Поне три пъти е разликата в смъртността от COVID-19 в

...
Поне три пъти е разликата в смъртността от COVID-19 в
Коментари Харесай

Поне три пъти е разликата в смъртността от COVID-19 в болниците, сочи изследване

Поне три пъти е разликата в смъртността от COVID-19 в лечебните заведения, където се лекуват пациентите в усложнено положение, сочат данни, публикувани от " Галъп интернешънъл болкан " и профилирания уебсайт clinica.bg. Анализът се назовава " Индекс на лечебните заведения " и е изработен за миналата 2021 година Изводът е изработен измежду " съотносими лечебни заведения както по типа им, по този начин и съгласно размера на случаите на COVID-19 ", се показва в известие до медиите.

Сред двайсетте лечебни заведения, които са поели най-голяма част от пациентите с коронавирусна зараза (всяка една от 6284 до 1765 души), най-ниска е смъртността във Военномедицинска академия (ВМА) - 13%, най-висока в " Пирогов " - 33%, или близо три пъти повече, се схваща от данните. В идващите двайсет лечебни заведения, съгласно броя заболели, настанени за лекуване (от 1748 до 1254 души), делът на умрелите варира от 6% до 35%, като най-нисък е в болница " проф. Ив. Киров " в София, известна като инфекциозна, и най-голям в ИСУЛ.

" Всичко това повдига още веднъж въпроса за потребността от въвеждане на обединен протокол на работа ", се показва в известието на самодейността " Индекс на лечебните заведения ".

18% е междинната смъртност на пациентите с COVID-19, настанени в лечебните заведения в България през предходната година, се твърди в проучването, като тя се е повишила спрямо 2020 година, когато е била 11%

Основната причина за това съгласно " Галъп " и clinica.bg е, че вирусът се е разпространявал в България главно през предходната година, до момента в който през 2020 година в страната първо действаха най-строгите ограничавания изобщо от началото на епидемията и първата забележителна вълна бе в края на годината. " Това се удостоверява и от броя на приетите в болница пациенти - през 2020 година те са били 62 299, против 155 422 през предходната ", обобщава анализът " Индекс на лечебните заведения ".

Изследването сочи, че през 2021 година общо 215 лечебни заведения са поели над 15 хиляди пациенти с COVID-19. Починали са повече от 28 хиляди души (28 379), или 18.3%
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР