Поне 9 души са загинали след блъсканица на футболен стадион

...
Поне 9 души са загинали след блъсканица на футболен стадион
Коментари Харесай

Поне 9 души са загинали при блъсканица на стадион в Ел Салвадор

Поне 9 души са починали след навалица на футболен стадион в столицата на Ел Салвадор Сан Салвадор , оповестиха локалните управляващи. Полицията удостовери, че измежду починалите има 7 мъже и 2 дами , като всички жертви са на възраст над 18 години, предава „ BBC “.

Сблъсъкът е станал по време на мач сред локалния тим „ Alianza “ и основания в Санта Ана тим „ Fas “ на стадион „ Monumental “. Впоследствие срещата сред тимовете е била прекъсната . Според първичната информация нещастието е зародила след навалица , когато огромен брой почитатели са се пробвали да влязат в залата, откакто вратите са били затворени.

Двата отбора се изправиха в четвъртфинален конфликт от висшата дивизия на страната. Кадри, споделени от локалните медии, демонстрират по какъв начин почитатели се пробват да съборят барикадите на входа на стадиона.

Президентът на Салвадор Найиб Букеле сподели, че полицията ще организира „ изчерпателно следствие “ на случилото се.

„ Които и да са виновниците, те няма да останат ненаказани “ , написа той в Twitter.

Междувременно в акаунта в Twitter на прессекретаря на Букеле беше оповестена информация, че първите избавителни екипи са на място и двама от потърпевшите, които са в сериозно положение, са трансферирани в болничното заведение „ Сан Рафаел “.

Министърът на опазването на здравето на Ел Салвадор Франсиско Алаби написа в Twitter, че държавното управление е изпратило коли за спешна помощ от околните лечебни заведения до стадиона, като ранените са изпратени в разнообразни публични институции за лекуване. Той прикани обществеността да се изтегля от региона, тъй че да се улесни достъпа на медицинските екипи.

В малко изказване футболната федерация на Салвадор съобщи, че съжалява за случилото се и показва поддръжка към фамилиите на жертвите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР