Поне един на всеки 10 жители на Европейския съюз е

...
Поне един на всеки 10 жители на Европейския съюз е
Коментари Харесай

Коя е най-самотната държава в Европа?

Поне един на всеки 10 поданици на Европейския съюз е уединен през по-голямата част от времето си, демонстрира нов отчет за самотата, поръчан от Европейската комисия.

Приблизително 13% от жителите на Европейски Съюз са дали отговор, че се усещат самотни през множеството време или от самото начало в първото общоевропейско изследване за самотата, обхванало 25 000 души, оповестява Euronews.

Проектът цели да се получи визия за " епидемията от самотност ", породена от продължителното затваряне и изолираност по време на пандемията.

Според получените данни от изследването, самотата е най-разпространена в Ирландия, където почти 20% оповестяват, че се усещат самотни.

Най-ниски равнища на самотност се следят в Нидерландия, Чешката република, Хърватия и Австрия с по-малко от 10% от изследваната извадка.

В България, близо 17% от хората дават отговор, че се усещат самотни през по-голямата част от времето си.

" Самотата не е единствено персонален и самостоятелен проблем ", се споделя в отчета. " Тя може да попречи на общественото доближаване и би трябвало да се преглежда като обществен проблем и да се взема решение като подобен ".

В отчета се отбелязва, че с изключение на събитията в живота на индивида, забележителна роля за самотата играят и културните фактори.

" Благоприятното икономическо състояние, както и количеството и качеството на обществените контакти, са от основно значение за попречване на самотата ", се споделя още в отчета.

Интензивното потребление на обществените медии също е обвързвано с увеличение на самотата, а в онлайн уеб страниците " липсват интимността и качеството на офлайн взаимоотношенията ".

Основното предизвикателство за справяне с казуса със самотата са обществената стигма и неосведомеността, като се добавя, че 57% от интервюираните не знаят за съществуването на способи и политики за интервенция, се споделя в умозаключение от отчета.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР