Поне пет човека са знаели какво се случва в нощта,

...
Поне пет човека са знаели какво се случва в нощта,
Коментари Харесай

Цалапица иска справедливост и отговори за смъртта на Митко

Поне пет индивида са знаели какво се случва в нощта, когато Димитър Малинов е погубен. Това стана ясно от думите на майката на убития юноша по време на митинга в Цалапица, където преди 8 месеца стана тежкото закононарушение.

Сред въпросите без отговор е кой се е свързал с Митко и го е подтикнал да излезе през онази нощ. Освен това самоличността на хипотетичния скришен очевидец по делото към момента остава незнайна. Друг въпрос, който остава без отговор, е и кой е нанесъл съдбовния удар на 24-годишния Димитър Малинов.

Близките и другари на Митко смятат, че убийството е било съзнателно и призоват всички забъркани лица да проговорят, което би помогнало при разрешаването на случая и вероятно би довело до арест и правосъдно гонене на виновниците.

В четвъртък Окръжният съд в Пловдив остави в ареста 30-годишния Рангел Бизюрев, упрекнат в тежкото закононарушение. Той бе екстрадиран в сряда вечерта от Дания в България в осъществяване на европейска заповед за арест, а на идващия ден бе разпитван часове наред от следователи в Пловдив.

Рангел Бизюрев е разказал пред проверяващите, че е имало среща сред него и Димитър за изясняване на връзките им, на която е нанесъл четири удара на убития юноша, само че до побой не се е стигнало, не е имало и ритници или удари в главата, които да доведат до гибелта на младежа. Стана ясно още, че има разминаване на показанията му с тези на единия от близнаците – Борислав и Валентин Динкови, упрекнати по делото в укривателство.

Според юриста на Бизюрев гибелта на 24-годишния Димитър по-скоро е настъпила по несъобразителност.

Близките на Митко ще стачкуват във вторникпред Окръжна прокуратура и съда в Пловдив, където ще се гледа делото против близнаците. Хората упорстват за нов следствен опит, обвиняването на двамата братя да бъде променено в съучастничество, както и доживотни присъди за всички участници в тежкото закононарушение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР