена, пък тя рекла през цялото лято…

Работна група в МЕ обмисляла по какъв начин да се стабилизира " Марица-изток 2 ", щото затъвала. Само за първата половина на годината била на минус с над 122 млн. лева с наклонност до края да станат 300 млн. Причината била в поскъпналите парникови гъзове, пардон, гадове. Извинете, газове. Бесен съм на едни продажници и се обърках…

Нали си спомняте, че неотдавна " Марица-изток 2 " се отхвърли от 27.4 млн. доходи без разноски от леден запас в интерес на Топлоелектрическа централа Варна, закупен от Доган. Напомням го, та да знаете кого да споменавате в полово зает подтекст, като ви кажа какво е намислила комисията. Намислила е да се вдигне цената на тока с нова съставния елемент " сериозна инфраструктура ". Другият вид за спасяването на теца бил сливането му с печелившия АЕЦ " Козлодуй ". И при двата разновидността сме от кое място страната на булката, немайте подозрение.

Искате ли да ви кажа докога ще ни подвигат тока? Докато набарат етапа. Но при народ с такава висока просвета на търпението едва ли ще стане скоро.

Ех, народ, народ! Кога ще станеш народ?!

Казват, на мен една позната ми го сподели, че Аристотел бил споделил:

Всеки човек може да се ядоса. Лесно е. Това, което не е елементарно, е да бъдеш сърдит на точния човек в точната степен в точното време и по точния метод. Това не е по силата на всеки.

Да го духа античният пич! Нещата към този момент са отвън разсъдъка! Няма прецизен човек, доста са, няма тъкмо време – минало е от дълго време, няма прецизен яд – все е непълен. И всеки метод е позволен, когато политическата сбирщина краде към този момент и от залъка на внуците ни!

Примери?

Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев разкрил посредством „ деск рисърч “, както споделят обществолозите, че Пеефски е чист като сълза. Ако не знаете, деск рисърч значи от задник, както си седиш. Събрал всички фиктивни инспекции, които Национална агенция за приходите и прокуратурата са правили на Пеефски, и на тази основа вика: " Мога да изляза с лицето си и да кажа, че няма нито един ред за нещо нелегално. Видно е от всички документи. Това проверявано лице е един от най-големите данъкоплатци в страната. "

Някои хора нямат лицето си за нищо…

Понеже сме очевидци на целия път на Пеефски от млад чекид… пардон, от младеж блед до в този момент, изрично твърдим, че и стажант счетоводител би могъл да открие условия, които да подсигуряват на Пеефски една от огромните награди, планувани в Наказателен кодекс. Но с цел да стане това трябват няколко чифта чисти ръце… Няма.

Сряда, 3 октомври

Бялата мечка не била съгласна със съглашението от Преспа сред Гърция и Македония. Министерство на външните работи на Русия разгласи, че ще внесе съглашението за разискване в Секретен сътрудник на Организация на обединените нации, тъй като било в несъгласие с интернационалното право и с македонската конституция. Референдумът не бил годен и също така политици от НАТО и Европейски Съюз „ участваха директно в пропагандната акция “.

Докато Русия седеше добродушно в профил и наблюдаваше по какъв начин двете суверенни страни ще решат един спор, който касае единствено тях. Той касае и нас или най-малко по този начин мислеше Борисов през 2011 година и се кълнеше, че няма да приемем името Северна Македония, тъй като то съдържало скрита териториална опасност за нас. Но надали Русия се е загрижила за нас. Пък и ние към този момент сме на различен ум. Каква изненада…

Споразумението от Преспа отваря пътя на Македония към Европейски Съюз и НАТО и това вбесява бялата мечка. И тя гледаше от страни, но различен път… В навечерието на референдума съветският дипломат Олек Шчербак сподели пред студентите във факултета по сигурност на Скопския университет: „ Статут на военна индиферентност на Македония… ще осъществя икономическите и обществените ползи на жителите, без да бъде под тежестта на европейската взаимност. Знаете добре, че когато солидарността е сложена над здравия разсъдък, това е съдбовно за националните интереси… “

И след това им загатна, че по никакъв начин не е здравословно с гол такова сред два такова: „ Руската федерация не може да не бъде загрижена от военната теория на НАТО, в която Русия е оповестена за враждебна. Това е доста рискова игра и не бихме желали Македония да бъде въвличана в това. Македонският народ да бъде употребен като пушечно месо, а територията й - като база на НАТО… “

По този мотив сътрудника Огнян Минчев написа във ФБ: „ Да попитаме работа ли е на Москва да желае нещо, което се отнася до суверенната воля на две страни?... Така е с неканените посетители - пуснеш ли ги в селото, ще се настанят на одъра. И ще стартират да те командват. “

Колегата е събрал, може би за спестовност, две разнообразни поговорки. Първата е: Те не го щат в селото, той пита за поповата къща. Но това е остаряла история. Москва от дълго време е на попа в къщата. Осиновихме ли македонската черква? И за какво не я осиновихме? Посрещахме ли оня бандит съветския дядо поп като челник? И го изпратихме като челник. То има и доста благоприятен анекдот за такива случаи, само че ми е неловко да ви го кажа. В момента настояща е втората сентенция: Пуснеш ли петела под одъра, той ще се качи на одъра; в случай че го оставиш на одъра, ще се качи на главата ти.

Обаче бялата мечка завладява Европа освен политически и дипломатически, само че и стопански. Статистиката на Асоциацията на европейските производители на коли (АСЕА) демонстрира, че от ден на ден европейци си купували " Лада ". От януари до август продажбите в страните от Европейски Съюз са се нараснали с 13.8%.

Което значи, че лани са продали 6 коли, а тая година 7. Е, майтапя се само че не съвсем… До август 2018 година са продали 3819 броя. За осемте месеца на годината в страните от Европейски Съюз са продадени 11 млн. автомобила Значи „ Лада “ държи сериозният сегмент от 0,035%.

Прав е дипломат Шчербак, че всеки народ самичък да си избира бъдещето.

 Въздушни възглавници няма. Ще умрем като мъже! Направено в Русия

Институтът за проучване на обществата и знанието при Българска академия на науките провежда научна конференция на тематика " Русофобството - аргументи, стадии, форми, институции ". Направи ми усещане, че един от водещите на полемиките ще е Жан Виденов.
Много бързо не помни Виденов по какъв начин го унижаваше шефът на „ Газпром “ Рем Вяхирев! Как му рече още на летището: „ Мога да мина през теб, мога и да те заобиколя… “ Щото тогава Виденов заемаше национално виновна позиция, допускам по нехайство.

Гостите на конференцията ще бъдат щастливи да чуят отчета на проф. д.ф.н. Димитър Цацов за русофобството като държавен расизъм, а доцент доктор Валентин Вацев ще проучва русофобството като антропологична злополука. Малий… Антропологична злополука! Чистосърдечно си признавам, че не ми стига начетеност да вместя русофобството в антропологичните сюжети. Бих се усъмнил в здравия разсъдък на докладчика, само че го познавам и знам, че не е изкукал…
Да, всеки народ самичък си избира бъдещето. Но българите, както би споделил Селин, „ отмъщават за несправедливото си настояще, като вътрешно си създават бъдеще от чисти лайна “. Селин по този начин го споделя и аз няма да се оправдавам поради него.

Четвъртък, 4 октомври

Журналистите питат Мустафа Карадайъ по какъв начин ще разяснява изтеглянето на турския медицински холдинг " Аджибадем " от България. Вика, че било поради неприятния капиталов климат. А като го питат по какъв начин неприятният климат не е попречил на Доган да купи Топлоелектрическа централа „ Варна “, агата отговори по метод, за който е редно да го повторим. Не бива да мине единствено с един през устата: „ Призовавам ви и вие да вършиме вложения, да следвате модела на господин Доган... “

Ага, ние нямаме потребност от приканване, бе! Кажи единствено къде да идем и на кого да се обадим. И ще влагаме! Къде не сме вложили 3500 лева?

Много пердах лежи в тия наглеци, доста!

Доган бил историческа персона! Затова и посланикът на Съединени американски щати му отишъл на крайници: " Историческа персона от този сан, даже да не взе участие в оперативната политика, е фактор в политическите процеси в страната, района и в световен проект. Политици от подобен сан са капитал на страната. "

Именно, капитал!

Миналата седмица се разчу, че Капиталът написал увод към сборника със публикации (много условно казано) на царя. И в него нарекъл Готски " народен капитал с европейско политическо измерение ".

Капитал до капитала, блага моя майно льо! А народът разкъсан като Самарското знаме!

Дайте, бе, братя, да помислим по какъв начин да ги похарчим тия капитали! Утре, като гушнем босилека, на децата си ли ще ги оставим!
Мустафата вика, че все още Движение за права и свободи било най-подготвено за властта. Ще ни потретват! Както ви споделих предишния път, алените към този момент се лубрикират предвид на вероятно взаимното ръководство с агата.

Оценка за съвместимост Варна решил да купи от аления олигарх Георги Гергов един историческия парцел в центъра на града, именуем „ Дупката “, 2915 квадрата за нескромните 43 420 000 лева Демек по 15 000 лева квадрата. Цени, меко казано, антикварни. По информация на " Капитал " преди година била правена друга оценка и тя била 9.4 млн. лева, или 4.5 пъти по-малко.

 Работническо дело от 5 октомври 1974 г .

Като споделих, че тази дупка е историческа имах поради, че е изкопана през далечната1986 година и изпреварва с 4 година демокрацията.

Без да се отплесвам ще отбележа, че през днешния ден се навършват 44 година от първата копка на Автомагистрала „ Хемус “. Мисля, че имаме всички шансове да победим римляните, като построим „ Хемус “ за по-дълъг период, в сравнение с те са построили Виа Егнация. А пък строителите на Хеопсовата пирамида сме ги победили още през 1994 година

Решението да се помоли страната да им купи дупката от Гергов варненските общинари взели с болшинство от 2 гласа.

Джон Кенеди разправяше: „ Току що получих от татко си следната депеша: „ Скъпи Джек, не купувай нито един глас повече, в сравнение с е нужно. Няма да платя разноските по огромна изборна победа. "

Ако желаете да прокарате едно решение през общинския съвет, не е належащо да купувате целия съвет. Достатъчно е да купите половината съветници плюс двама. Може и плюс един, само че е рисковано. Психолозите са потвърдили, че на 10 000 продадени съвести една проговаря. Шансът тя да е тъкмо във Варненския Оценка за съвместимост е най-малък, само че не си коства да се рискува за един глас.

Ох, братя, то не е за подбив! Тия обраснаха по всички клонове и клончета на страната. Некадърникът е изпълзял до най-високите места. До там, както беше споделила мадам Некер, стигат единствено орлите и влечугите. Орлите по някаква причина не се появиха и върховете на властта, на културата, на образованието бяха окупирани от влечуги. И няма да слязат непринудено, да знаете!

А пишман министър председателят е в Украйна. Инспектирал пътища. В Украйна! У нас пътища, улици, площади седят неинспектирани, обществеността се скандализира всеки ден с обидни за естетическото възприятие даже на папуасите архитектурни решения, той в Украйна ще ми инспектира! Ало, нали първо нашата си къщурка трябваше да подредим?!

 За кого бие камбаната?

Тия завеси не схващат от тънки подмятания. Затова ще го кажа напряко: Госпожа Фандъкова, не се оглеждайте, за вас бие! За вас, за некадърните ви заместници и за продажния ви общински съвет!

Петък, 5 октомври

Какво съвпадане. Докато министър председателят инспектира пътища в Украйна синодът на БПЦ, който ние заобикаляме да назоваваме свети по изцяло разбираеми аргументи, отхвърлил настояването на съветския патриарх Кирил да се свика Всеправославен събор, на който да бъдат наказани опитите за основаване на самостоятелна Украинска православна черква.

Отявлените русофили в синода - Ловчански Гавриил, Варненски и Великопреславски Йоан и Видински Даниил поискали синодът да поддържа свикването на събор. Обаче останалите митрополити, отпред с патриарх Неофит дали своят вот срещу. Пловдивският Николай предложил и отците (никога няма да ми се обърне езикът да кажа на тези дърти мискини „ свети “, камо ли да им целувам ръка, както прави оня прозелит Борисов!) решили да се сътвори специфична комисия, която да прегледа въпроса с независимостта на УПЦ.

Обърнете внимание, Николай го предлага! За това не бързайте да се радвате, че синодът се е опълчил на Русия. Не, синодът просто протака. Дедо ви Николайчо в никакъв случай няма да тръгне против Матушката. Друго нещо се върти в болната му главица, някой попски мискинлък!

За момента вършат услуга на Борисов да не се срами пред Порошенко. Щото той пък им даде обещание да тури дядо поп на държавната ведомост с учителска заплата, нищо, че църквата е отделена от страната, нищо че е богата и пребогата, нищо, че висшият клир тъне в раблезиански лукс! Разгул по-точно...

Изчезнал шефът на Интерпол китаецът Мън Хуйвей. И в този момент господин Хуйвей е разгласен за търсене от Интерпол. Жена му съобщила, че няма новина от него, откогато е отпътувал за родината си на 29 септември.

Жена му съобщила… Жените постоянно си мислят най-лошото. Тя по този начин една се оплаквала на майка си, че мъжът и несъмнено ѝ изневерява, тъй като два дни не бил се прибирал. Пък майка ѝ, която се пада на мъжа ѝ тъща, я успокоила: Немой, майка да си мислиш незабавно най-лошото, може просто да е починал.

Така е, не трябва незабавно да се мисли най-лошото.

Помните ли какъв брой се притеснявахме когато изчезна Петко Сертов? На 8 декември 2014 дамата му заяви, че е в неопределеност от 5 декември. И беше разгласен за търсене от Интерпол. По-късно се обясни, че още на 6 декември е бил забелязан да се разхожда на Самуиловата цитадела край Петрич в компанията на мъж. И сътрудниците от Фактор.бг написаха: „ За избрани зависимости на Сертов се говореше още до момента в който беше началник на ДАНС… ” И поради тия зависимости сме вдигнали на крайник българската и гръцката полиция, Интерпол. За 100 хиляди лева харч сме създали. Сертов беше персонално протеже на Станишев. Когато го назначи за началник на ДАНС през 2008 година Сергей го разхвали, че имал резистентен темперамент, нордически. Много резистентен, нема що! Откакто свят светува е известно, че характерът на дамата се опитва със злато, на мъжа – с жена. По изключение някои мъже се пробват с други мъже. Говореше се, че Станишев и Сертов били пробвани един с различен. Но то какво ли не се говори…

Отплеснах се. Просто желаех да кажа, че е рано още за терзания. Бог знае къде се развява господин Хуйвей…

И най-после, както си му е редът, да приключим с нещо оптимистично.

Утре се навършват 137 години от рождението на огромния български стихотворец, драматург, преводач, сатирик и публицист Димитър Подвързачов. Има едно стихотворение, което се назовава „ Родина “.

Обичам те като жена
със хиляди чаровни прелести –
о, бедна, хубава страна
на алчни допотопни челюсти.

о, дребна, хубава страна
на изпращелите държавници.
...
Обичам те като жена,
която шепне обещания -
о, дребна, хубава страна
на общогражданско безмълвие.

Нямате ли чувство, че е писано предишния четвъртък? И допотопните челюсти, и изпращелите държавници, и общогражданското мълчание…

А днешните поети спят!

To be continued
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР