Поне шестима души са били ранени, след като ракета удари

...
Поне шестима души са били ранени, след като ракета удари
Коментари Харесай

Ракета удари египетския курортен град Таба близо до границата с Израел

Поне шестима души са били ранени, откакто ракета удари египетския курортен град Таба покрай границата с Израел, съгласно известия от локални медии. < /p>

Ракетата в петък сутринта е блъснала кола за спешна помощ и жилищна постройка за администрацията на болничното заведение в Таба, заяви египетският Al Qahera News, базирайки се на локални източници.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Защо Палестина не може да гласоподава за резолюциите на Организация на обединените нации Променящата се политика трансформира Индия в огнище на дезинформация за войната Израел-Хамас Фанатици против генерали: Странният израелски раздор към Газа < /h3> завършек на списъка

Свидетел в Таба удостовери, че е чул детонация и е видял да се издига пушек, заяви Ройтерс, само че осведомителната организация не съумя незабавно да разпознава източника на гърмежа.

Смята се, че случаят е обвързван с продължаващата война сред Израел и Хамас, която бушува в Газа от 7 октомври, когато бойци на Хамас започнаха офанзива против Израел, убивайки минимум 1405 души.

Израелските въздушни удари против Газа от този момент са умъртвили минимум 7028 палестинци.

Таба е на към 220 км (135 мили) от линията Газа и пресича границата на Египет с израелското пристанище Ейлат на Червено море. Израелската войска съобщи, че е наясно с случай със сигурността отвън нейните граници.

Хамас, който ръководи Газа, съобщи в сряда, че е нацелил Ейлат с ракета, която съгласно израелските военни е блъснала далечен регион. Този случай наподобява е най-дългата палестинска офанзива по време на войната в Газа.

Няма неотложно вдишване на отговорност след детонацията в петък сутринта. Ал Кахера заяви, че е почнало следствие.

Таба, на Синайския полуостров в Египет, е известен измежду туристите. Намира се на към три часа път с кола от египетския курортен град Шарм ел-Шейх на Червено море.

Експлозията в Таба акцентира рисковете, пред които са изправени Египет и други страни в района, защото борбата сред Израел и Хамас се ускорява.

Египет пое дейна роля в договарянията за достъп до помощ за палестинците, пробвайки се да обезпечи освобождението на заложниците, държани от Хамас, и се застъпва за преустановяване на огъня. Но близостта му до фронтовата линия го излага на опасности.

На 22 октомври няколко египетски граничари бяха ранени, откакто бяха инцидентно улучени от фрагменти от снаряд от израелски танк. Израел се извини за случая.

Други страни от района, в това число Ливан и Сирия, също бяха периферно въвлечени в боевете.

Иран поддържа както Хамас, по този начин и ливанската въоръжена формация Хизбула, с която Израел влезе в конфликти в конфликти по израелско-ливанската граница.

В четвъртък Съединените щати обявиха, че са атакували две свързани с Иран уреди в Сирия след поредност от офанзиви против американски сили в Ирак и Сирия.

Миналата седмица американската войска сподели, че боен транспортен съд на Военноморски сили в северната част на Червено море е прихванал снаряди, изстреляни от йеменската въоръжена група хуси, евентуално към Израел.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР