Поне засега няма ефективна безопасна ваксина срещу коронавирус, която да

...
Поне засега няма ефективна безопасна ваксина срещу коронавирус, която да
Коментари Харесай

Данни от Израел: Децата боледуват по-малко от коронавирус, когато възрастните са ваксинирани

Поне към този момент няма ефикасна безвредна ваксина против ковид, която да може да се ползва при деца и младежи до 16-годишна възраст. Но нови данни от Израел – страната, която е на първо време във връзка с всеобщата имунизация против COVID-19, сочат, че тази група може да бъде по-защитена, в случай че всеобщо другите възрастови групи са имунизирани.
Проучването към момента не е доказано от самостоятелен теоретичен екип . То обаче е доста огромно – извършено е измежду 223 общности в Израел и резултатът е, че наклонността на заразяване с ковид при децата се въздейства директно от наклонността на всеобщата имунизация в съответната общественост. Нещо повече – при имунизираните, които въпреки всичко са се заразили, е следен по-нисък вирусен товар, в сравнение с при инфектираните, които не са били имунизирани – по-ниският вирусен товар допуска и по-малка възможност да бъде инфектиран различен човек.
 Moderna към този момент почна проби на ваксина против ковид при дребни деца Moderna към този момент почна проби на ваксина против ковид при дребни деца
Американската компания Moderna стартира клинично изследване на ваксина против ковид при деца. В изследването вземат участие деца на възраст...
Както е добре известно, в Израел главно се употребява имунизацията против ковид на Pfizer/BioNTech – " Комирнати ".
В проучването са следени и 1 950 000 души от фамилии с медицински служащи, от които 644 609 имунизирани, всеки от които с най-малко една доза ваксина. Резултатът – преди да бъдат имунизирани толкоз доста хора, процентът на позитивни за ковид проби е бил 14,2 на 100. След това към този момент пада на 3,6 на 100. А при разнообразни способи на пресмятане, изобразени с графики, се вижда, че кривата на инфектирани понижава в корелация с нарастването на имунизираните, като става въпрос за кривата тъкмо при деца и младежи до 16-годишна възраст, които още няма по какъв начин да бъдат имунизирани.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР